Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 739 Besökare idag: 4 732
annons
annons
Laddar...
 
 Rai  
Kom nyss hem från bion efter att ha sätt denna underbara film... Så jäkla bra,ungarna agerade fantastiskt! Trots att den var lång höll storyn hela vägen. Dock blev den aldrig riktigt otäck och jag hoppade till bara en gång under hela filmen, men det gjorde inget! Filmen var hel skön!!!
 martingo89  
De flesta skräckfilmer som görs nu för tiden brukar inte vara något vidare, så hade inga jättehöga förhoppningar på den här, men jag måste ändå säga att filmen levererade. Den var kanske inte den läskigaste filmen jag sett men den tog mycket av det som var bra med den gamla miniserien men uppdaterade den så att den kändes lite modernare och lite mer välgjord.
 norenorama  
Enda filmen är bra för är att använda den som redskap att rensa ut bland vänner och bekanta. Säger de att filmen är bra så är det bara att säga upp bekantskapen och så slipper man umgås med vettlösa värdelösa idioter som fötts utan själ. Musiken katastrof, sätter in pampiga fanfarer i skräckscener och försöker göra saker "coola", sitter ju och skäms som en hund över helvetet, att någon på planeten kan känna skräck när den där jestern sprattlar fram med dataanimerade tänder är omöjligt. Biten med ungarna är okay och ibland bra, men om du går på en 5-stjärnig restaurang och någon lagt en 2.5 dm lång skitkorv rakt över tallriken med finmaten så är det ju inte som att man äter runt den. Nej fy fan, denna filmen kan dra åt helvete, kollar på den gamla i stället från 90-talet, den är vart fall charmig.
 larsen1976  
Originalet är bättre... se hellre den. Här känns det mer som effekt-sökeri, även om skådespelarna är väldigt talangfulla. Hade det inte varit för special effekterna hade jag nog gett den en trea.
 NoWireHangers  
Har varken läst boken eller sett den tidigare tv-filmatiseringen så jag kan bara bedöma denna som fristående verk. Den funkar till stora delar bra både som skräck och drama. Huvudkaraktärerna är bra och väldigt väl spelade av de unga skådisarna. Här bjuds också på en del effektiva läskigheter. Slutet tillfredställer inte riktigt.
 DrJW  
För det första, fuck the hype! Åt helvete med den överdrivna hype den här filmen har fått! Den var bra, förvånansvärt så var det en bra remake, men den var inte jättebra. För mig så var det inte den bästa skräckfilmen jag har sett i år, för mig så var det filmen Get Out. Till skillnad från den ursprungliga filmen så hade denna en läskig/creepy atmosfär, en mörk allvarlig ton, gore (mestadels cgi) och den hade även några störda stunder. Men åtminstone så har den originella filmen en charm och en identitet, den här känns som en blandning av Super 8 och Stranger Things med Insidious och The Conjuring. Filmen har till och med spänning, men man vet redan hur det här kommer att sluta och vad som kommer hända härnäst. Barnskådespelarna var bra, men den kemi barnaktörerna hade i den originella filmen var mycket bättre och mer trovärdigare. Den feta och den roliga barn-karaktärerna var bättre skrivna i originalet, dem var inte dåliga i den här men ändå. Bill Skarsgård gjorde ett bra jobb som Pennywise, men han hade inte samma energi som Tim Curry. Det känns som att Skarsgård begränsar i sin prestation medan Curry hade mer frihet i sitt uppträdande. Den här var bra, men den var inte overhyped-bra (som jag misstänkte hela tiden).
 JimmyChris  
En av de bättre remakens!
 Mysharry  
Gullig liten rulle, med kraftig lutning åt Stranger Things, med flera. Lite för mycket, kanske, det känns som om jag sett det förr. Skräcken är snabbt bortglömd, men de vuxnas frånvaro är läskig. Lite typiskt att det bara är pojkar, i gammal ogod anda. Tråkigt. Väldigt bra insatser av skådespelarna, de gör hela filmen, och jag är absolut inte ledsen att jag sett den, tvärtom. Sevärd, gullig, otäck här och där, men inte banbrytande.
 jlam  
Miniserien är ohotad vinnare för mig hittills. Allt i filmen är på ungdomsnivå: känslan, kusligheterna, humorn mm och den riktiga skräckstämningen infinner sig inte riktigt. Några bra scener, några fler mediokra. En slät 3:a tills vidare och det på rent underhållningsvärde. Ska inte förneka att det är kul att se Hollywood-fabrikens nytolkningar av gamla klenoder. "Mysharry" får visst ta och se om den igen med öppna ögon, för det är inte alls bara pojkar med.
 PeterTheW  
Den bästa filmen någonsin baserad på en King-berättelse.
 ASSFACE  
Typ blodig goonies
 Kippe  
Känns som en film som lika gärna kunnat visats på en barnkanal för de äldre barnen. Har inte sett originalet eller läst boken så hade inga förväntningar. En svag 2a för den går ändå ta sig igenom.
 lucius  
Den var helt okej, men del två med vuxna skådisar kan nog ta den snäppet upp. Barnskådisarna i den här lyckas inte, med ett par undantag, ge kropp åt några karaktärer direkt,
 Stygga-Vargen  
Även om miniserien är bättre så var filmen faktiskt långt över förväntan och det här är faktiskt en väldigt lyckad och välgjord film. Den är spännande och underhållande, specialeffekterna är snygga och i princip genomgående bra skådespelare. Önskar dock att man kunde ha valt en bättre skådis än det där stolpskottet Bill Skarsgård för rollen som Pennywise men det är väl också det enda minuset. Men hur konstigt det än låter så gör Skarsgård faktiskt inte så dåligt ifrån sig att helhetsintrycket påverkas och det är bara bra. Den här filmen är verkligen att rekommendera och jag hoppas på att få se uppföljare.
 AdamB-film  
Välgjort och snyggt. Ville ge en fyra men varför ska alltid individer vandra iväg ensamma från gruppen i skräckfilmer? Ett par gånger för mkt sker det i denna, och då blir jag bara frustrerad. Annars är det helt klart en sevärd rulle.
 amam  
Svag fyra, på gränsen till en trea. Fyran är mest för att den är så pass välproducerad. Annars är det en stabil skräckis med intressanta teman och plus i kanten för att faktiska tonåringar spelar tonåringarna.
 Harkaiden  
7/10 - Välproducerat, mestadels välspelat. Filmskaparna har varit mycket kreativa med Pennywise, men vissa gånger blir han mer rolig än skrämmande. Dock tillför Skarsgård en hel del creep-faktor och ska ha en eloge för det. Även Losers Club-ungarna känns sammansvetsade som vänner i regel är.
 emilstjernholm  
Välgjord skräckfilm. Fina relationer mellan ungdomarna. Trodde det skulle vara mer intensiv skräck men långa stunder mer mysigt än läskigt. Inte mig emot.
 setterwall  
Inte så läskigt som jag hoppats på men otroligt välproducerat. Skarsgård gör en oväntat bra prestation.
 Andreas_  
Inte dum remake alls av Stephen Kings gamla klassiska bok, som även kom som en tv miniserie 1990, som jag älskade som ung och då även tyckte var fruktansvärt läskig, har dock inte sett om den och vet inte alls om den är lika läskig idag som när jag var liten men när det gäller den nya versionen nu så blev jag lite besviken faktiskt, för den var definitivt inte lika läskig eller spännande som miniserien från 1990...men då är frågan, kan det bero på att jag var ung då och nu vuxen och därför inte har samma effekt, eller är denna film betydligt sämre? svårt att avgöra utan att ha sett om miniserien, däremot så vill jag minnas att Tim Curry som Pennywise var betydligt bättre än Skarsgård i denna film, även om Skarsgård gjorde en rätt stabil roll som Pennywise...men långt ifrån lika obehaglig. Filmen i sig är endast bra pga att den saknar djupet som finns i både boken och miniserien, där man fick lära känna karaktärerna mycket bättre samt även små skräckfyllda ögonblick som var mer psykologiska och fungerade betydligt bättre, i denna nya versionen så blir det mer jump scares som vanligt i skräck idag, men ungarna spelar sina roller riktigt bra, vilket höjer betyget lite men skräcken uteblir och det är aldrig ens läskigt utan mer bara fascinerande, jag vill minnas att den gamla versionen är bättre, så jag måste ta och se om den. Betyget här blir dock en stark 3:a
 Benisakura  
Inte särskilt läskig men väldigt välgjord.
 amotherscrime  
Fullkomligt oroginell i sitt berättande och rentav tråkig på sina ställen. Inte speciellt läskig heller. Det läskigaste i filmen är ju snarare Stephen Bogaert. Har för övrigt sina höjdpunkter som lyckas hålla filmen någorlunda intressant.
 Solidus  
En värdig uppdatering av Kings kända bok med samma namn. Barnen i filmen är riktigt bra i sina roller och Bill Skarsgård bjuder på en underhållande show som herr Snåljåp. Jag instämmer med en del medlemmar att regissören litar för mycket på jump-scares och övertydliga ljudspår, men det ska också framhävas att regissören bjuder på en del drama. Det största problemet för mig är att jag inte tycker att vänskapen mellan barnen känns äkta. En stabil 3:a blir betyget.
 JohnnyBoy  
Plastigt och larvigt
 Gadwin  
Supermysig äventyrsfilm med skräcktema. Något av en svaghet för mig. Skräcken är oftast inte så genomtänkt men det finns inte en tråkig sekund i hela filmen. Väldigt lättsmält och njutbar.
 Barneyk  
Som skräck funkar den inte alls för mig, tycker inte den är ett dugg läskig, ingen krypande känsla, inga kalla kårar, inga nackhår som reser sig. Det är mer en trevlig och snygg mysteriehistoria med lite nostalgikänsla, på gott och ont. Slätstruken trea!
 BarryHero  
Inte last boken eller sett foregangaren. Trodde manus skulle vara mer intressant. 120 minuter jump scares i stort sett. Fin fargsattning i filmen och hade stundtals Stand by Me-vibbar men detta var en besvikelse. Inte sarskilt laskig och framfor allt clownen var inte laskig. Fattar inte varfor den blivit sa hyllad.
 Makta  
Snark.
 Hengman  
Riktigt dålig och tråkig. Skräckfilm för barn. Undviker ettan pga ganska bra barnskådespelare och ok foto.
 August Dellert  
Oväntat bra! Mer äventyr än skräckfilm. Lite som Netflix-serien Stranger Things fast snäppet mer välgjord och våldsam.
 Jamesa  
Ok remake. Välgjord. Blir dock aldrig särskilt tät.
 shitstorm  
Grym på bio, hemma i tv-soffan var det ganska tråkigt.
 peterclash  
Svag tvåa. Regissören har helt missat hur man bygger upp spänning.
 Misslovemovie  
Jag tyckte den var bra och spännande, Pennywise var minst lika läskig som i originalet och min clownfobi är om möjligt ännu värre än innan! Ser fram emot den andra delen.
 Rune2000  
Jag som inte har läst boken hade verkligen uppskattad lite mer bakgrundshistoria till Pennywise och varför han har valt att manifestera sig bara för vissa ungar i staden. Istället får vi ett skräckscenario efter det andra rakt igenom filmen. Hade filmen varit kortare så skulle jag kunna bortse ifrån i bakgrundsstory men nu råkar den vara lite drygt 2 timmar lång.
 kryttan  
Välgjord med bra prestationer från alla skådisar, Bill Skarsgård sticker ut med en riktigt personlig tolkning av Pennywise. Gillar flytten från 50 till 80-tal. Mycket bra makeup. Dolby ATMOS-ljudet är stabilt och bygger bra atmosfär.
 the Feber  
Det känns kanske märkligt, men det bästa med den här filmen är inte skräcken eller clownen, utan barnskådespelarna och hur deras relationer skildras! Samtliga är magnifika! Filmen har såklart ett högt produktionsvärde och Bill gör sin Pennywise jättebra! Vissa scener är grymt spännande och läskiga, Filmen förlorar dock på en del meningslösa effekter som bryter illusionen. En fyra i betyg dock, främst tack vare kidsen!
 Robkiller  
Det, den onda clownen. Egentligen blir det här mest ett drama med saker som händer lite slumpmässigt. Fast den håller intresset uppe ändå och det här får väl sägas vara helt ok för en Stephen King filmatisering.
 Skökskjuterska  
Hamnar på något sätt någonstans emellan att rikta sig till en yngre och till en mer vuxen publik, vilket inte blir bra.
 hsimpson  
En FYRA i snitt!? Driver ni med mig? Den var varken välskriven (kanske Kings fel?) eller läskig. Nu har jag visserligen ingen fäbless för skräckfilmer, men jag hade ändå lite förväntningar på den här filmen. Infriades inte...
 arruba  
Relationen mellan ungdomarna är snabbt och snyggt välskriven. Lägg till en härlig liten småstad och en galen jävla mördarclown, hur kan det inte bli succe?
 asasae  
Det blev inte särskilt läskigt. Inte heller särskilt minnesvärt...
 Bumbi78  
Många år sedan jag läste boken, men minns att jag gillade den tillsammans med den första filmatiseringen från 1990. Den här känns väldigt typisk King vilket såklart är positivt, och clownen är lika creepy som tidigare. Nya IT kändes dock litet hoppig och ofokuserad, åtm i andra halvan av filmen. Men visst var det en okej skräckis.
 Sir_Lord  
Var mindre läskig än jag på förhand trodde. Men Bill gör det bra som pennywise. Barnen gör väl inte bort sig men att staden i allmänhet inte bryr sig mer om alla mystiska försvinnanden?..?
 HerrNenne  
Stor reservation för att jag såg den under prat: men inte läskig nånstans, kastar bort potential, och känns lite platt. Gillade Bill som clownen dock.
 Körsbär  
Möjligen såg jag orginalet i fel sällskap, för den filmen uppskattade jag inte alls.Men den gav mig grunderna för denna film. Det är ju lite svårt att inte få en "stranger things" känsla då man ser denna film. När t.o.m en skådespelare är med ifrån den serien så :) Jag trodde den skulle vara sämre, men blev positivt överraskad. Några scener kändes billiga, men för det mesta bra.
 foppa99  
nä, detta va inte värst
 1 2  
Ytterligare en film som kunde ha varit bra men som blir helt förstörd i klippningen.
 Qhorinhalfhand  
Riktigt bra. Skarsgård är grym som Pennywise och jag tyckte att karaktärerna var oväntat bra skrivna. Det enda som filmen tappar lite på för mig är loren kring clownen, även om dom touchar på det så förklaras motiv och historien kring honom aldrig tillräckligt.
 Green Mamba  
Riktigt dåligt. Känns nästan som en barnfilm.
« Föregående   |   1 2
Senaste kommentarer
Den osynlige mannens återkomst (info) 03:12 16/7 (11) 
Ready Player One (info) 02:21 16/7 (43) 
Goldstone (info) 02:17 16/7 (2) 
Truth or Dare (info) 02:14 16/7 (4) 
Hajen 2 (info) 02:08 16/7 (182) 
Hajen (info) 02:06 16/7 (800) 
Bring It On: All or Nothing (info) 01:54 16/7 (97) 
100 Bloody Acres (info) 01:53 16/7 (3) 
Sommarnattens leende (info) 01:50 16/7 (193) 
Jenny's Wedding (info) 01:47 16/7 (14) 
Europe's Brasilia (info) 00:58 16/7 (1) 
Conjuring the Dead (info) 00:31 16/7 (1) 
Captain Phillips (info) 00:30 16/7 (206) 
Alex Strangelove (info) 00:23 16/7 (4) 
Den brutala staden (info) 00:14 16/7 (23) 
Zootropolis (info) 23:51 15/7 (101) 
Gycklarnas afton (info) 23:41 15/7 (90) 
Kvinnors väntan (info) 23:15 15/7 (37) 
Return to a Better Tomorrow (info) 23:02 15/7 (1) 
Sleepless (info) 22:22 15/7 (10) 
My Father and My Son (info) 22:20 15/7 (13) 
Himlens barn (info) 22:19 15/7 (18) 
I Feel Pretty (info) 22:11 15/7 (5) 
Okänd soldat (info) 21:41 15/7 (24) 
The Kissing Booth (info) 21:13 15/7 (6) 
Black Panther (info) 21:08 15/7 (64) 
Wolf Children (info) 21:01 15/7 (19) 
Reunion (info) 18:15 15/7 (1) 
Don Kalle (info) 16:50 15/7 (33) 
Austin Powers - hemlig internationell agent (info) 16:49 15/7 (380) 
Skola för skojare (info) 16:26 15/7 (3) 
Ant-Man and the Wasp (info) 16:00 15/7 (7) 
Jim och Andy (info) 15:59 15/7 (13) 
Tragedy Girls (info) 15:12 15/7 (8) 
Michael Collins (info) 15:11 15/7 (67) 
The Look of Silence (info) 14:17 15/7 (10) 
Inferno (info) 14:16 15/7 (49) 
Familjetrippen (info) 14:05 15/7 (142) 
Lo and Behold, Reveries of the Connected World (info) 14:02 15/7 (10) 
Kangaroo Jack (info) 13:47 15/7 (48) 
In Time (info) 13:39 15/7 (333) 
Truck Turner  (info) 13:33 15/7 (24) 
Seven Psychopaths (info) 13:30 15/7 (156) 
Spinal Tap (info) 12:38 15/7 (333) 
Dödsgrottan vid Kuma (info) 12:26 15/7 (14) 
Apornas planet: Striden (info) 12:18 15/7 (48) 
Leo (info) 12:17 15/7 (143) 
House of Fury (info) 11:17 15/7 (7) 
Äta sova dö (info) 11:12 15/7 (142) 
Icebreakers (info) 10:52 15/7 (1) 
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor