Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 605 Besökare idag: 4 326
annons
annons
Laddar...
 
 Afflicter  
Bird Box tar konceptet med en MacGuffin till sin yttersta spets. Bier bryr sig inte heller om att undvika klyschor i den här typen av film, vilket är förbannat synd, då det finns en hel del potential att slita sig undan skuggan som A Quiet Place kastar. Det är dock helt tydligt att fokus ligger på Bullocks väg till att acceptera sin roll som mamma.
 GrandMaster_E  
The Happening 2? Fast detta var ju rejält mycket bättre.
 setterwall  
Historien i historien; dvs Bullocks inre resa höjer upp filmens slutbetyg men även utan den en stabil film för sin genre. Spännande rakt igenom med bra skådespelarinsatser. Att den följer en klassisk dramaturgi för den här sortens filmer stör mig inte så som det verkar störa andra.
 mbabe  
Väldigt lik A quiet place.
 Acer  
kvinnor kan! (göra kass film)
 TheHorrorfan  
Väldigt bra film. Långt över förväntan. 4:an är välförtjänad.
 PeterTheW  
Bättre än The Happening, helt klart. Men mer tid och tanke hade detta kunnat bli ett riktigt mästerverk.
 Jakean  
Riktigt bra film, spännande hela tiden!
 Jaganatha  
Förutom att detta för tankarna till Shyamalans The Happening, fungerar det ändå någorlunda som övernaturlig skräckfilm. Sandra Bullock är bra i huvudrollen, medan John Malkovich kanske är lite för mycket av sitt vanliga jag för filmens bästa. Men Netflix står numera för medelmåttig kvalitet i sin egen produktion.
 Scrapop  
Riktigt bra, men det är något som fattas för att Bird box ska få den där tyngden. Man behöver inte alltid få alla svar i en film men här kände jag att det skulle vara positivt om man lyckades knyta ihop allt på ett bättre sätt.
 HerrNenne  
Riktigt bra faktiskt. Det är så här tex zombiefilmer borde kännas, med riktig krypande känsla och instängdhet. Svag sekvens med crescendot i huset som inte säljts in i filmen tidigare men annars är det här en grymt solid film.
 Christofer  
Oväntad pärla! Välspelat och med fin regi samt ett manus som inte slirade ner i något av de träsk som det är så lätt att hamna i när man rör sig i denna genre och tema.
 Dankku  
Gäsp.
 karlmats  
Jag gillar postapokalyps och jag är positivt inställd till Sandra Bullock, John Malkovich och Susanne Bier. Här trodde man ju att en Netflix Original faktiskt skulle kunna leverera ordentligt då jag mest sett positiva omdömen på förhand. Stundtals är det också väldigt spännande och jag gillar hur man låter en gravid kvinna stå i händelsernas centrum för en gång skull, det hör inte till vanligheterna. På samma gång som det är välgjort och välregisserat så kan jag inte riktigt släppa att hela den här världen känns som en skrivbordsprodukt. Jag behöver inte nödvändigtvis få förklarat för mig varför något händer eller på vilket sätt det händer, men jag har extremt svårt att köpa problemets natur här. Många delar känns som att de är skrivna för att det ska passa de scener man vill spela in och att ingen brytt sig om att fundera igenom om de bidrar till att bygga upp den värld man vill visa upp. Med det så stannar det också på en 2a.
 zallaxx  
Unik film som är riktigt bra.
 best_jeppe  
Även om filmen använder många tropes så är den välregisserad och välspelad och jag fann den intensiv som attans. Att jag är förälder till barn i samma åldrar som barnen i filmen (ingen spoiler) gjorde nog att den kröp under skinnet lite djupare än annars. Jag gillade den skarpt. Stabil 4a.
 Hengman  
Nånstans mittemellan intensiv spänning och en lång gäspning. Slutet sänker filmen ganska kraftigt. Och överlag når den inte alls samma nivå som t ex The Road och andra kända apokalypsfilmer.
 BarryHero  
Sandra Bullock imponerar i denna postapokalyptiska film som dock ar langt ifran bast i genren. Som bast i borjan innan den nastan blir lite seg andra halvan. Hade garna sett mer av den apokalyptiska varlden, men det blir ju krangligt nar karaktarerna inte kan se sig omkring. En hel del bra scener dock, t ex nar de ska till livsmedelsbutiken. Kanns anda som en lite langsokt variant av en zombiefilm.
 amam  
Jag vet inte riktigt. Det är ju bara en vanligt apokalypsfilm fast en där man får se jättelite av själva undergången eller av världen efter. Lite trött också på att folk med mentala sjukdomar igen får spela bovarna. (Och gud vad Sandra Bullock är opererad/botoxad)
 Redheaded  
Nja, svag trea. Ganska spännande, men slutet drar ner betyget för mig.
 Barneyk  
Tycker den börjar ganska bra och trots att det känns krystat hur dom kommer på hur allting funkar så är det stämningsfullt och Bullock är bra i huvudrollen vilket hjälper mycket. Filmen väcker också en hel del nyfikenhet, men det lämnas antingen oförklarat eller blir otillfredsställande förklarat. Spänningen är bitvis ganska snygg men funkar inte riktigt för mig eftersom reglerna för monstrena är så tydliga. Slät tvåa, helt okej kvällsunderhållning. Som dock inte alls behöver vara 2 timmar utan hade klarat sig minst lika bra på 90 minuter vilket drar ner det lite.
 ASSFACE  
Växlar mellan bra film och sjukt b-ig film. Visst skådespeleri lämnar mycket att önska och vissa repliker usch.
 Rai  
Nja, filmen är ojämn ibland väldigt bra och ibland väldigt seg. Dessutom får man veta för lite om de där otäcka rackarna. Vad var det som var så vackert att se och vad fick de flesta att begå självmord. Är det något jag missade?
 August Dellert  
En ganska ojämn men mycket spännande film med starka H.P. Lovecraft-vibbar. Bullock spelar bra, dem andra mindre så. Kunde varit bättre men helt klart sevärd imo. Stark 3:a!
 Benisakura  
Svag trea, kändes seg långa perioder.
 bjornnyquist  
Rätt bra, men ganska lik många andra filmer i genren som jag emellertid är lite svag för. Rai: Som jag förstod det, tog de "goda" människorna självmord när de såg den onda kraften eller vad man ska kalla det, medan kriminella och eventuellt psykiskt sjuka blev frälsta istället. Lite banalt...
 Maggan04  
Kan inte bestämma mig för stark 2a eller svag 3a. Spännande och bra Sandra Bullock. Man måste inte få svar på allt. Men slutet... seriöst?!? Känns inte genomtänkt.
 Olof_Gronlund  
Stereotypisk katastroffilm som liknar ett avsnitt av Walking Dead. Man behöver faktiskt ingen dialog i denna filmen, hade fungerat lika bra som stumfilm. Fantastisk film att ha på i bakgrunden om man inte ska titta på tvn.
 nyo267n  
Välspelad och snygg men inte det minsta läskig eller obehaglig, tyvärr.
 Makta  
Ok film men blev lite seg i slutet.
 Körsbär  
Jag gillade vad jag såg, jag kände spänning filmen igenom. Blir en fyra för mig :)
 drl0g  
Filmen öppnar med Sandra Bullock när hon är nära slutet av storyn. Detta tar bort det mesta av spänningen, spoilar halva filmen och sänker mitt betyg från 3 till 2.
 Jompalompier  
Vilken smörja, en svag tvåa från mitt håll. Fattar verkligen inte vad all hype kommer ifrån.
 Supernaut  
Saknar i princip utvecklign hos huvudpersonen och inte någon dramatisk kurva att tala om. Kändes mest som en hög scener efter varandra med styltig teater-dialog. Gick att se klart, men inget värt en omväg för att se direkt.
 Solidus  
Det känns som att någon tog en titt på A QUIET PLACE och tänkt att man vill göra en liknande film och vips så fick vi BIRD BOX, en film som inte är riktigt genomtänkt men som ändå lyckas behålla mitt intresse. Bullock visar att hon har mognat som skådespelare och kan mer än den söta rom-com tjejen. Betyg: 3.
 Djason  
Bortser man från att filmen börjar med en spoiler är filmen hyfsat nyskapande. Sen får man väl det med en nypa salt att Sandra Bullock spelar gravid som 55 åring. I vilket fall är det en bra film.
 Sir_Lord  
Den är väl lite spännande på sina håll. Men känns som man redan vet vad som kommer att hända hela tiden.
 Asmorod  
Meh.
 Robkiller  
Helt meningslöst. Värdelös, ologisk handling och ingenting som gör det här intressant överhuvudtaget.. Skådespelarna är väl hyfsade dock.
 stgurgel  
Ganska spännande. En och annan dumhet.
 Roswall  
Dras inte i tillräckligt för att bry mig om karaktärerna. Finns en del intressanta grepp, men också mycket förutsägbarhet.
 vonadel  
Oj, vilken hype det blivit med denna. Och det kan jag på sätt och vis förstå. Gillade den. Intressant idé och story. Höll intresset vid liv hela tiden. Välspelat. Välgjord. Mitt sällskap sabbade det lite genom att ha en negativ inställning redan från början. 7/10
 Necross  
Snygg och välberättad. Bra att man inte visar för mycket, att man får hållas i det okända. Slutet drar ned från 4:a.
 dafreakish  
Bier ger sig in i skräckgenren. Hur ska det då gå? Klart över förväntan är min slutsats. En tät och snyggt berättad historia som på nästan alla sätt är underskattad. Det här är en berättelse som gynnas av att Bier inte gjort skräck förut. Fokus ligger på psykologin och det faktum att man lämnas ovetande om vad exakt man jagas av är bara ett plus. En stabil fyra blir extra stabil av Bullocks makalösa insats.
 ekneB  
Lever ju inte upp till hypen direkt, men det är ändå ytterligare en stabil film in i Netflix arkiv. Bara jag som fick The Happening vibbar? Stabil 3a
 Mase  
.
 tvamvarg  
Bier goes Hollywood - and everybody loses
 mammene  
Det blir lätt lite för mycket spänning för mig och det slog in här, men jag fullföljde. Sandra Bullock brukar jag gilla och även här och John Malkovich passade bra i sin roll. Ibland kanske det drog iväg lite utan att landa i vad som hände, men i slutändan blev det ändå en aha upplevelse och kanske hade man kunnat förlänga den lite. Kunde nog inte känna Biers anda över detta, men även hon måste få prova något annat. 2+
 Sture Stenhög  
Det här var då bra trött. Scenariot känns framdraget ur röven, och det mesta som händer är precis vad man förväntar sig ska hända i sådana här filmer. Det är inte inkompetent, men förutom någon enstaka sekvens är allt väldigt fantasilöst. Men jag kan alltid se lite postapokalyps, och det är alltid lite kul att se John Malkovich svina runt, även om han gör det på rutin. Jag hade dock hoppats på att Bier skulle kunna sin prägel på det här lite mer, men det känns som ett rent beställningsjobb
 kryttan  
Bra och spännande, välgjort!
« Föregående   |   1 2
Senaste kommentarer
Marshall (info) 06:58 24/4 (5) 
Kursk (info) 04:39 24/4 (7) 
Triple Frontier (info) 03:48 24/4 (11) 
Glass (info) 03:45 24/4 (22) 
Johnny English Strikes Again (info) 03:44 24/4 (16) 
Hard Candy (info) 02:49 24/4 (532) 
Alien Warfare  (info) 01:28 24/4 (1) 
Lifepod (info) 00:59 24/4 (10) 
Slithis (info) 00:50 24/4 (1) 
U.S. Marshals (info) 00:47 24/4 (177) 
Katie Says Goodbye (info) 00:11 24/4 (3) 
Ocean's Eight (info) 23:47 23/4 (32) 
Storstadens marodörer (info) 23:40 23/4 (3) 
The Highwaymen (info) 23:31 23/4 (7) 
Min mans hemliga dubbelliv (info) 23:28 23/4 (6) 
Thelma (info) 23:11 23/4 (19) 
Konspirationen (info) 23:07 23/4 (79) 
Den vackre Antonio (info) 22:50 23/4 (1) 
Den skyldige (info) 22:18 23/4 (11) 
Inherent Vice (info) 22:12 23/4 (98) 
Priest (info) 22:05 23/4 (185) 
Someone Great (info) 21:45 23/4 (1) 
Två dagar, en natt (info) 20:30 23/4 (50) 
Jurtjyrkogården (info) 20:00 23/4 (10) 
Grace of Monaco (info) 19:49 23/4 (33) 
Message from the King (info) 18:46 23/4 (8) 
Kyss henne! (info) 17:18 23/4 (9) 
Game of Death II (info) 16:58 23/4 (43) 
The Perfect Date (info) 15:51 23/4 (1) 
Dumpad (info) 15:50 23/4 (372) 
The Tower (info) 15:48 23/4 (12) 
Uppenbarelsen (info) 15:34 23/4 (2) 
Holy Smoke (info) 15:27 23/4 (83) 
Operation Ragnarök (info) 13:14 23/4 (4) 
Mother of Tears (info) 12:27 23/4 (52) 
The Foreigner (info) 12:19 23/4 (21) 
Night's Tightrope (info) 11:40 23/4 (1) 
Hans hustrus brott (info) 11:02 23/4 (6) 
Sameblod (info) 10:59 23/4 (56) 
Nudisten (info) 10:58 23/4 (28) 
Lords of Chaos (info) 10:58 23/4 (11) 
Escape Room (info) 10:55 23/4 (9) 
Shazam! (info) 10:54 23/4 (9) 
Helan & Halvan (info) 10:45 23/4 (12) 
Unicorn Store (info) 10:41 23/4 (2) 
The Secret Lives of Dentists (info) 10:39 23/4 (23) 
Sången om vägen (info) 09:19 23/4 (44) 
(500) Days of Summer (info) 03:08 23/4 (420) 
Lída Baarová (info) 01:12 23/4 (3) 
Alpha (info) 00:02 23/4 (8) 
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor