Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 642 Besökare idag: 4 069
annons
annons
Laddar...
 
 PeterTheW  
Svårt, svårt, svårt. Å ena sidan är det väldigt underhållande rakt igenom, samtidigt som det kanske blir lite småtjatigt. Det är snyggt, härliga referenser, men någonstans har jag svårt att se att det är Spielberg som ligger bakom. Han börjar uppenbarligen bli gammal, han har inte alls samma driv som förr och har senaste åren mest gjort småtrötta filmer och det här är, oavsett underhållningsvärdet och allt annat som faktiskt funkar och är bra, hans hittills absolut mest anonyma, opersonliga film.
 Reith  
Kul med alla popkultureferenser. Lite svårt att tro på att den yngre generationen får tålamod att spela igenom gamla 8-bitars klassiker. Med tanke på allt ögongodis som finns nu och framöver. Detta är mer memory lane för folk runt 40-50. Eller det kanske är Spielbergs vision om en framtid med ett urvattnat utbud som får folk att söka sig till rötterna.
 mazquara  
ganska underhållande, men inget jag kommer att lägga på minnet direkt
 myslas  
Ett fartfyllt äventyr sprängfullt med populärkulturella referenser från min uppväxt. Det blir svårt för mig att inte gilla en sådan film. Samtidigt finns det en del grejer i den här filmen som är rätt jävla dumt. Underhållande men långt ifrån något av det bästa Spielberg gjort.
 franq  
Stephen Spielbergs pensionsförvaltare har upplyst honom om att det är sista rycket om han ska hinna säkra förmögenheten åt kommande 3 generationer. Därför skriker de åt honom att vara först i racet om den omjölkade spelindustrins outnyttjade produktplaceringsbudgetar. Målgruppen är tydlig, vi övervintrare som växte upp och minns 80-talet samt alla de eftersläntare som tutats i att de missat allt roligt under eran. Därför tycks manuset framavlat för att det ska finnas utrymme att rycka i nostalgi- och nördnerverna till den grad att man inledningsvis måsta hålla hårt i armstödet. Kanske är denna absurda produktplacering utstuderad för att man ångestladdad ska sitta fastklistrad när den yngre generationens gamers förväntas köpa den uråldriga framtidsvisionen. Det här är visserligen en mycket underhållande film om man tillhör målgruppen, särskilt om man älskar att Spielberg ägnat större delen åt att skapa en hyllning åt sina egna gamla alster. I korta glimtar skiner hans gamla signum med ungdomlig entusiasm ur duken och träffar en rakt i hjärtat, men den håller tyvärr inte i sig särskilt länge. Det här är en härlig gedigen resa in i framtiden, men den virtuella vision han skapat känns inte särskilt visionär och det här är knappast en rulle som kommer gå till filmhistorien för något annat än filmindustrins mest effektiva individuella pensionsförsäkring.
 Bengt_a  
Fantastisk! Fartfylld, underhållande och full med roliga referenser till andra spel och filmer.
 nbasse  
Nostalgi deluxe!
 Solidus  
Nostalgifest för alla födda från 70-90-talet. Referenserna från diverse filmer och spel haglar fram i en film som genomsyras av både kärlek och berättarglädje. Spielberg har visat på stor förmåga att kunna göra både ren och skär underhållning som drama, men när det gäller så kallad popcornfilm ,det är då han är i sitt rätta element. Det är en klassisk fartfyllt historia som speglar kampen mellan det goda och det onda i en tänkbar framtid. Om man ska gnälla så kan jag känna att det blir lite panik med att snabbt slänga in ett budskap i slutet av filmen, men då är jag petig. READY PLAYER ONE visar att Spielberg fortfarande är en mästare på att berätta sagor på filmduk
 Len Widleheyt  
En film byggs inte av bara snygga effekter och referenser till andra, äldre och bättre, verk. Jag älskar mycket av det som namedroppas här, och därför känns det lite respektlöst att filmen i sig, framför allt manuset, är såpass dåligt. Platt och tråkig story med mängder av dumma hål. En känner sig underskattad. Den räddar sig lite på slutet genom att lyckas träffa några hjärtsträngar rätt i upplösningen. Det är ju det Stephen Spielberg gör bäst, eller i alla fall mest: sentimentalitet.
 BrutusBeefcake  
Tror knappast att kids som lever i 2045 kommer referera till 80-tals popkultur men ja man vet ju aldrig. Annars är ju filmen egentligen ganska märklig uppbyggd sprängfylld med referensrunk och en ful moralkaka på slutet och ett äventyr som är ja, ganska standard. Men om man bortser från dess uppenbara brister så har man det rätt så kul ändå. (7+/15)
 KeZan  
Dom har tagit en fantasiskt bra bok, pissat på den och gjort det till film. Synd att jag jämför den så mycket med boken, annars hade jag antagligen gett den högre betyg. Men referenserna är ju trevliga.
 Albion  
Visst, lite kul och sådär men också mycket trams och fånigheter och snudd på outhärdliga och meningslösa 80-tals-referenser. Betyget blir en svag 3;a, dvs 3-.
 Björkman  
Maxad film på alla sätt och vis. Orgien i goa, väl valda referenser är inte nådig! Intressant story, bra skådespeleri och prima effekter. En film som inte bara har en animerad science fiction-fasad utan även en del djup och myskänsla.
 karlmats  
En film som inte direkt gynnas av att man läser om den i efterhand. Det här är en tom berg- och dalbana så klarar man av att se det för vad det är och njuta för stunden så blir det också underhållande och det var precis vad jag gjorde i biomörkret. Börjar man sen reflektera över hur tunna karaktärer det är och hur mycket av en nördfantasi det är så börjar magin falna. Men lösningen blir väl då att inte reflektera så mycket, det var ju trots allt ganska underhållande för stunden på ett eskapistiskt sätt. Vid en eventuell omtitt kan betyget vara i fara men så här efter första titten känns det som att det får bli en 3a, jag är trots allt en del av målgruppen för den här rullen. Som vanligt med Spielberg är det ganska förutsägbart och safe, men 80-talsreferenserna som staplas på varandra är lite roliga att försöka spotta ändå. Nu väntar vi bara på att OASIS ska hända på riktigt, den grundidén är ändå smått fantastisk.
 DIProgan  
Det visuella och referenserna till populärkulturen får väl sägas va behållningen av denna. Barn kan säkert gilla den och inte förstå hälften av vad som pågår. På det stora hela är det en tämligen tam historia som ser ball ut.
 Danny_Boy  
Alla referenser är det enda som räddar denna filmen från en etta. En av de mest ytliga och klichéartade filmer jag sett på länge, och egentligen är jag inte förvånad.
 hakuna  
Bästa filmen jag sett #gamer4life
 yrkeschaufföre  
Snygg film med intressanta tankar om VR men karaktärerna är ju väldigt platta och historien rak som en linjal. Tyvärr missade jag de flesta referenserna så att se den på dvd kan nog bli intressant.
 jack_jack_jack  
Löjlig, men genomgående underhållning på hög nivå.
 Sillion  
As gamer this is worst representation what games, sci-fi and geek culture stands for
 foppa99  
blir för mycket o lite fjantigt, men ändå väldigt underhållande o bra
 amam  
Ytlig, dum, fanservice som fan men funkar okej som popcornunderhållning om man är helt beredd på att stänga av hjärnan. Svag trea.
 Phyx  
Svag 4a. Hade varit högre om vissa saker hade fungerat som dom skulle...
 stoked87  
jag älskade alla pop kultur karaktärer men filmen tappar mig efter någon timme.
 Jowan  
Fruktansvärd röra. Helt utan hjärta. Fult. Oengagerande. Trist.
 ShenLong  
Mer underhållande än jag trodde att den skulle vara. Sen visste jag inte heller att det var steven Spielberg förens efter filmen
 Sture Stenhög  
Det här var sannerligen inget vidare. I teorin uppskattar jag ju den här formen av populärkulturella referenser, men här blir det alldeles för ytligt, och man lyckas inte alls förmedla den charm som gör förlagorna värda att refereras till från första början. I övrigt är det rörigt och hafsigt berättat, karaktärerna är bleka, och varken den riktiga eller den virtuella världen känns speciellt intressant alls. Att allt till slut landar i ett paternalistiskt budskap är inte något som jag uppskattar heller. Men Mark Rylance är iaf bra
 TURGUT  
En ny Spielberg-klassiker för en ny generation sonm även tilltalar äldre tittare. Gillade skarpt referenserna till senaste årtiondenas popkultur.
 Barneyk  
Nja, det här var väl inte riktigt lika illa som befarat men långt ifrån bra. Spielberg verkar för mig ha tappat fingertoppskänslan rejält, visst fanns den lite där i Bridge of Spies men här saknas det helt. Kan också vara det faktum att det är mer av en barnfilm, eller iaf tweens, som verkar vara den huvudsakliga målgruppen. Vilket känns konstigt med alla 80-tals referenser osv, Men men, nog om det. Bitvis är den riktigt dålig men bitvis är den också ganska bra, även om det mindre bra överväger. Relationer såväl som politik och "budskap" känns otroligt platt och grunt och doften av självgodhet blir ganska unken i sin kontext. Finns ändå en del saker jag gillar, mötet mellan olika personer med olika bakgrunder, kampen mot det onda giriga företaget, men det är så platt att det aldrig lyfter på något vis. Mycket fartfyllda effekter men för det mesta blir det för ostrukturerat för att jag ska uppskatta det på en högre nivå. Hyfsat underhållande i dryga 2 timmar gör att betyget landar på en ganska stabilt, slätstruken tvåa.
 Hypostas2  
Började lovande, men blir sämre och sämre. Kräksvarning på slutet.
 best_jeppe  
Börjar helt okej men sedan så blir den töntigare och töntigare samt att filmen och dess karaktärer känns ganska tunna och nästan som karikatyrer. I slutändan blir det en stark 2a.
 Lectra  
Kameraåkningarna gjorde att jag kräktes ett par minuter in i filmen och det är inte ens därför jag tycker att den är dålig.
 Engravadlax  
OASIS verkar astrist, speldesignmässigt, och skaparen Hallidays repliker är 80% floskler som "jag vill inte skapa regler" (vilket nog måste vara det mest speldesignfientliga man kan säga). 80-talsreferenserna är dessutom provocerande anakronistiska--något av en generationsklyfta för manusförfattarna kanske--fast att folk på 2040-talet skulle finna The Shining dödsläskig när inte ens folk som såg den på bio när den kom gjorde det... det måste vara ett skämt, lol. Gediget hantverk, dåliga idéer.
 Loomis  
Filmgodis
 starsky  
Klarar sig med nöd o näppe från en två tack vare ett makalöst effektäventyr och stor kärlek till 80-telets populärkultur.
 Adoniram  
Hur mycket CGI kan man klämma in i en film? Fråga Spielberg. Hur får man ett bra manus utan klyschor och töntigheter? Fråga någon annan.
 isecore  
En hyfsat underhållande skitfilm med värdelös handling som aldrig ställer svåra frågor eller utbildar tittaren utan bara bländar med effekter och töntiga ungdomar som räddar världen.
 Sir_Lord  
Själva handlingen är rätt tam. Men snygga effekter plus en orgie i film och spelreferenser gör den väldigt underhållande att se
 zeke_karlsson  
Den hade dessvärre lite för många refernser och den blev lite överdriven på sina ställen. Hade älskat den om jag var 10-15 men det är lite svårt nu när man vill ha mer djup i filmerna man ser.
 Bomkia  
Fantasirik historia, men samtidigt få överraskningar. Hade föredragit om de haft hela filmen i VR-världen. 3a.
 Ramza  
Det finns en scen där skurken försöker lura huvudpersonen att han är "äkta" genom att dra en massa referenser. Precis så kännes hela filmen, den bara kastar alla referenser den kan hitta och plockar hejvilt från spel och filmvärden utan annan annan tanke än att bevisa hur beläst den är inom populärkultur. Det finns bra och roliga scener och så länge den utspelar sig i VR-världen så klarar den sig bättre.
 abnormal  
Steven Spielberg fortsätter göra filmer med precis den obligatoriska mängden kvinnor. De viktiga karaktärerna är fortsatt män. Konceptet på filmen är intressant, men hur det utspelar sig känns inte alls trovärdigt och filmen inbjuder inte till engagemang. Den osäkra tjejen är såklart jättesöt, fast hon inte vet om det själv. Det känns som att Steven Spielberg är passé sedan en period tillbaka. Det han gör är helt enkelt inte intressant eller aktuellt längre.
 kryttan  
Jag är uppväxt på 80-talet och njuter i stora drag åt alla häftiga referenser som fladdrar förbi. ATMOS-spåret är helt sjukt bra. Klockren 5:a i min bok.
 Rixn  
Trots ett svagt avslut blir det en 5:a ändå, fast den är dvag den också.
 ThePatient  
Man blir inte "aktuell" genom att göra film baserat på nåt så futtigt som ration mellan män och kvinnor. Tack och lov att det finns folk som Spielberg, och framför allt författaren så klart, som inte försöker tillfredsställa ytliga PK-åsikter.
 leothar  
Jag kräks.
 the Feber  
Filmen fördel är såklart de popkulturella preferenserna och förmågan att snyggt fånga in samtidens teknikvärld. Svagheten är att filmens framförande inte känns trovärdigt, med massvis av klichéer. Var nära betyg 4 för sitt underhållningsvärde och alla goa easter-eggs, men det får landa på en go trea.
 Mysharry  
Massor av ögongodis och mycket god underhållning, för stunden. Jag dyrkar inte åttiotalet, men tyckte boken var helt okej. En bra adaption, som rör sig tillräckligt fritt för att vara ett eget verk. En läcker matiné, och lite till. Nära en fyra, men eftersom jag nästan glömt att jag sett den, blir det en stark trea.
 Fargo  
Faktiskt mycket sämre än jsg väntat mig. Så otroligt krystad.
 jiemm  
Rätt underhållande för stunden, men inte något som kommer stanna kvar i minnet.
« Föregående   |   1 2
Senaste kommentarer
Vargarnas natt (info) 06:56 19/10 (51) 
Ginger Snaps Back (info) 06:31 19/10 (18) 
Accident (info) 02:32 19/10 (3) 
You Get Me (info) 02:24 19/10 (1) 
Shadow of the Vampire (info) 02:01 19/10 (216) 
Unsane (info) 01:57 19/10 (4) 
Red Sparrow (info) 01:28 19/10 (19) 
Bad Times at the El Royale (info) 00:31 19/10 (3) 
Rebecka Martinsson - Det blod som spillts (info) 00:20 19/10 (1) 
Thanks for Sharing (info) 00:13 19/10 (30) 
Jumanji: Welcome to the Jungle (info) 23:55 18/10 (44) 
Mute (info) 23:49 18/10 (18) 
Alice, söta Alice (info) 22:44 18/10 (34) 
Rebecka Martinsson - Till offer åt Molok (info) 22:35 18/10 (2) 
The Fan (info) 22:12 18/10 (162) 
Cohen & Tate (info) 22:08 18/10 (9) 
American Ultra (info) 22:04 18/10 (28) 
Rabbit-Proof Fence (info) 21:57 18/10 (39) 
Åsa-Nisse på semester (info) 21:36 18/10 (25) 
Blindness (info) 20:51 18/10 (166) 
It Came From the Desert (info) 20:08 18/10 (1) 
Always: Sunset on Third Street 2 (info) 18:17 18/10 (4) 
Sabotör (info) 17:48 18/10 (69) 
Flottans glada gossar (info) 17:47 18/10 (12) 
Wallander - Prästen (info) 17:46 18/10 (46) 
The Square (info) 16:27 18/10 (76) 
The Shape of Water (info) 16:20 18/10 (71) 
Black Cobra (info) 15:59 18/10 (6) 
Zombie Flesh Eaters 2 (info) 15:28 18/10 (54) 
The ABCs of Death (info) 13:31 18/10 (45) 
Blade Runner 2049 (info) 11:30 18/10 (128) 
Wind River (info) 11:03 18/10 (44) 
The Wife (info) 10:42 18/10 (1) 
På fri fot (info) 10:29 18/10 (5) 
The Whip and the Body (info) 09:17 18/10 (20) 
Breakfast Club (info) 08:44 18/10 (514) 
Christoffer Robin & Nalle Puh (info) 08:43 18/10 (3) 
Vargtimmen (info) 07:29 18/10 (155) 
Train to Busan (info) 07:12 18/10 (39) 
Tube (info) 07:08 18/10 (37) 
Blade Runner (info) 05:51 18/10 (1066) 
Mordet på Orientexpressen (info) 02:20 18/10 (44) 
Always: Sunset on Third Street (info) 01:34 18/10 (15) 
The Departed (info) 01:32 18/10 (1330) 
West of Hell (info) 01:14 18/10 (2) 
Miami Connection (info) 00:57 18/10 (39) 
Serpico (info) 00:06 18/10 (185) 
What Keeps You Alive (info) 23:53 17/10 (1) 
Gutshot (info) 23:41 17/10 (8) 
Farlig väg (info) 23:29 17/10 (4) 
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor