Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 503 Besökare idag: 4 349
annons
Laddar...
 
 NtoNW  
Inte alls så bra som jag mindes den - utom bra fånig, då. Och effekterna var inget att hänga i julgranen, vad de nu har där att göra. Fast det är ju ändå en kul äventyrsfilm så den får en 3'a.
 mpea  
Tycker den är mer bättre än den första för den är lite sega... Men denna är roligare och bra...
 Outrageus  
Sämst i serien.
 Jonathan89  
Fortfarande lika bra!!
 TheHorrorfan  
Stark 3a.
 Oroberaidion  
Skrikigt barn och skrikigt våp - is no funny!
 vieekk  
Internet har rätt: betydligt sämre än sin föregångare. Stundtals väldigt bra, men med en gapig kinesunge, en, om möjligt, ännu mer gapig blondin och en halvdan story blir det tyvärr inte så där värst bra. Bättre kan du, Indy! 3-/5
 Mynameiscarl  
Det Oroberaidion sa.
 DV_86  
Temple of doom har sina stunder. Scenen med hjärtat är en av dessa stunder. Och självklart jakten inne i tunnlarna. Filmen är mörkare än dom övriga och drar åt skräckhållet. Djävulsdyrkare som offrar människor till Kali Ma och bedriver barnslaveri tycker jag inte passar in i Indiana Jones-filmer. Men underhållande är den. 3/5
 Tobias Rydén  
En svag trea. Den har sina stunder, bl.a. en cool inledning, men tempot är ojämnt. Med barnen blir det nästan "Hook"-nivå ibland, tyvärr.
 Sam Wördington  
Tycker som alla andra. Den är lite irriterande i jämförelse med den första.
 jagedina1  
Uppföljarna blir aldrig lika bra. Undrar varför?
 Daesu  
Vissa scener är överdrivet dumma (tex. när Willie skriker åt alla djur i djungeln) men för övrigt en riktigt underhållande film.
 MellonCollie  
Alltså maken till misogyn & kolonial film får man leta efter.
 Virrpanna  
Kanske att jag skulle ha sett denna när jag vart yngre, nu tyckte jag bara att den var tramsig och sjukt jobbig att titta på. Måste hon vara en sån diva? Blir galen, och Harrison Ford ser ju inte ens bra ut!
 herrnixon  
En deciliter Harrison, en deciliter smygrasism och några teskedar kvinnoförnedring. Men lite underhållande, trots allt...
 hsimpson  
De två timmarna gick faktiskt rätt fort, men det var också det enda positiva med den här skräprullen.
 Technoir  
hsimpson tog orden ur min mun. Ettan är på sin höjd helt ok men i denna så kastar man bort hela Indiana Jones karaktär och ersätter den med ett drygt barn och en skrikande brud. Dö.
 Newt  
Seriöst, ger man en etta till denna så bör man nästan ha hjärtat utslitet ;) Och då kan jag ändå inte säga att jag älskar den, men bra Indy är ändå untouchable.
 casablanca93  
Urtrist uppföljare. Sämsta filmen i serien.
 Anvurang  
Ungefär lika minnesvärd som den första filmen. Kate Capshaw och Jonathan Ke Quan är dock jävligt irriterande. Jag tycker nog att filmen är ungefär lika "dålig" som Indiana Jones och kristalldödskallens rike så betyget hamnar väl på en svag 4a, alternativt 7 av 10.
 JPMk18  
Jag hatar hans sidekicks
 precineadd  
överskattad aphjärnegröt.
 Xenox  
Bättre än ettan, fortfarande inget mästerverk dock.
 myslas  
Lysande äventyr. Det finns inte en enda tråkig minut i den här filmen.
 Christofer  
20/4 2013 (2:a): Den sämsta i originaltrilogin, med en del störningsmoment, samt den irriterande ungen. Även här ett antal tveksamma detaljer som stör en del. Visst är det ju matiné och man får försöka ha det i åtanke såklart, men hela storyn känns lite sådär tycker jag. Inget annat än en tvåa i min bok såhär i vuxna ögon. Även om det är förknippat med en stor dos nostalgi så är jag hårdare i bedömningen nu. 3/9 2006 (4:a): Indiana Jones e kult. Just den här såg jag många gånger när jag var mindre. Jag hatade alltid scenen med alla insekter...
 Amx  
Gillade den när jag var yngre, men nu i äldre dar så kn jag inget annat än att hata alla tveksamheter som sker i filmen. Dessutom är Indys sidekicks de mest irriterande paret någonsin. Snyggt filmad och klippt dock, så man blir ju inte helt uttråkad.
 sonocronic  
Den här skitrullen är bara vidrig och osmaklig! Kass!!
 Berniey  
Bättre än första filmen och bitvis så funkar den rätt så ok men det mesta är bara tråkigt och att höra Capshaws skrik är bara så påfrestande.
 dangel  
Underhållande hela vägen. Men oj vad det överspelas och ska vara roligt hela tiden. Föregångare till dagens Disney-äventyr, men nog är det sevärt! Fast liksom ettan så lägger vi de kritiska glasögonen åt sidan.
 RichardEk  
Denna film var omtalad när den kom, den anklagades för att vara onödigt våldsam, sadistisk och rasistisk. Så här 30 år senare håller jag nog inte med, men det är nog snarare en effekt av inflationen i filmvåld. Filmen är inte heller rasistisk även om den reproducerar en orientalistisk världssyn där den vita mannen är en befriare av koloniserade människor snarare än dess förslavare. Den mörkare tonen passar dock inte helt in, eller är utförd på fel sätt, för "Indiana Jones och de fördömdas tempel" är inte lika underhållande som "Jakten på den försvunna skatten" även om den i sig är klart sevärd. Här finns en del obetalbar action som nästan, men bara nästan, gör att man kan bortse från etiska och könsbaserade stereotyper.
 Dutch  
Kali-ma...kali-maaaaaaaaaaa
 Krille80  
Den halvkassa bakgrundsstoryn vägdes snart upp av en hårdkokt raffinerad och elegant action med riktigt skräckinjagande element. Den makabra inramningen lyckades skapa en överhängande fara och därmed engagera mera. Kate Capshaw som hysteriskt våp upplevde jag bara som ett uppfriskande moment (inte alls lika jobbig som de flesta verkar tycka). 3+
 Dele  
Några snygga actionscener, men överlag inget annat än påfrestande stereotypt föråldrat trams. Capshaws roll är sorglig att behöva beskåda.
 eboson  
om man vill förklara köns- och rasstereotyper i film för lågstadie-elever torde denna rulle fungera som pedagogiskt material, dock för våldsam för barn. filmen har i princip allt som är dåligt med Hollywoodfilmer i högkoncentrerad form.
 Zarquon  
Mycket mer komedi och mycket mer intensiv än ettan. Nästan varje scen är antingen action, spänning och/eller intensiv komedi från start till slut. Tramsig, men en hel del skojiga scener. Men ja, Capshaws karaktär är lite väl irriterande och kass.
 Tatty  
Lika spännande och bra som första filmen. Harrison Ford är lika bra som vanligt.
 MaxMackan  
Jag typ nästan hatar den här filmen. Dåliga skämt, rasstereotyper, könsstereotyper. Fruktansvärda sidokaraktärer, idiotiskt handling, noll djup i karaktärer och generellt noll djup. Men visst är det storslaget och visst är Ford grym i rollen med det räcker inte så långt. Jag har aldrig fattat grejen med Indy-filmerna. Bästa indy är Fate of Atlantis.
 Senaten  
En fartfylld Indiana som är njutbar precis som sig bör.
 Sarakin76  
Den er jo ikke bra akkurat men ford er for og jone er jones.-3.
 widez  
Den här filmen har verkligen åldrats dåligt! Svårt att förlåta allt som är dåligt i denna film även om den ska vara lite fantasiinspirerande. Dum handling, dummare plot holes, totalt overkliga scener, jobbiga karaktärer, stereotypiska karaktärer, sjukt våldsam för att vara en barnfilm osv.
 Applekingen  
Är klart mest traumatisk och otäckast av alla Indy-filmer. Handlingen är ok och Ford är skitbra som vanligt. De andra skådespelarna är hyfsade med undantag för tjejen som de hade kunnat skippa helt för hon är bara jobbig och irriterande. Klart sämst i serien.
 wasteoftime  
"Very funny, hahaha. Very funny, hahaha". NOT. Jag har svårt att förstå vad det är folk gillar med Indiana Jones specifikt och Harrison Ford generellt. Och den här rullen måste ju vara en av de sämsta i denna kombination. Ungen är gräslig. Tjejen är gräslig. Indiana är för det mesta gräslig. Det finns vissa ljusglimtar, absolut, men för det mesta undrar jag mest när det ska ta slut, vilket det till synes aldrig gör. Det bara fortsätter och fortsätter. 6,7 på SH-skalan.
 erc  
Storyn och tempot är överdrivet, och snabbt, så hastigt att allt annat blir rent löjligt, fånigt. Det är kanske just hastigheten i spektaklet som gör att de annars uppenbara bristerna förbises av många. Överdådighet i färg och kitschig scenografi, ytliga karaktärer och manus, ett äventyr med billiga effekter (inte i monetär mening) och genomgående kokett. "Underhållande" i så måtto som man berusat sig under visning. Komiken misslyckas därför också, vilket annars vore filmens enda räddande drag. Inte ens Harrison Ford gör en godkänd insats här.
 Filmfantast86  
Klassiker
 Rai  
Jag bara älskar den här filmen är den bästa av alla dom här filmerna!!!
 Raimo_1985  
Jag hade blivit varnad för både vidrigt jobbig unge och skrikig tjej men jag tycker ingen av de drar ner filmen. Jag tycker den här Indiana Jones är skitbra! :)
 deswhip  
Första filmen: Originalet och bäst! Charmig, rolig och spännande äventyrsaction mycket bra när den kom och den håller fortfarande. Harrison Ford är riktigt bra i sin roll, fyra i betyg. Andra filmen: Inte alls lika bra som ettan, till och med lite larvig i jämförelse, överdrivet och orealistiskt, tvåa i betyg. Tredje filmen: Man hittar tillbaka till en mer seriös ton. Bra action och stundtals ganska rolig, men saknar lite av magin i ettan, trea i betyg.
 päronanton  
Den är okej!
 labi  
Mossig, daterad och oerhört fånig. Så mycket sämre än ettan. Man vill ju bara stänga av när den skrikiga ungen öppnar truten. Varför sätta gapiga i sådana roller? Ger mig rysningar och för tankarna till gamla västernklassikern Shane som också delvis skjuts i sank pga skrikig barnskådis. Kate Capshaws pimpinetta karaktär hade inte passerat #metoo-ögat idag. En skräpfilm!
« Föregående   |   1 ... 9 10 11
Senaste kommentarer
Wheels on Meals (info) 00:53 23/8 (29) 
Once Upon a Time in Hollywood (info) 00:24 23/8 (17) 
Nightbeast (info) 00:21 23/8 (7) 
Firefox (info) 00:05 23/8 (74) 
Hellboy (info) 00:03 23/8 (11) 
Nyckeln till frihet (info) 23:39 22/8 (1813) 
Bloodfist VIII: Trained to Kill (info) 23:10 22/8 (4) 
Kingsman: The Secret Service (info) 23:08 22/8 (198) 
Lockout (info) 22:02 22/8 (118) 
The Eyes of Orson Welles (info) 21:37 22/8 (3) 
Une leçon particulière (info) 17:56 22/8 (4) 
Rom – öppen stad (info) 15:36 22/8 (94) 
Darjeeling Limited (info) 14:52 22/8 (574) 
The Lucky One (info) 13:11 22/8 (71) 
Upgrade (info) 12:58 22/8 (23) 
Ruin Me (info) 12:26 22/8 (1) 
Jurtjyrkogården (info) 11:04 22/8 (22) 
Alita: Battle Angel (info) 08:52 22/8 (32) 
John Wick: Chapter 3 - Parabellum (info) 08:47 22/8 (19) 
Sista natten med gänget (info) 08:14 22/8 (224) 
Max Manus (info) 08:04 22/8 (130) 
Godzilla vs. Mechagodzilla II (info) 06:58 22/8 (13) 
Den skyldige (info) 06:31 22/8 (16) 
Dead Night (info) 05:33 22/8 (2) 
The Harder They Come (info) 04:44 22/8 (43) 
Eros (info) 03:31 22/8 (14) 
Scary Stories to Tell in the Dark (info) 23:39 21/8 (4) 
Batman och Robin (info) 23:32 21/8 (493) 
London Has Fallen (info) 22:54 21/8 (65) 
Den siste mohikanen (info) 22:42 21/8 (281) 
Brightburn (info) 21:30 21/8 (11) 
The Warriors - Krigarna (info) 19:39 21/8 (374) 
Flykten från DDR (info) 17:54 21/8 (4) 
Kick-Ass (info) 16:31 21/8 (678) 
BlacKkKlansman (info) 16:30 21/8 (44) 
Chernobyl (info) 16:26 21/8 (11) 
The Nest (info) 15:03 21/8 (7) 
Jurassic World: Fallen Kingdom (info) 14:45 21/8 (64) 
Polisskolan (info) 14:13 21/8 (272) 
How It Ends (info) 13:42 21/8 (26) 
En kvinna bland män (info) 12:45 21/8 (4) 
Den grymma leken (info) 12:30 21/8 (34) 
Rallybrudar (info) 12:06 21/8 (134) 
Shaft (info) 11:31 21/8 (4) 
...Och sen var ingen kvar (info) 11:28 21/8 (30) 
Vicky Donor (info) 11:24 21/8 (1) 
Namibia: The Struggle for Liberation (info) 10:51 21/8 (1) 
Ficktjuven (info) 10:44 21/8 (77) 
Hearts Beat Loud (info) 10:06 21/8 (6) 
The Mustang (info) 09:34 21/8 (1) 
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor