Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 2 140 Besökare idag: 6 508
annons
annons
Laddar...
 
 Spunks  
Var skeptisk till en början. Tim Curry gör rollen mer subtilt obehaglig. Den var inte läskig alls men den var 80-talsmysigt äventyrlig. Blev positivt överraskad. Pendlar mellan stark trea och svag fyra!
 Krille80  
Tim Curry skrämde mig, som liten, ordentligt i rollen som den ondskefulla clownen Pennywise i 1990-års miniserie. Tiden har dock gått miniserien förbi så en ny filmatisering var precis som behövdes. Jag kan inte minnas senast jag längtat efter en film så mycket som detta och det bästa är att denna film är så mycket mer än en skräckfilm. Här finns en riktigt solid och väl berättad historia med sevärda karaktärer och unga skådespelare som gör underbara insatser. Nu väntar jag på Chapter 2.
 Hogman  
Tycker det är för mycket överspel och tjafs mellan barnen, för mycket stereotyper, dessutom saknar jag den krypande spänningen jag hade förväntat. Underhållande? Ja, men hade väntat mig mer.
 kaempen  
Kändes som vilken billig skräckfilm som helst, tråkiga dekadenta skämt också. Jag tycke vidare att den var alldeles för lång. Mot slutet somnade jag.
 Halofreak92swe  
Fantastiskt bra skräckfilm! Satt på helspänn under hela filmen, hoppade till många ggr! Bättre än originalet, även om Tim Curry spelar bättre som Pennywise än Bill Skarsgård. Fantastiska barnskådisar, de är riktigt talangfulla! En av de bättre skräckisar jag sett på bio!
 badpanda1606  
Varken älskade den eller hatade den. Svår att definiera men tyckte absolut inte att den var dålig!
 D@nte  
Det enda pluset i den tidigare miniserien var Tim Curries prestation (den var i alla fall skrämmande), i övrigt var det inte mycket att hänga i julgranen. Även om jag tycker denna första del är klart bättre än miniserien blir det egentligen aldrig skrämmande, undantaget möjligen öppningsscenen. Dessutom känns det som att man hade kunnat utveckla karaktärerna i förlorarklubben betydligt mycket mer, vilket man inte gör. Man skummar bara på ytan och därför blir det återigen en Stephen King filmatisering som mynnar ut i besvikelse för mig.
 marxwickstrom  
Var fan är historien? Vem fan är clownen?
 EvilNed  
Kort och gott; Allt med barnen är jävligt bra. Allt som skall vara läskigt är bara skränig matta av datoreffekter och gnisslade fioler. Bill Skarsgård kan mycket väl ha spelat en skitbra clown, men Det är för det första inte med så mycket och när han väl är med är han mest datoreffekter.
 ToddDowney  
Såg den för andra gången idag då första gången jag såg den så var inte en jävel tyst i biografen så jag kunde aldrig ta mig in i filmen. Då låg filmen på en Stark fyra. Men efter idag så kan jag säga att de är en stabil femma. Alla skådespelarna gjorde väldigt bra ifrån sig speciellt barnen och Skarsgård. Barnens kemi kändes mer äkta än den i mini-serien från 1990. Trots det att dialogen känns för modern. Tycker även att Skarsgård gör extremt bra ifrån sig som Pennywise. Enda jag har att klaga på är lite av CGI'n i vissa scener känns lite billig. Tempot är högt, fotot är snyggt och skådespelarna gör en strålande insats. Helt klart en av de bästa filmerna iår!
 Ihsahn  
En klar uppryckning mot 90-talets TV-serie, men eftersom IT är en av mina favoritböcker så var ju förväntningarna närmast omöjliga att uppfylla. Jag tycker att de fått till The Barrens bra, och barnen gestaltar karaktärerna väl, men Pennywise-karaktären vilar för mycket på jump scare och för lite på den krypande oro som finns i boken. Men det jag saknar mest är bokens korsklippning mellan vuxna och barn, varför jag tror att Det måste bli en miniserie för att verkligen komma till sin rätt.
 Engravadlax  
Har aldrig tyckt att Clowner är läskiga förrän Bill Skarsgård.
 Stan  
Usel skräckfilm. Men fungerar bra som drama/komedi
 WillyV  
Man har gjort om och gjort rätt. Nästintill så bra som man kunde ha hoppats på. Stabil fyra.
 wemett  
Min besvikelse för filmen är märkbar, men det är som vanligt med hype. En skräckfilm är alltid en skräckfilm vilket i regel oftast betyder dålig film, inte en endaste gång kände jag något riktigt obehag i filmen och är det enda som filmen får mig att känna är när man hoppar till av en jumpscare så är det inte en bra skräckfilm. Stammande Billy tycker jag ändå att gör en godkänd insats och glasögonormen Richie var faktiskt rolig med en par sylvassa kommentarer. En par cringe moment fanns även med i filmen som man nog kunde måla fram på ett annat sätt. Inte en film jag skulle rekommendera vidare i vart fall.
 Makkuro  
Höga ljud gör inte en film skrämmande, bara irriterande.
 Djason  
Absolut inte lika otäck som originalet men Bill Skarsgård är riktigt vass som Pennywise och barnen i filmen är riktigt duktiga. Tyvärr har de förstört en del av skräcken med en halvkassa dataeffekter, fast det finns en del obehagliga scener blandat med en del humor.
 vonadel  
Plötsligt händer det! En femma! Ja, det är inte ofta, men tycker faktiskt den var värd det. Mycket Stranger Things-vibes som i sin tur nog lånat mycket från It, så det blir lite av en rundgång. Men jag gillar det! Gillar man Stranger Things kommer man gilla denna. Finns så mycket som är bra med den, men det jag gillar allra mest att de tar sig tid att beskriva karaktärerna på ett bra sätt. 9/10
 myslas  
En bra adaption av boken. Manusförfattarna har varit smarta och helt plockat bort de saker som funkar utmärkt i en bok men som bara skulle sett fånigt ut på film och ersatt dem med saker som funkar utmärkt i en modern populärskräckfilm. Det som blivit lite lidande är karaktärsbakgrunden, framförallt när det gäller Bowers och hans gäng, och det gör att det tar ett tag innan man kommer in i den men andra halvan är riktigt bra.
 Rai  
Kom nyss hem från bion efter att ha sätt denna underbara film... Så jäkla bra,ungarna agerade fantastiskt! Trots att den var lång höll storyn hela vägen. Dock blev den aldrig riktigt otäck och jag hoppade till bara en gång under hela filmen, men det gjorde inget! Filmen var hel skön!!!
 martingo89  
De flesta skräckfilmer som görs nu för tiden brukar inte vara något vidare, så hade inga jättehöga förhoppningar på den här, men jag måste ändå säga att filmen levererade. Den var kanske inte den läskigaste filmen jag sett men den tog mycket av det som var bra med den gamla miniserien men uppdaterade den så att den kändes lite modernare och lite mer välgjord.
 norenorama  
Enda filmen är bra för är att använda den som redskap att rensa ut bland vänner och bekanta. Säger de att filmen är bra så är det bara att säga upp bekantskapen och så slipper man umgås med vettlösa värdelösa idioter som fötts utan själ. Musiken katastrof, sätter in pampiga fanfarer i skräckscener och försöker göra saker "coola", sitter ju och skäms som en hund över helvetet, att någon på planeten kan känna skräck när den där jestern sprattlar fram med dataanimerade tänder är omöjligt. Biten med ungarna är okay och ibland bra, men om du går på en 5-stjärnig restaurang och någon lagt en 2.5 dm lång skitkorv rakt över tallriken med finmaten så är det ju inte som att man äter runt den. Nej fy fan, denna filmen kan dra åt helvete, kollar på den gamla i stället från 90-talet, den är vart fall charmig.
 larsen1976  
Originalet är bättre... se hellre den. Här känns det mer som effekt-sökeri, även om skådespelarna är väldigt talangfulla. Hade det inte varit för special effekterna hade jag nog gett den en trea.
 NoWireHangers  
Har varken läst boken eller sett den tidigare tv-filmatiseringen så jag kan bara bedöma denna som fristående verk. Den funkar till stora delar bra både som skräck och drama. Huvudkaraktärerna är bra och väldigt väl spelade av de unga skådisarna. Här bjuds också på en del effektiva läskigheter. Slutet tillfredställer inte riktigt.
 DrJW  
För det första, fuck the hype! Åt helvete med den överdrivna hype den här filmen har fått! Den var bra, förvånansvärt så var det en bra remake, men den var inte jättebra. För mig så var det inte den bästa skräckfilmen jag har sett i år, för mig så var det filmen Get Out. Till skillnad från den ursprungliga filmen så hade denna en läskig/creepy atmosfär, en mörk allvarlig ton, gore (mestadels cgi) och den hade även några störda stunder. Men åtminstone så har den originella filmen en charm och en identitet, den här känns som en blandning av Super 8 och Stranger Things med Insidious och The Conjuring. Filmen har till och med spänning, men man vet redan hur det här kommer att sluta och vad som kommer hända härnäst. Barnskådespelarna var bra, men den kemi barnaktörerna hade i den originella filmen var mycket bättre och mer trovärdigare. Den feta och den roliga barn-karaktärerna var bättre skrivna i originalet, dem var inte dåliga i den här men ändå. Bill Skarsgård gjorde ett bra jobb som Pennywise, men han hade inte samma energi som Tim Curry. Det känns som att Skarsgård begränsar i sin prestation medan Curry hade mer frihet i sitt uppträdande. Den här var bra, men den var inte overhyped-bra (som jag misstänkte hela tiden).
 JimmyChris  
En av de bättre remakens!
 Mysharry  
Gullig liten rulle, med kraftig lutning åt Stranger Things, med flera. Lite för mycket, kanske, det känns som om jag sett det förr. Skräcken är snabbt bortglömd, men de vuxnas frånvaro är läskig. Lite typiskt att det bara är pojkar, i gammal ogod anda. Tråkigt. Väldigt bra insatser av skådespelarna, de gör hela filmen, och jag är absolut inte ledsen att jag sett den, tvärtom. Sevärd, gullig, otäck här och där, men inte banbrytande.
 jlam  
Miniserien är ohotad vinnare för mig hittills. Allt i filmen är på ungdomsnivå: känslan, kusligheterna, humorn mm och den riktiga skräckstämningen infinner sig inte riktigt. Några bra scener, några fler mediokra. En slät 3:a tills vidare och det på rent underhållningsvärde. Ska inte förneka att det är kul att se Hollywood-fabrikens nytolkningar av gamla klenoder. "Mysharry" får visst ta och se om den igen med öppna ögon, för det är inte alls bara pojkar med.
 PeterTheW  
Den bästa filmen någonsin baserad på en King-berättelse.
 ASSFACE  
Typ blodig goonies
 Kippe  
Känns som en film som lika gärna kunnat visats på en barnkanal för de äldre barnen. Har inte sett originalet eller läst boken så hade inga förväntningar. En svag 2a för den går ändå ta sig igenom.
 lucius  
Den var helt okej, men del två med vuxna skådisar kan nog ta den snäppet upp. Barnskådisarna i den här lyckas inte, med ett par undantag, ge kropp åt några karaktärer direkt,
 Stygga-Vargen  
Även om miniserien är bättre så var filmen faktiskt långt över förväntan och det här är faktiskt en väldigt lyckad och välgjord film. Den är spännande och underhållande, specialeffekterna är snygga och i princip genomgående bra skådespelare. Önskar dock att man kunde ha valt en bättre skådis än det där stolpskottet Bill Skarsgård för rollen som Pennywise men det är väl också det enda minuset. Men hur konstigt det än låter så gör Skarsgård faktiskt inte så dåligt ifrån sig att helhetsintrycket påverkas och det är bara bra. Den här filmen är verkligen att rekommendera och jag hoppas på att få se uppföljare.
 AdamB-film  
Välgjort och snyggt. Ville ge en fyra men varför ska alltid individer vandra iväg ensamma från gruppen i skräckfilmer? Ett par gånger för mkt sker det i denna, och då blir jag bara frustrerad. Annars är det helt klart en sevärd rulle.
 amam  
Svag fyra, på gränsen till en trea. Fyran är mest för att den är så pass välproducerad. Annars är det en stabil skräckis med intressanta teman och plus i kanten för att faktiska tonåringar spelar tonåringarna.
 Harkaiden  
7/10 - Välproducerat, mestadels välspelat. Filmskaparna har varit mycket kreativa med Pennywise, men vissa gånger blir han mer rolig än skrämmande. Dock tillför Skarsgård en hel del creep-faktor och ska ha en eloge för det. Även Losers Club-ungarna känns sammansvetsade som vänner i regel är.
 emilstjernholm  
Välgjord skräckfilm. Fina relationer mellan ungdomarna. Trodde det skulle vara mer intensiv skräck men långa stunder mer mysigt än läskigt. Inte mig emot.
 setterwall  
Inte så läskigt som jag hoppats på men otroligt välproducerat. Skarsgård gör en oväntat bra prestation.
 Andreas_  
Inte dum remake alls av Stephen Kings gamla klassiska bok, som även kom som en tv miniserie 1990, som jag älskade som ung och då även tyckte var fruktansvärt läskig, har dock inte sett om den och vet inte alls om den är lika läskig idag som när jag var liten men när det gäller den nya versionen nu så blev jag lite besviken faktiskt, för den var definitivt inte lika läskig eller spännande som miniserien från 1990...men då är frågan, kan det bero på att jag var ung då och nu vuxen och därför inte har samma effekt, eller är denna film betydligt sämre? svårt att avgöra utan att ha sett om miniserien, däremot så vill jag minnas att Tim Curry som Pennywise var betydligt bättre än Skarsgård i denna film, även om Skarsgård gjorde en rätt stabil roll som Pennywise...men långt ifrån lika obehaglig. Filmen i sig är endast bra pga att den saknar djupet som finns i både boken och miniserien, där man fick lära känna karaktärerna mycket bättre samt även små skräckfyllda ögonblick som var mer psykologiska och fungerade betydligt bättre, i denna nya versionen så blir det mer jump scares som vanligt i skräck idag, men ungarna spelar sina roller riktigt bra, vilket höjer betyget lite men skräcken uteblir och det är aldrig ens läskigt utan mer bara fascinerande, jag vill minnas att den gamla versionen är bättre, så jag måste ta och se om den. Betyget här blir dock en stark 3:a
 Benisakura  
Inte särskilt läskig men väldigt välgjord.
 amotherscrime  
Fullkomligt oroginell i sitt berättande och rentav tråkig på sina ställen. Inte speciellt läskig heller. Det läskigaste i filmen är ju snarare Stephen Bogaert. Har för övrigt sina höjdpunkter som lyckas hålla filmen någorlunda intressant.
 Solidus  
En värdig uppdatering av Kings kända bok med samma namn. Barnen i filmen är riktigt bra i sina roller och Bill Skarsgård bjuder på en underhållande show som herr Snåljåp. Jag instämmer med en del medlemmar att regissören litar för mycket på jump-scares och övertydliga ljudspår, men det ska också framhävas att regissören bjuder på en del drama. Det största problemet för mig är att jag inte tycker att vänskapen mellan barnen känns äkta. En stabil 3:a blir betyget.
 JohnnyBoy  
Plastigt och larvigt
 Gadwin  
Supermysig äventyrsfilm med skräcktema. Något av en svaghet för mig. Skräcken är oftast inte så genomtänkt men det finns inte en tråkig sekund i hela filmen. Väldigt lättsmält och njutbar.
 Barneyk  
Som skräck funkar den inte alls för mig, tycker inte den är ett dugg läskig, ingen krypande känsla, inga kalla kårar, inga nackhår som reser sig. Det är mer en trevlig och snygg mysteriehistoria med lite nostalgikänsla, på gott och ont. Slätstruken trea!
 BarryHero  
Inte last boken eller sett foregangaren. Trodde manus skulle vara mer intressant. 120 minuter jump scares i stort sett. Fin fargsattning i filmen och hade stundtals Stand by Me-vibbar men detta var en besvikelse. Inte sarskilt laskig och framfor allt clownen var inte laskig. Fattar inte varfor den blivit sa hyllad.
 Makta  
Snark.
 Hengman  
Riktigt dålig och tråkig. Skräckfilm för barn. Undviker ettan pga ganska bra barnskådespelare och ok foto.
 August Dellert  
Oväntat bra! Mer äventyr än skräckfilm. Lite som Netflix-serien Stranger Things fast snäppet mer välgjord och våldsam.
 Jamesa  
Ok remake. Välgjord. Blir dock aldrig särskilt tät.
« Föregående   |   1 2
Senaste kommentarer
The Bling Ring (info) 02:14 22/1 (94) 
San Andreas (info) 02:12 22/1 (102) 
Runner Runner (info) 02:09 22/1 (45) 
Bridesmaids (info) 01:59 22/1 (348) 
The Education of Charlie Banks (info) 01:54 22/1 (15) 
En galen natt (info) 01:53 22/1 (202) 
Now You See Me 2 (info) 01:52 22/1 (39) 
Maniac Cop (info) 01:50 22/1 (74) 
Star Wars: The Last Jedi (info) 01:48 22/1 (112) 
Jumanji: Welcome to the Jungle (info) 01:34 22/1 (13) 
Snödrottningen (info) 01:27 22/1 (5) 
Passengers (info) 01:17 22/1 (89) 
The Gambler (info) 01:12 22/1 (22) 
Brooklyn (info) 01:10 22/1 (48) 
Thor: Ragnarök (info) 00:59 22/1 (51) 
The Company You Keep (info) 00:42 22/1 (44) 
Man of Tai Chi (info) 00:35 22/1 (26) 
Dr Mabuses testamente (info) 00:31 22/1 (1) 
Phantom Thread (info) 00:03 22/1 (1) 
Darkest Hour (info) 00:02 22/1 (2) 
Den of Thieves (info) 00:02 22/1 (1) 
The Room (info) 00:01 22/1 (195) 
The Machine (info) 23:41 21/1 (36) 
Medicinen (info) 23:39 21/1 (28) 
Chans (info) 23:37 21/1 (10) 
Bright (info) 23:30 21/1 (39) 
Valerian and the City of a Thousand Planets (info) 23:28 21/1 (56) 
Atomic Blonde (info) 23:23 21/1 (40) 
Ego (info) 22:59 21/1 (79) 
Great Balls of Fire (info) 22:59 21/1 (38) 
Aftermath (info) 22:50 21/1 (11) 
Döda poeters sällskap (info) 22:45 21/1 (685) 
Here Alone (info) 22:44 21/1 (6) 
The Open House (info) 22:15 21/1 (5) 
Fear and Loathing in Las Vegas (info) 21:55 21/1 (1192) 
Play-Mate of the Apes (info) 21:44 21/1 (2) 
Miles Ahead (info) 21:41 21/1 (1) 
The Raid: Retaliation (info) 21:34 21/1 (70) 
The Abducted (info) 21:24 21/1 (2) 
Hunt for the Wilderpeople (info) 21:17 21/1 (23) 
Downsizing (info) 21:12 21/1 (8) 
Slåss för livet (info) 21:00 21/1 (4) 
Kedi (info) 20:49 21/1 (10) 
Lego Batman (info) 20:46 21/1 (30) 
Boktjuven (info) 20:26 21/1 (71) 
The Outing (info) 20:18 21/1 (11) 
Shaolin Hand Lock (info) 20:16 21/1 (6) 
The Polka King (info) 20:15 21/1 (4) 
Harakiri (info) 19:55 21/1 (116) 
Kill, Baby... Kill! (info) 19:53 21/1 (22) 
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor