Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 480 Besökare idag: 4 621
annons
Laddar...
 
 cookiebee  
helt klart sevärd. härlig humor och en söt historia.
 metz  
Den kanske inte är värd en etta egentligen för jag garvade till på några ställen men filmen känns väldigt amatörmässig och den är dåligt berättad plus att jag hela tiden kom på mig att kolla på annat än just själva filmen. Den lyckades inte fånga mitt intresse helt enkelt.
 Yellow  
Lite jobbigt att erkänna, men jag hatade inte den här filmen så mycket som jag ville göra.
 BluePrint_1985  
Underbart mysig film som förändrade min syn på utvecklingsstörda rätt mycket.
 Gyllenbock  
Skön story och sköna karaktärer. Ingen superfilm men helt klart värd att se, ja i alla fall om man har ett gott hjärta.
 JonteW  
När svensk feelgoodfilm blir så äckligt klandervärd. Filmen har också stora logiska luckor som jag tycker är det största fallet för att få någon som helst trovärdighet. Jag har jobbat på dagcenter och har mycket att peka på. Sen att dialogerna är skrivna av manusförfattare kan märkas på många plan. Jag vill verkligen inte dissa denna film. Det finns verkligen underhållningsvärde som jag tror många kommer uppskatta. Men ur en filmisk synvinkel är Koppel's regi samt manus på amatörnivå.
 yrkeschaufföre  
Lite ojämn, men intressant och sevärd.
 snyltare  
Nej, det kändes lite sökt, alltihop. "Nu gör vi en härlig film om min gulliga sanna historia, hörni!" Jag blev inte övertygad. Men insatserna från Glada Hudiksteatern var ju grymma! Vanna Rosenberg lite mindre grym.
 PetterE  
Lämna stackarna ifred istället ! :´(
 Ilea  
En rätt harmlös feelgood-film, men tyvärr är sensmoralen alltför "in your face" för att jag skall kunna ta till mig av den. Glada Hudik-gänget står för de bästa insatserna vad gäller skådespeleriet - resten av det var dåligt, som så ofta annars vad gäller svenskproducerad film.
 Olof_Gronlund  
Hur fan blev jag tagen av denna? Sanslöst. Haha. Den var lättsam och ganska väntad, då den var baserad på en verklig händelse. Men jag tycker de klarade av filmen ganska bra faktiskt. Den var inte långtråkig och de lyckades fånga det väsentliga tyckte jag.
 ziferN  
Smått charmig, smårolig och underhållande men filmen kändes relativt platt och manuset var inget att hänga i granen precis. Men helt klart en små trevlig svensk film som fungerade för stunden. Helt ok tidsfördriv och en enkel trea får den.
 elzplz  
ganska bra för att vara svensk ändå. söta mongosar!
 groundhurst  
En film med oerhörda brister, slarvig, stereotyp, förutsägbar. Men finns något där som stundtals glimtar fram. Skulle ha kunnat bli en bra film.
 Tarte  
Seg...
 Ondskapt  
Stackars sverrir, som ändå är rätt bra, kämpar i en smörig motvind här. Värre exploitation än valfri mondorulle, där det stinker av drömmar av att tjäna pengar på utvecklingsstörda.
 luxlisbon  
Idén var väl rar. Fast man tycker lite synd om skådespelarna, eftersom det känns som att det blir utnyttjade. Hoppas iallafall att de hade roligt under inspelningen (och fick lön)...
 Kryxor  
Skulle ha gjort allt bättre själv, bokstavligt talat.
 Clementoni  
Velar mellan en tvåa och en trea. Handlingen håller inte riktigt, det känns som att man alltid vet vad som ska hända i nästa scen, förutsägbar med andra ord. Sen var det även vissa saker man funderade över, man ville veta mer om vissa karaktärer, bakgrund och sånt. P.S. Denna film har fått mig att hata "Från och med du" med Oskar Linnros.
 Hanness  
Tvi vale..
 tha1  
Jag vill så gärna sätta en trea men det går bara inte. Jag tycker idén är trevlig, det är varierande bra skådespelarinsatser (där några av de utvecklingsstörda gör bättre insatser än många utan funktionshinder). Regin var dock alldeles för svag, och det var väldigt ryckigt tempo. De gånger det fanns komiska poänger att hämta lyckades de inte klippa det tillräckligt bra för att få fram poängen. Det var även delar av manuset som var irriterande.
 Gigi1943  
Det här är ju nästan en dokumentär eftersom filmen bygger på sanna händelser, om det inte varit för det så hade det blivit ett betydligt lägre poäng, gulligt, javisst och tanken är väldigt god (varför skulle handikappade inte kunna spela teater?), så det blir en svar trea totalt.
 Pearldrop  
Har hört gott från alla håll om den här filmen. Mest från skolan (universitetet, från socionom och psykologistudenter). Och den lever verkligen upp till det. Otroligt bra!
 Barneyk  
Imponerar känslomässigt på mig och är väldigt kul för det mesta. Visst är det mesta ganska förutsägbart men den gör det ändå på ett mer mångfacetterat sätt än det brukar göras och den gör det bra!
 pellelewis  
En kvinna som Lena borde hållas Kopplad och inte ha frihet att begå ett brott som detta.
 mawlen  
Fin film men ganska tråkig. Räcker inte hela vägen. Är egentligen bara en film jag vill ha sett
 sonocronic  
Denna filmen glömmer du på en vecka.
 Xenox  
Dålig och långtråkig film.
 Wicecrew  
Ganska rolig
 Laserkanin  
En film du endast minns för titellåten. Känns som den är gjord på minimal budget och alla spelar över. Svensk film när den är som oftast, usel.
 Greigh  
Väldigt fin, men ack så tråkig. Hade mer förväntningar på den faktiskt!
 Kebaa  
Egentligen borde jag kanske ge den högre betyg då jag tyckte det var ett bra budskap, men rent filmmässigt tyckte jag inte den var så intressant.
 Skojten  
Stark och bra film, de bästa replikerna är de som inte sägs.
 foppa99  
Nära en 1a.. Ok schysst budskap, men varken rolig eller underhållande.
 Korben_Dallas  
Filmen är kräkmedel
 precineadd  
småputtrigt tråk med den evigt talanglöse sverrir. inte ofta jag klagar på skådespelare, men förstår ej hur han slank in i svensk filmindustri.
 S_Griffon  
Väldig varm film. Inte min typ av film och jag trodde jag skulle stänga av efter halva filmen men så blev det inte.
 Ninjatroll  
Helt ok film. Väldigt harmlös men lite väl förutsägbar och föräldrarnas karaktärer känns krystat forcerade.
 robbieroy  
Jag har arbetat inom handikappomsorgen i många år, men förhoppningsvis är det inte därför jag inte tycker funktionshindrade människor är roliga per automatik. Det MÅSTE vara så att folk är rädda för att uppfattas som att de ser ner på människor med olika typer av funktionshinder om de inte gillar den här filmen. "Hur många lingon finns det i världen" är oduglig. Skådespeleriet är så uselt att det är svårt att överhuvudtaget titta och filmen rider på nån märklig våg.
 Tatty  
Underbar, rolig, härlig, söt, gullig, stark och sorglig film. De människorna är så roliga, söta och underbara. Jisses vad man ler och skrattar i filmen. Helt underbara! EN STARK 4a!
 Berniey  
Riktigt dåligt med svagt manus och det känns som det bara går på tomgång utan att få den att starta.Skådespelarna är usla och handlingen håller inte.
 XJR  
Tråkigt nog en väldigt spretig film. Glada Hudik-gänget är duktiga, och vilken röst den annars tysta tjejen har! Hon smiskar de flesta Idoldeltagare! Men, så är det ju alla dessa floskler, och krystade scener som drar ner hela filmen. Amatörerna räddar betyget till en 3:a.
 Heatseeker  
En bra film om personer med utvecklingsstörning. Om du vill se en fantastisk film om personer med utvecklingsstörning, se Den åttonde dagen.
 TheHorrorfan  
Mysig och rolig film.
 Lurvtuss  
Så himla mysig film!
 Stygga-Vargen  
En av de bättre svenska filmerna som gjorts på senare år. Ett mästerverk är det ju inte men den är ändå väldigt bra. Storyn är bra och skådisarna gör ett väldigt bra jobb. Enda nackdelen är väl att den är ganska förutsägbar men det kan man ha överseende med. Svag 5:a.
 Rai  
Kanske ganska rolig, men den här filmen blir lite mycket, kolla "cp-barn" som kan också utmana oss "normal" människor, så jävla sämst! Ge fan att sätta in oss i olika klasser, vi är alla olika, men vi är så fan så mycket mer lika Hatar när man försöker spela på de här dumheterna.
 KyLLo  
Många filmer om personer med funktionsnedsättningar går ut på att skapa ett samspel med personer utan funktionshinder och att väcka en förståelse i samhället och radera fördomar. Så även här. Motsatsen är att göra en film där personerna med funktionshinder far illa och nedvärderas. Att vissa får en vi och dem-känsla har nog snarare att göra med att det är ledare utan funktionshinder (med andra problem istället) som leder en grupp där alla har funktionshinder. Filmer där man istället integrerar personer med funktionsnedsättningar i ett vanligt kompisgäng eller arbetslag tror jag uppfattas mer positivt av dessa tittare. Två exempel är Ica-reklamen och filmen Jätten. Då tillåts nog funktionshindrade ta plats och till och med vara spydiga mot andra. Skulle Ica enbart anställa personer med funktionshinder i sina reklamfilmer och behålla en chef utan funktionshinder tror jag dock risken för kritik skulle öka markant. Överlag är jag inte speciellt förtjust i Koppels filmer. Det är ofta klyschigt och allt annat än nyskapande. Det här är trots det en av hennes bättre som jag har sett, och så mycket bättre än uppföljaren som verkligen känns konstruerad och tillgjord.
 Nalleman  
Godkänd men inte mer. Överreklamerad!
 Gordyal  
Filmen fyller sin funktion, det är väl typ det enda positiva som finns att säga. Helylle, förutsägbar, fånig, övertydlig, klyschig och platt. (5+/15)
« Föregående   |   1 2 3
Senaste kommentarer
The Warriors - Krigarna (info) 19:39 21/8 (374) 
Flykten från DDR (info) 17:54 21/8 (4) 
Upgrade (info) 16:33 21/8 (22) 
Kick-Ass (info) 16:31 21/8 (678) 
BlacKkKlansman (info) 16:30 21/8 (44) 
Den skyldige (info) 16:30 21/8 (15) 
Chernobyl (info) 16:26 21/8 (11) 
The Nest (info) 15:03 21/8 (7) 
Jurassic World: Fallen Kingdom (info) 14:45 21/8 (64) 
Polisskolan (info) 14:13 21/8 (272) 
How It Ends (info) 13:42 21/8 (26) 
En kvinna bland män (info) 12:45 21/8 (4) 
Den grymma leken (info) 12:30 21/8 (34) 
Rallybrudar (info) 12:06 21/8 (134) 
Shaft (info) 11:31 21/8 (4) 
...Och sen var ingen kvar (info) 11:28 21/8 (30) 
Vicky Donor (info) 11:24 21/8 (1) 
Once Upon a Time in Hollywood (info) 10:57 21/8 (15) 
Namibia: The Struggle for Liberation (info) 10:51 21/8 (1) 
Ficktjuven (info) 10:44 21/8 (77) 
Hearts Beat Loud (info) 10:06 21/8 (6) 
The Mustang (info) 09:34 21/8 (1) 
Den tunna röda linjen (info) 09:10 21/8 (656) 
Us (info) 08:14 21/8 (23) 
Mom & Dad (info) 05:43 21/8 (13) 
Trapped by Television (info) 02:28 21/8 (1) 
Annabelle Comes Home (info) 00:36 21/8 (4) 
Brightburn (info) 22:43 20/8 (10) 
Hard Ticket to Hawaii (info) 21:59 20/8 (28) 
Rubber's Lover (info) 21:52 20/8 (13) 
Doom Asylum (info) 21:44 20/8 (3) 
Parasite (info) 21:36 20/8 (3) 
Barabbas (info) 21:27 20/8 (2) 
Våga älska (info) 20:50 20/8 (2) 
Sextuplets (info) 20:45 20/8 (1) 
The Red Sea Diving Resort (info) 20:43 20/8 (2) 
Downsizing (info) 20:39 20/8 (52) 
En oväntad vänskap (info) 20:34 20/8 (412) 
Djungelboken (info) 19:33 20/8 (412) 
Green Book (info) 19:18 20/8 (39) 
Cykeltjuven (info) 18:47 20/8 (347) 
The Farewell (info) 17:17 20/8 (1) 
Sången om Stockholm (info) 13:06 20/8 (8) 
A Young Man with High Potential (info) 12:39 20/8 (1) 
I Don’t Feel at Home in This World Anymore (info) 12:22 20/8 (21) 
Satanic (info) 12:08 20/8 (7) 
Tank 432 (info) 12:00 20/8 (9) 
Palos brud (info) 11:00 20/8 (1) 
Vincent van Gogh - Vid evighetens port (info) 09:01 20/8 (7) 
Let the Sunshine In (info) 05:08 20/8 (7) 
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor