Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 428 Besökare idag: 4 105
annons
Laddar...
 
 best_jeppe  
Definitivt bättre än The Force Awakens. Där TFA kändes mest som en ganska säker rehash av en tidigare film så känns det som att de med denna försökte göra något mer originellt och unikt. Vissa bitar funkade och vissa bitar funkade inte alls. Filmen lånade precis som TFA från tidigare filmer men det kändes mer naturligt och organiskt i denna. Bitvis oerhört vackert foto och medryckande/spännande sekvenser. Och jag blir nästan aldrig medryckt i dagens blockbuster-filmer. Den senaste jag kan komma och tänka på är nog Fury Road. På det stora hela så slutade denna film på en positiv not för mig. Tyvärr så tror jag att JJ Abrams kommer att dra ned alltihopa till en medioker nivå med Episode IX. Abrams är fortfarande bättre än Trevorrow men i en ideal värld så hade Rian Johnsson gjort Episode IX också då jag är mycket mer intresserad av hans sätt att ta sig an Star Wars-universumet. Jag pendlar mellan en stark 3a och en svag 4a. I detta nu så ger jag den en svag 4a men det är inte omöjligt att jag ändrar det vid en omtitt.
 Chroniol  
Det börjar som en parodi och slutar aldrig. Hur var General Hux i TFA som person, jämfört med i TLJ som är mindre än en vecka senare... Det finns bara ett sätt att rädda Star Wars universumet efter att Rian Johnson och Kathleen Kennedy förstört 40 års historia med denna smaklösa historia. Att episode IX blir en remake på detta skit, alltså att J.J Abrams fortsätter på The Force Awakens.
 wasteoftime  
Vad ska man säga om detta egentligen, som inte redan sagt eller tjatats, kanske är ett mer passande ord? Den här vedervärdiga Disneyfieringen som pågår av allt som kan sälja stort börjar bli lite väl tjatig. Jag hade inte tänkt se den här på bio, men jag fick en lucka ledig och kände att en sista chans ska de få. Och inte var den väl förvaltad direkt. Det börjar med någon slags buskis-humor och sedan fortsätter det utför rejält i en och en halv timme. Sista timmen är lite bättre, mer action, mindre flams, men fortfarande inte bra. Att det dessutom är den första Star Wars-filmen utan en riktig Lightsabre-fight gör ju inte saken bättre. Och alla dessa lösa trådar, som ingen verkar ha något intresse av att knyta ihop... Det är pinsamt, och ironiskt samtidigt. När Disney köpte upp LucasArts hörde man folk säga "det kan ju inte bli värre än när George Lucas hade fria tyglar" - ellerrrrr? The Force Awakens var ändå helt okej. Rogue One var ett bottennapp och denna fortsätter på samma spår. 3,3 på SH-skalan.
 Lokal_Profil  
Var fanns wowkänslan?
 idd  
Samma film för tusende gången, kanske bara lite mindre trams än vanligt. Rogue One är ju den enda som haft en intressant story av alla Star wars-rullarna nånsin. Dock helt ok action
 Tenchi  
Mitt betyg började på 4... ju mer jag har tänk på den ju mer irriterad blir jag på den. Och besviken, jag hade hoppats på att det skulle bli en intressant utveckling inför den avslutande filmen nästa år. Det är den sämsta Star Wars filmen, till och med sämre än phantom menace.
 Engravadlax  
Snygg, bra screenplay, lite fattigt manus, lite plotholes, lite träig Mark Hamill (fast inte i närheten så träig som Harrison Ford var i förra). Bättre än The Force Awakens iaf.
 92axha10  
Det var så mycket jag inte gillade i den här att jag inte ska lista dem. Det jag kan säga är att jag inte är upphetsad för nästa film och kommer inte bry mig om att se dem på bio längre.
 Smultronsylt  
Svag 4:a pga brister som jag inte kan släppa.
 mr_magi  
En stor besvikelse.
 ulpe01  
Ju mer jag hör från s.k. äkta Star Wars fans som säger att det här suger, ju mer gillar jag The Last Jedi. Det kanske hjälper att hela min uppfattning gällande min barndom inte hänger på en trilogi som numera mest liknar någon sorts helig ko som inte får kritiseras. Älskar hur Rian Johnson ba': "Midi-chlorians schmidi-chlorians. Fuck the prequels". Underbara actionscener som är värda en femma, men det får räcka med en fyra så länge. Hoppas Abrams inte fuckar tillbaka alltihop i nian, bara.
 Hans Moleman  
Inte lika bra som förra filmen, men den överraskar positivt med lite oförutsägbara händelser.
 yrkeschaufföre  
Jag såg om den nu en månad senare, den är fortfarande värd sin fyra. Jag hoppas jag får se mer av Finn/Rose/Ray i nästa film, jag gillade inte Kylo i förra filmen men här börjar han bli intressant.
 Zarquon  
Mitt stora klagomål med VII var att den repeterade så mycket från tidigare, och denna tycker jag inte alls faller in i samma fälla, medan de positiva sakerna från VII (flera av karaktärerna, och att det ser väldigt bra ut) bara är förstärkta. Till det negativa kan räknas några logiska luckor i vissas beteende, lite nässkrivning, och att huvudpersonen är för mycket Mary Sue. Men på det hela - bra! En av de bättre Star Wars-filmerna helt klart!
 DiMMU BoRGiR  
Enormt bra! Det känns och bräns, likt i Empire Strikes Back. Rey är fantastisk och det enda som drar ned är de usla Casino-scenerna...
 lave  
Någon skrev något om expectation subversion. Som om det skulle vara en bra grej. Okej, mina förväntningar var att se en underhållande Star Wars film (de brukade vara underhållande, minns ni?) och BAM, jag fick det här! Expectaition subversion. Så nyskapande. Förväntas jag då ge den ett gott betyg för det?
 RaketPojken  
Dom hade kunnat skippa alla humorscener i övrigt en mycket bra film.
 jingoo  
Ju mer jag tänker på den desto sämre blir den. Svag trea. Den har en del rejäla luckor i handlingen och Reys storyline lider av realtidsfaktorn hos de andra. Kan iofs bero på att jag tycker alla rollpersoner mest är statister i jämförelse med Rey och Kylo Ren.
 2004Orre  
Vilket skräp! Och jag som trodde att The Force Awakens var dålig.
 P3RS0NA  
Jag kan hålla med om att en del scener spelar lite väl mycket på gränsen för vad som kanske bör kallas ”Star Wars”, men rent filmiskt fann jag i Rian Johnsons tripp till galaxen långt, långt borta, det mest estetiskt tilltalande likväl som filosofiskt stimulerande kapitlet sedan Empire Strikes Back. I min mening betydligt bättre än sitt rykte.
 amam  
Svag trea. Alldeles för många plot holes och dumma grejor som drar ner helheltsintrycket. Funkar som underhållning för stunden men annars är det ingen höjdare.
 Marrudin  
De lyckades få med Star Wars-känslan men det var också ungefär det enda de lyckades med, förvånansvärt många plotholes och missar överallt.
 Dutch  
Väldans snygg och estetiskt tilltalande och allt det där. Men snacka om att misshandla arvet. Vad fan gjorde de med Luke, eller det var kanske inte han? Kanske hans efterblivna trillingbror? Sen är det för övertydliga politiska budskap som trycks ner i halsen på tittaren. Håll gärna det utanför Star Wars.
 Xeno  
Samma historia om och om igen med tilltagande inslag av amerikansk ''high school''-touch. Nu börjar det bli löjligt tyvärr...
 RadiatorPorch  
Maxad cinematografi, i övrigt katastrofalt ultrausel. Är inte säker på om Rian Johnson överhuvudtaget har sett The Force Awakens.
 RadiatorPorch  
Tydligt att regissören har hängt på fanforum, då varenda en av de så hyllade "subversions" var de hetaste diskussionsämnena efter TFA. Dessa var dock i hundra fall av hundra dock inte något som karaktärerna önskade svar på, utan endast fansen. Till episod 9 får vi hoppas att tidsresor tar plats i Star Wars, så att serien kan gå X-mens öde till mötes, och helt enkelt radera de trasigt dåliga delarna (endast 8an i Star Wars fall).
 Anaythea  
Manuset håller inte. Alla beter sig som emos, kanske möjligtvis intressant för tittare i högstadieåldern, men förhoppningsvis inte för de flesta vuxna människor. Dynamiken och magin är borta, elementen i storyn håller inte och konflikterna är artificiella. En av fåtalet filmer som lyckas passera en etta och gå in i ett negativt spektrum i dess provokation av avsky.
 araka  
Klart bättre än de senaste Star wars filmerna. Äntligen finns det nytt hopp inför framtiden. Adam Driver är perfekt som the bad guy, massmördaren och psykopaten personifierad.
 psyche_delic  
Tyckte först bara att den var något mindre kass än VII. Höjdpunkterna var de humoristiska bitarna som drev med vissa fans förväntningar. Såg sedan om bägge i sträck och tyckte plötsligt att bägge två var mycket bättre. Kanske för att jag såg dem mer som komedier men också för att jag märkte att karaktärernas dumma idéer straffar sig vilket gjorde att det som verkade vara dumt manus istället blev ett ok manus om inte helt brighta karaktärer (tänker mest på Poe). Och Lukes fisketeknikgick från att gara ett plothole till att vara en typisk Star Wars-grej och ganska kul.
 Benisakura  
En film med några coola scener men desto fler missade möjligheter.
 Kippe  
Jag är helt tagen. Wow. Oavsett hur sista filmen blir är detta den bästa trilogin i serien.
 Artifact  
Alla referenser till 4an , 5an och 6an var bara distraherande. Filmen var bra när Luke var med. Det andra kändes tramsigt.
 arruba  
Jag är alldeles för Star Wars torsk för att inte ge en femma, jag älskar Star Wars.
 Djason  
Nja kanske hade jag för höga förväntningar efter the force awekens som var magisk. Denna film har för många hål i handlingen och lite väl barnslig på sina ställen, men visst denna film är fortfarande en bra och snygg film och jag längtar till nästa del i sagan.
 Viktor89  
Bra dock alldeles gör många försök till att vara rolig. För många punchlines. Svårt att ta filmen seriöst.
 amotherscrime  
Jag fösrtår inte hur man automatiskt kan ge en film en 5a bara för att den bär namnet "Star Wars". Detta är en dålig film. De förstör det lilla de hade byggt upp med The Force Awakens. Jag ser inte hur dom ska lyckas göra den sista intressant.
 bnw  
I punktform: - Det är första gången det verkligen känns som krig och på allvar. Antagligen för att matinékänslan är mindre. - Den är för jävla mörk. (Bra!) - Det börjar verkligen komma nånstans med kvinnlig representation här. En del riktigt bad-ass brudar i den här. - Jag älskar att det inte alls är så himla självklart vem (och vilka handlingar) som är goda och onda. På sätt och vis lite som med Anakin i I-III, förutom att där hade man facit. Nu har man ingen aning om vart det ska ta vägen.
 federico033  
Det är snyggt - väldigt snyggt och jag har inga problem med filmens brutala ”ut med det gamla, in med det nya attityd”, men jag får ingen ”swiiish, swoosh!” Känsla efter filmen. Dvs, när filmen är slut, hur mkt kommer jag hoppa runt och låtsas fäktas i luften. Ursprungliga triologin, Guardians of the Galaxy, Flash Gordon, Sagan om ringen, osv. Alla berättelser som stannat kvar hos mig när de är slut och lämnat en känsla av förundran hos mig. Inte så med The Last Jedi. Det öppnar väldigt bra; humorn och stämningen känns perfekt. Jag blir engagerad i hur det kommer gå för piloterna i bombräden. Men sedan får filmen bråttom, väldigt bråttom med att klämma in tre parallella historier i en och samma film. Det är välgjort och effektivt berättat men det saknar själ. Förutom Benicio DelToro och scenen med stallpojken, finns egentligen inget som verkligen engagerar i filmen och jag kan inte låta bli att tänka ”det här hade gjort sig mycket bättre som en tv-serie”, vilket ändå måste ses som ett misslyckande på vad som ska föreställa en episk filmupplevelse.
 cristian81  
Efterblivet.
 tvamvarg  
Lämnade mig tämligen oberörd. Trots att första (7:an) satt som en smäck.
 Supernaut  
Ingen mästerverk som Empire Strikes Back, men långt ifrån katastroferna som är episod 1-3. Snygg och spännande med stark Star Wars-känsla.
 Spidde  
Jag var aldrig och såg den här på bio och har mest sett att folk på nätet gnäller väldigt mycket över hur värdelös filmen är och hur den förstört det som de älskar med Star Wars. Till att börja med så förstår jag inte alls detta gnäll. Jag blev snarare positivt överraskad. Jag har känt mig lite trött på den extrema kommersialisering av Star Wars (som redan var en kommersiell produkt från början) och inte känt någon lust att haka på den här gången också (Star Wars var en viktig del av min barn- och ungdom). Men så såg jag den här ändå, i brist på annat en seg söndag och jag gillade den skarpt. Bra skådespel, rätt så spännande och engagerande och faktiskt ganska fräscht, trots att allt bygger på gamla grejer. Rey är en fortsatt bra karaktär och jag gillar nykomlingen Rose också. Ser faktiskt fram emot nästa film, vilket jag aldrig trodde skulle hända.
 RichardEk  
Det är en lång och tungrodd men mäktig installation i Star Wars - sagan som möter oss denna gång. Som film vinner den i längden, den är inte brutalt bra berättarmässigt, och inte effektivt mörk som 'Rymdimperiet', men dess dystra och smått episka ton fungerar bra. Sedan är det gott om nostalgisk rymdaction, jedistrider och "nu är vi hopplöst illa ute - scener" där de stora filmbolagens teknologiska kompetens kommer till sin rätt. Rekommenderas!
 HerrNenne  
Det är en bra film och man lyckas verkligen förmedla legenden Luke Skywalker, men! Den här blir väldigt jobbig att se på så fort man försöker tänka minsta lilla och inser hur dumdriven ploten är och hur självförstörande den är. Kanske är det meningen, men det gör filmen mindre trevlig att titta på. Mycket Nice job breaking it, Hero.
 päronanton  
Jag älskar verkligen Star Wars!!! Jag är ett fan av de! Jag tror inte riktigt jag insåg när jag var yngre hur otroligt bra dessa filmer är! Denna är riktigt riktigt bra! Love it!!!
 YouAreNrIchi  
Det här är nog den sämsta filmen jag har betalat för att se. Episod 1-3 har tamefan åldrats bättre än den här filmen har gjort. Sedan är jag iofs. inget fan av Star Wars överhuvudtaget, så ni fans ska inte ta åt er, men jag kommer nu att ignorera den här filmserien helt och hållet.
 JouCalle  
Första gången jag ser en film där jag genuint hejar på de onda.
 ilgoga  
"Force-delen" av filmen är riktigt bra, Driver är fantastisk... men resten går mellan mediokert och sämre är "droid factory"... så tyvärr är helheten inte riktigt godkänd...
 martin eden  
Alltså, för mig är denna film en oerhörd besvikelse. Även om jag tycker att regin är helt okej och att filmen rent tekniskt är kompetent gjord och jag i teorin kan uppskatta att man försöker sig på något nytt så måste jag säga att det inte alls lyckas. Själva idén med att göra en filmserie är att bygga vidare på de tidigare bidragen och här tycker jag ärligt talat att man river ned mycket av det som tidigare gjorts i serien, vilket känns väldigt överraskande. Det är många inkonsekvenser i förhållande till tidigare delar och jag tycker väl att själva handlingen är ganska svag, även om det finns bra ögonblick och scener så var jag inte alls förtjust. Besvikelse! Star Wars för mig är originaltrilogin!! 2.
 capitol  
Väldigt mycket transportsträcka och inte speciellt mycket spännande och nyskapande äventyr.
« Föregående   |   1 2 3
Senaste kommentarer
Booksmart (info) 04:39 18/6 (8) 
The Beach Bum (info) 00:46 18/6 (4) 
Get Naked (info) 23:54 17/6 (2) 
Savannens härskare (info) 23:48 17/6 (96) 
På solsidan (info) 23:38 17/6 (8) 
Disaster L.A. (info) 23:36 17/6 (7) 
Everybody Wants Some (info) 23:35 17/6 (28) 
Döda eller dödas (info) 23:35 17/6 (5) 
The Affairs of Martha (info) 23:19 17/6 (1) 
Brightburn (info) 23:17 17/6 (3) 
Public Enemy (info) 22:54 17/6 (7) 
Micmacs (info) 22:53 17/6 (101) 
Hanasaari a (info) 21:58 17/6 (3) 
Black Mirror - Be Right Back (info) 21:57 17/6 (18) 
Psych:9 (info) 21:55 17/6 (6) 
The Square (info) 21:51 17/6 (84) 
The Equalizer 2 (info) 21:45 17/6 (27) 
Greta (info) 21:41 17/6 (3) 
En kvinnas rop (info) 21:40 17/6 (1) 
Bröllopsfest i Karelens runobygder (info) 20:48 17/6 (1) 
It Watches (info) 20:25 17/6 (1) 
The Poison Rose (info) 19:59 17/6 (2) 
Stockholm Östra (info) 19:49 17/6 (31) 
Egg (info) 19:10 17/6 (1) 
Remo - Obeväpnad, men farlig (info) 17:52 17/6 (52) 
Husdjurens hemliga liv 2 (info) 17:27 17/6 (1) 
Executive Target (info) 17:18 17/6 (3) 
Raggarjävlar (info) 16:55 17/6 (2) 
Labour of Love (info) 15:36 17/6 (2) 
Gone Girl (info) 15:34 17/6 (275) 
Destroyer (info) 14:46 17/6 (8) 
Midnight Special (info) 12:22 17/6 (41) 
Kikis expressbud (info) 12:07 17/6 (5) 
The Meg (info) 11:16 17/6 (45) 
The Mule (info) 10:01 17/6 (17) 
Maybe It's Love (info) 09:58 17/6 (2) 
Black Mirror - Fifteen Million Merits (info) 08:35 17/6 (27) 
Black Mirror - The National Anthem (info) 08:16 17/6 (31) 
Lady Bird (info) 04:22 17/6 (45) 
A Bigger Splash (info) 03:38 17/6 (16) 
Suspiria (info) 03:27 17/6 (20) 
Alan Partridge: Alpha Papa (info) 02:50 17/6 (29) 
Ukrainian Rhapsody (info) 02:45 17/6 (1) 
Ensam i Berlin (info) 02:32 17/6 (7) 
Dawn of the Dead (info) 02:24 17/6 (977) 
Star Trek: Insurrection (info) 00:46 17/6 (79) 
Konspirationen (info) 00:40 17/6 (80) 
Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles (info) 23:41 16/6 (2) 
Night of Lust (info) 23:39 16/6 (1) 
Deepwater Horizon (info) 23:28 16/6 (53) 
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor