Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 2 140 Besökare idag: 6 508
annons
annons
Laddar...
 
 akastoffe  
Ett bra försökt till en Shadowrun-liknande film. Handlingen är lite skakig men det finns massor av paralleller dragna mer verkligheten här och jag hoppas att det öppnar ögonen på någon.
 PeterTheW  
Underhållande o snygg, men man hade väntat sig mer Netflix's mest påkostade film. Och Will Smith. Och Edgerton. Men helt ok var det.
 RaketPojken  
Den var så långt ifrån shadowrun hade den varit mer lik så kanske jag tyckt den var bra.
 Nintendo 64  
Helt ok, varken mer eller mindre
 Howler19  
I en tid när nästan alla blockbusters är uppföljare, remakes eller adapteringar av en bokserie så uppskattar jag lite extra när det görs filmer med en egen idé. Världen som Landis har skapat tilltalar mig väldigt mycket och gör mig benägen att förbise filmens brister. En av Netflix bästa produktioner hittills.
 Christian.  
Gick hela budgeten till Will Smith eller? Man glömde helt att skriva manus och utveckla karaktärer.
 DIProgan  
Gör verkligen inte mycket av upplägget. Allt kunde lika väl varit utan fantasyn för det tillför ingenting. Förväntningarna fanns men infriar inte utan allt blir bara en typisk ointressant actionrulle mest.
 badpanda1606  
Jag tyckte verkligen att denna var helt fantastiskt originell med grymma insatser av alla inblandade! Ännu gladare blev jag när jag nu ikväll läste att uppföljaren redan är spikad.
 myslas  
Det är annorlunda och Rapace är en badass men det är också rörigt och man tar det hela minst ett steg för långt och det utmynnar mest i en massa explosioner. Det är också en rätt usel representation av rasism men det är åtminstone inte Suicide Squad.
 Grillo  
Riktigt intressant koncept och en bra början. Synd bara att det blev en så tråkig film av det...
 Engravadlax  
Snyggt, bra action, mestadels bra dialog, mestadels välspelat, och jag lärde mig att Hammer Smashed Face är en orkisk kärlekssång. Många spår i handlingen som hanteras dåligt, slutet faller platt, men ja, trots allt nog faktiskt det bästa Netflix har producerat i filmväg hittills.
 zallaxx  
Skitbra film. Helt fantastisk. Tvåorna har fel. Så enkelt är det.
 Valross  
Kul! Lite Warcraft möter Rush Hour.
 cosinusfi  
Gillar ansatsen till att använda orcher mm i en modern sättning. De knappa två timmarna räcker dock inte till att ge en fullödig utveckling, ibland funkar det ibland känns det som att sakförhållanden bara hasplas förbi. Hade det varit en miniserie likt BSG eller TLR hade det funkat bättre. Många spår och karaktärer utforskas inte nog för att skapa trovärdighet. Rasfrågan känns oerhört blasé, kunde hanteras mycket bättre och intressantare. Vid flera tillfällen känns actionscenerna påklistrade. Nej, en bra idé som är dåligt utförd. men trots allt detta och ibland ganska usel dialog så är det underhållande. En med nöd och näppe svag trea.
 Zok  
Tycker att detta fungerade bra. Intressant story som innehåller bra action och en viss humor också.
 Johjt  
Riktigt bra! Annorlunda, spännande och helt enkelt skitbra!
 supermancover  
Första halvtimmen var väldigt intressant och jag gillade liksom baskonceptet men den blev för invecklad så de hann inte utveckla allt de presenterade. Synd.
 Phyx  
Den här hade mått bra av att förgrundas med lite bakgrundsstory. Känns som man landar mitt i valfri film man råkat knappa in på tvn och får se slutet. Tror det kan vara svårt för gemene man som inte hört talas om orcher och alver att förstå nånting. Halvsvag 3a.
 mazquara  
Har sina brister, men ambitiös och charmig. Känns som det hade fungerat bättre som en tv-serie så man hade kunnat utforska världen och karaktärerna djupare.
 Loomis  
Bättre än väntat. Första timmen var riktigt bra.
 dafreakish  
Überlökigt manus med en av de konstigaste idéerna som det någonsin gjorts film av. Rasismliknelserna blir övertydliga och själva konceptet är för underligt för att ta på något som helst allvar då det blir en del skratt som nog inte Ayer och Landis hade tänkt. Det som ändå räddar betyget är Smith (som numera väljer film helt omdömeslöst), Edgerton och Rapace (bäst i filmen) samt bitvis fyndig dialog och ett högt tempo. Uppföljare? Varför?
 Barneyk  
Det är mycket som är bra men det är också ganska mycket som inte riktigt är lika bra. David Ayer hårda macho-stil är jag lite trött på även om det tack vare fantasy-inslagen och så funkar bättre. Action-sekvenserna är bitvis riktigt snygga och känns inspirerade, men lika ofta så är det krystade övergångar som bara finns där för att få manuset att röra sig framåt. Slutstriden och lite annat gav också mer att önska. Men det finns tillräckligt mycket saker här som en unik känsla och miljö, bra om än yxig allegori över rasism osv, bra kemi mellan karaktärerna och sådär. Så jag känner mig snäll och sätter en trea, men kan hända att jag sänker.
 DrJW  
Det här är en Alien Nation-ripoff, men i stället för utomjordingar så är det fantasy karaktärer som orker och alver. Det här är inte bara en ripoff, men historien är löjlig och generisk, det var en dålig blandning av genrerna fantasy och buddy cop-rulle. Jag förstår att manusförfattaren av den här filmen, Max Landis (son till regissören John Landis), har många idéer och han har några ganska bra idéer, men tyvärr så har många av de idéer som han har skrivit, och som har förvandlats till ett manus och sen omvandlas till en film, inte varit bra. De enda bra manus han har skrivit var Chronicle, även om det fanns vissa delar i den tredje akten i den filmen jag skulle ha ändrat. I jämförelse så var den här bättre än American Ultra och Will Smith var bra i huvudrollen, det är de enda positiva jag kan säga om den här filmen. 1.5 av 5.
 SemteX  
Denna som serie...fap fap fap
 HerrNenne  
Det är en fantastisk idé och värld man kommer med, och det är synd att filmen inte lyckas utnyttja och utforska dessa bättre. Men idén räcker långt och mycket är helt okej så det blir bra att se på ändå. Men man vill se mer. Som någon sa.. serie? Sen väntar jag fortfarande på första gången jag tycker Noomi Rapace gör en sebar insats i en film. Drar ner den här också. Blir lite tråkigt när man målar upp en värld med så mycket potential och så slutar allt med en fjärt. Historier i såna här filmvärldar av den här skalan MÅSTE nästan handla om att rädda världen eller påverka den större än vad som sker här.
 idd  
För lite kentaurer...
 karlmats  
Netflix största film hittills och då gör man det här? Många idéer som ska in i samma film och Max Landis känns mer som Awesom-O än en riktig manusförfattare, det är orcer och alver och dark lord och Noomi Rapace och en massa rasistiska poliser i en värld som inte känns helt realistisk. Will Smith gör det ändå bättre här än i sina värdelösa dramer på sistone men det finns ju ingen karaktär som är direkt välutvecklad, istället händer det en massa saker som troligtvis är där för att verka häftiga. För 90 miljoner dollar hade man ju förväntat sig lite mer. En stabil 2a.
 Miamia  
Synd att slösa bort en intressant idé på en massa ointressant pang-pang.
 the Feber  
Inte så pajig som man först befarar, men långt ifrån bra. Rapace karaktär är stencool och Edgertons Orch är fyndigt gjord. Ser helt klart fram mot en uppföljare ;)
 Halofreak92swe  
Cool idé, rätt så spännande och underhållande fantasy-polisfilm. Hade kunnat göras mycket bättre, var lite för kort. Snygga alver, groteskt fula orcer. Will Smith äger. Stark 3.
 Rostere  
Bra idé och väldigt färgrik värld som påminner om Shadowrun. Speciellt underhållande är kopplingarna man kan göra till nutida politiska diskussioner om rasism. Om du inte är ett fan av actionfilm kommer du nog inte att få ut så mycket mer av filmen än så, tyvärr. 5/5 för idé och 1/5 för pang-pang som man lugnt kan sova sig igenom ger slutbetyget 3/5.
 Murvel48  
Våldet och svordomarna talar för att detta är en vuxenfilm - men med en story för 11-åringar. Dessutom alltför tramsigt och klyschigt utförd.
 amam  
Svag trea. Bättre koncept än utförande.
 Tenchi  
Konceptet och idén är fantastiskt, kunde blivit riktigt bra. Tyvärr drar regi, dialoger och skådisarnas insatser ner helheten. Det är en del ologiska saker och actionscenerna är rent av tråkiga.
 setterwall  
Känns som alla inblandade arbetat på i slentrianmässig rutin. Synd. För det är en story med hög potential.
 Robkiller  
Polisaction som förutom karaktärerna inte har så mycket nytt. Men ändå så fungerar det här rätt så bra. Handlingen är väl minst sagt bristande dock.
 santiago  
Jag gillar idén men genomförandet var inget vidare. Will Smith verkade totalt ointresserad för det mesta.
 ulpe01  
Kul idé, men ojämn rulle. Somliga skämt funkar bra, medans annat faller platt. Svårbedömt av någon anledning. Gillar det mer än jag ogillar det i alla fall.
 wasteoftime  
Uj, uj, uj... Det är faktiskt en ganska intressant idé/värld de har, men att inte ge den något kött på benen, inga förklaringar, ingen backstory var ett stort misstag. Ett annat var att casta en trött Will Smith i huvudrollen. Sedan kan den liksom inte bestämma sig för om det är en komedi eller inte. Det är klart att man får ha humor i filmer som inte strikt är komedier, men den här är ju liksom, alldeles för mycket på gränsen utan att vara det. Det blir bara förvirrande. Näe, mest blir jag förundrad över hur ointressant de lyckats göra det hela istället för att öppna upp mer, fördjupa sig i världen och göra något vettigt utav det. 0,8 på SH-skalan.
Senaste kommentarer
The Bling Ring (info) 02:14 22/1 (94) 
San Andreas (info) 02:12 22/1 (102) 
Runner Runner (info) 02:09 22/1 (45) 
Bridesmaids (info) 01:59 22/1 (348) 
The Education of Charlie Banks (info) 01:54 22/1 (15) 
En galen natt (info) 01:53 22/1 (202) 
Now You See Me 2 (info) 01:52 22/1 (39) 
Maniac Cop (info) 01:50 22/1 (74) 
Star Wars: The Last Jedi (info) 01:48 22/1 (112) 
Jumanji: Welcome to the Jungle (info) 01:34 22/1 (13) 
Snödrottningen (info) 01:27 22/1 (5) 
Passengers (info) 01:17 22/1 (89) 
The Gambler (info) 01:12 22/1 (22) 
Brooklyn (info) 01:10 22/1 (48) 
Thor: Ragnarök (info) 00:59 22/1 (51) 
The Company You Keep (info) 00:42 22/1 (44) 
Man of Tai Chi (info) 00:35 22/1 (26) 
Dr Mabuses testamente (info) 00:31 22/1 (1) 
Phantom Thread (info) 00:03 22/1 (1) 
Darkest Hour (info) 00:02 22/1 (2) 
Den of Thieves (info) 00:02 22/1 (1) 
The Room (info) 00:01 22/1 (195) 
The Machine (info) 23:41 21/1 (36) 
Medicinen (info) 23:39 21/1 (28) 
Chans (info) 23:37 21/1 (10) 
Bright (info) 23:30 21/1 (39) 
Valerian and the City of a Thousand Planets (info) 23:28 21/1 (56) 
Atomic Blonde (info) 23:23 21/1 (40) 
Ego (info) 22:59 21/1 (79) 
Great Balls of Fire (info) 22:59 21/1 (38) 
Aftermath (info) 22:50 21/1 (11) 
Döda poeters sällskap (info) 22:45 21/1 (685) 
Here Alone (info) 22:44 21/1 (6) 
The Open House (info) 22:15 21/1 (5) 
Fear and Loathing in Las Vegas (info) 21:55 21/1 (1192) 
Play-Mate of the Apes (info) 21:44 21/1 (2) 
Miles Ahead (info) 21:41 21/1 (1) 
The Raid: Retaliation (info) 21:34 21/1 (70) 
The Abducted (info) 21:24 21/1 (2) 
Hunt for the Wilderpeople (info) 21:17 21/1 (23) 
Downsizing (info) 21:12 21/1 (8) 
Slåss för livet (info) 21:00 21/1 (4) 
Kedi (info) 20:49 21/1 (10) 
Lego Batman (info) 20:46 21/1 (30) 
Boktjuven (info) 20:26 21/1 (71) 
The Outing (info) 20:18 21/1 (11) 
Shaolin Hand Lock (info) 20:16 21/1 (6) 
The Polka King (info) 20:15 21/1 (4) 
Harakiri (info) 19:55 21/1 (116) 
Kill, Baby... Kill! (info) 19:53 21/1 (22) 
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor