Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 413 Besökare idag: 4 287
annons
Laddar...
 
 cristian81  
I mitt tycke så är det klart närmare en Razzie än en Oscar.
 Zingostar  
En stark fyra trots allt till denna märkliga film. Men lyckas inte riktigt beröra mig, lämnar biosalongen med känslan att jag har sett en helt ok film med helt ok skådespelare. Att den vann Bästa film på Oscars känns märkligt, dock är den speciell så kan förstå att en jury kan tänkas rösta på den.
 Love movie  
Märklig...men...blir bra...fängslande..bra gjord..fint slut.
 Mother  
Historia 3; inte originellt och lite förutsägbar. Fast hur snygg den är får en hel extrapoäng; det finns inte en detalj i scenografin som inte är utvald med noggrannhet och varelsen är hemskt välgjord. Hade kunnat vara mer spännande, speciellt mot slutet men dramaturgi är inte Guillermo Del Toros starka sida. Crimson Peak hade samma problem.
 Spidde  
Bättre än vad jag väntat mig och nog en värdig Oscarsvinnare (åtminstone i konkurrens med de nominerade filmerna). Bra flyt, snyggt filmat, bra skådespel och allmänt trevlig. Efter att ha se trailern många gånger hade jag en förutfattad mening om hur filmen skulle vara men tycker ändå storyn levererade och tempot var bra. Sevärd!
 Olof_Gronlund  
Den fungerar, men den är lite för konstnärlig för min del. Fin musik, men ganska uppenbar story och allt.
 Psuchopompos  
Free Willy är avsevärt bättre
 setterwall  
Scenografin är vansinnigt snygg och noga planerat in i minsta detalj, musiken fantastisk, skådespelarprestationerna top notch, historien väldigt fin och en hyllad regissör på det. Allt som bäddat för en bkivande klassiker. Tyvärr når den inte ända fram. Den har allt, men den går ända inte i mål. Har svårt att förklara varför. När Michael Shannons karaktär fick höra om Elisas bakgrund förstod jag hur den skulle sluta. Det var ca 20 min in i filmen.
 Halofreak92swe  
En annorlunda och ganska välgjord prolog till Hellboy-filmerna. Stark 3.
 foppa99  
ganska bra film.. men otroligt att den får bästa-film-Oscar istället för Call Me by Your Name. men smaken e olika. för mig är, år efter år, är alla de nominerade filmerna i kategorin bästa icke engelskspråkig film bättre än bästa film vinnaren.
 RunRiot  
Finstämd och lite gullig film. Det visuella kompenserar för att storyn inte alltid är helt hundra. Slutet är ändå rätt boring. Jag fastnade mest för den ensamma grannen och kan väl inte direkt säga att han fick en rättvis avslutning. Octavia Spencer är briljant som vanligt och Sally Hawkins är helt lysande.
 Muhammed  
Tekniskt sett lysande men handlingen mer avsedd för typ tonåringar.
 Jompalompier  
Väldigt snygg att titta på. Lite underhållande men tyvärr gjordes den mig besviken. Bra skådespelare men den når inte hela vägen fram. Att den vann Oscar för bästa film är oförståeligt för mig.
 Zipper  
Kommer för alltid mäta del Toro mot Pans labyrint, och inget har någonsin levt upp till den. På pappret borde jag älska detta, men jag lämnas konstigt oberörd.
 ViolaIngeborg  
Verkligen otroligt att den här helt okej fina filmen vann oscar för bästa film.
 KimEkberg  
fin färgkodad pastisch till monsterfilmens guldålder. mycket är rörande och också spännande. Lite för lång för sitt bästa, och lite för mycket HBO-explicita grejer som känns som nåt för en målbrottspublik, men det kunde ju också varit mycket värr.
 gjoob  
Free Willy-saga i topphemligt laboratorium där stum Amelie från Montmartre försöker rädda en äggätande fiskcyborg från en psykopatisk tillika smällkåt byråkrat. Väntar med spänning på parodin.
 Martin76  
Jag gillade verkligen denna! Lite småseg i början, men verkligen spännande senare. Otroliga skådespelare (Sally Hawkins och Michael Shannon framför allt). Kärleken mellan människa och varelse är så vackert på nått sett. Väldigt rörande film!
 fredagsfil  
Snygg idé, men lånar lite känslan från Amelie? Karaktärerna är överdrivna och inte särskilt intressanta. Engagerar inte. 3-
 ekneB  
Gillar den verkligen, den är lite småfin på nå sätt. Men är inte varelsen väldigt lik Abe Sapien från Hellboy?
 QuiNonStultus  
Firreporr..? Inte så speciell, I mitt personliga tycke.
 best_jeppe  
Tyvärr så fungerade inte den här filmen alls för mig. Förutsägbar och ointressant och har dessutom en väldigt konstig stämning. Ur vissa aspekter så är det en parodi på 50-tals filmer. Blev aldrig särskilt engagerad eller intresserad. Stabil 2a.
 Ghostface  
En ganska larvig berättelse vägs upp och sticker ut på grund av stämning och yta. Gör detta filmen bättre eller sämre? Michael Shannon fyller rutan.
 amotherscrime  
Välspelad och välgjord men den är alldeles för ooriginell för att verkligen nå in på djupet. Den har sina ögonblick dock.
 Bjornholmalin  
En helt fantastisk film!
 ledsenpirat  
Visuellt en stark 4:a. Berättarmässigt och helhetsmässigt närmare en ordinär trea. Alltså hoppa i vattnet då salamandern! Sally Hawkins är en skön karaktärsskådespelerska, men som amfibiepinuppa vetefan om hon fungerar speciellt bra. En slappt berättad film, men hur gör de alla de där patinerade ytorna gaaah vad snyggt!
 Herr Arne  
Filmisk fantasi som ibland simmar ut i pekoralets trögflytande ocean. Foto och teknisk briljans och en välfungerande Sally Hawkins räddar trean.
 Jopparn  
Svag 4:a
 jämmerÅelände  
Rädda Willy för vuxna. Morbid och krystad film.
 stgurgel  
Mysig, gullig och stylish
 Mlady Milenka  
Det visuella gör att jag kan sätta en svag fyra, en fröjd att se även om den inte får mig att känna något särskilt.
 HerrNenne  
Börjar rätt bra och är visuellt snygg, men blir bara sämre och sämre för varje ny utveckling av storyn. Storyn och karaktärerna är hopplöst dåliga och till slut kan jag faktiskt inte titta mer på det här vraket.
 Misslovemovie  
Jag hade faktiskt hoppats på en mer romantisk film men tyvärr så tar den överelaka superskurken över helt, man behöver faktiskt inte visa allt speciellt i en sån här film jag tror alla fattar att han inte är en snäll snubbe ändå. Lite mindre sex och våld och mer kärlek så hade detta kunnat vara en film att bli förälskad i för skådespelarna, miljön och musiken var toppen.
 kryttan  
Fotot! Praktiska effekter! Smink! Atmosfär! Lite klen story, fantastiska skådespelare. Bra!
 Hompen  
Lite väl banal berättelse. Det händer inget oväntat. Förvånad att "familjefilmen" har sex, onani och naket.
 RustyFilm  
Guillermo del Toro (regi och manus) har här skapat ett filmtekniskt mästerverk, foto och musik klickar perfekt in i denna snygga filmpoesi. Allt är mustigt och detaljrikt med tydliga karaktärer och sköna färger. Kan inte minnas att jag sett någon av del Toros tidigare filmer, jag har säkert missat nått där som måste tas igen. Sally Hawkins insats som den lilla stumma Elisa är hänförande och fantastiskt bra.
 vonadel  
Gillar den. Charmig och välgjord. Snygg! 7/10.
 V70  
Alltför spretig, bra miljöscener, noll story, för dominerande skurk och plastigt monster.
 Bumbi78  
Roligt att se att Del Toro fortf kan leverera bra sagor för vuxna. Rackarns snygg film med mycket atmosfär och bra karaktärer. Likheter finns filmtekniskt med Hellboy, men i den kärlekshistorian är våldet inte gjort för att passa in i en serietidning.
 drj  
Vackert, vackert men för platta karaktärer
 plop  
Pinsamt.
 supermancover  
Sally Hawkins är otrolig. Bitvis femma, bitvis trea, så en stabil fyra. Jättebra.
 Strongbow  
På gränsen mellan trea och fyra. Ganska platta karaktärer och banal story. Men oj vilken stämningsskapare han är del Toro. En del fantastiska miljöer och scener. Får bli en svag fyra ändå.
 Murvel48  
Jag väntade mig betydligt mer av en Oscars-vinnare än en trivial äventyrsstory men det var i alla fall bättre än ET.
 asasae  
Vacker film, ett par tillfällen lite över gränsen till vad som var larvigt. Men ändå annorlunda och spännande film med snygga miljöer från förr i tiden.
 martin eden  
[rek. 4] En mycket snygg och välspelad film, framförallt Sally Hawkins och Michael Shannon, som båda är fullkomligt lysande i sina roller. Filmen är också regisserad med kärlek och jag tycker att den fångar tidsandan mycket fint, även om det är en nostalgisk stilisering. Även om jag gillar filmen och finner den utsökt utförd förvånas jag över att själva berättelsen och manuset i sig är så stereotypiskt. Visst, jag njuter av scenografin och filmens foto samt skådespelarnas prestationer, men berättelsen i sig är lite väl enkel och förutsägbar. Filmen är helt klart en bra sådan och en njutning för ögat. Bra!!! 3+
 Trent Walker  
Guillermo del Toro är nog världens mest frustrerande regissör. Han har verkligen tagit det kliniskt perfekta mellanmjölksfilmskapandet till sin spets. 5/10.
 mammene  
En svag trea blir det och det är mycket skådespelarna Sally Hawkins och Richard Jenkins förtjänst att det inte landar på tvåan. Sally Hawkins är en mästare på att spela intressanta och icke dussinmänniskor och Richard Jenkins äger här en värme som uppväger det kalla kliniska och brutala. Men samtidigt är miljön mycket tilldragande konstigt nog. Själva historien är väl inte unik direkt och lite svårt har jag att förstå dess storhet.
 Sture Stenhög  
En tekniskt skicklig film vars tema om utanförskap ändå höll mig engagerad trots att storyn följer en alldeles för bekant väg. Den lyckas förvisso överraska lite i ett par aspekter, men annars känns det som att filmen främsta förtjänst är att den inte har några uppenbara brister. Hawkins och Jenkins är bra och bär upp mycket av det här. Michael Shannon gillar jag också, men han har fått en för jävla tråkig roll. Att säga att det är en typisk oscarsvinnare vore kanske fel, men ett väldigt safe val av akademin ändå
 lucius  
Menlös och förutsägbar film.
« Föregående   |   1 2
Senaste kommentarer
Sameblod (info) 16:23 17/7 (60) 
Dumbo (info) 16:22 17/7 (3) 
Burlesque (info) 16:17 17/7 (128) 
Evita (info) 16:03 17/7 (118) 
Night of the Living Dead 3D: Re-Animation (info) 12:25 17/7 (23) 
Mysteriet om Herr Länk (info) 11:23 17/7 (1) 
Swingers (info) 10:43 17/7 (1) 
Bortförd (info) 03:41 17/7 (4) 
Hunter Killer (info) 01:10 17/7 (13) 
Happy Death Day 2U (info) 01:07 17/7 (11) 
Ophelia (info) 00:45 17/7 (1) 
A Bigger Splash (info) 00:34 17/7 (19) 
Hotet (info) 00:26 17/7 (55) 
Norske byggeklosser (info) 00:02 17/7 (2) 
Avengers: Endgame (info) 00:00 17/7 (31) 
The Commuter (info) 23:58 16/7 (39) 
Black Mirror - Metalhead (info) 23:57 16/7 (11) 
Tomb Raider (info) 23:56 16/7 (62) 
Wind River (info) 23:54 16/7 (54) 
Tag (info) 23:48 16/7 (15) 
The Killing of a Sacred Deer (info) 23:43 16/7 (44) 
Nothing Like a Dame (info) 23:41 16/7 (6) 
Experimentet (info) 23:08 16/7 (449) 
Wunderland (info) 22:52 16/7 (3) 
Bloodmask (info) 22:48 16/7 (3) 
Ogre (info) 20:47 16/7 (13) 
The Last Black Man in San Francisco (info) 19:15 16/7 (1) 
Coherence (info) 17:37 16/7 (82) 
Blood of the Hunter (info) 17:05 16/7 (1) 
Erotikon (info) 16:48 16/7 (45) 
Always Be My Maybe (info) 14:07 16/7 (6) 
Videodrome (info) 13:53 16/7 (229) 
Mimic (info) 13:17 16/7 (123) 
Harley (info) 11:46 16/7 (1) 
The Founder (info) 11:12 16/7 (22) 
The Hurricane Heist (info) 09:44 16/7 (9) 
The Equalizer 2 (info) 09:41 16/7 (29) 
Mortal Engines (info) 09:35 16/7 (23) 
Leave No Trace (info) 02:33 16/7 (19) 
Fimpen (info) 01:18 16/7 (76) 
Body of Lies (info) 00:52 16/7 (236) 
Mutant World (info) 00:36 16/7 (3) 
Sharknado 5: Global Swarming (info) 00:22 16/7 (9) 
7 dagar i maj (info) 00:14 16/7 (31) 
Colossus: The Forbin Project (info) 23:58 15/7 (31) 
Live by Night (info) 23:56 15/7 (22) 
Papillon (info) 23:35 15/7 (12) 
Howling IV (info) 23:25 15/7 (24) 
Vinden bär oss (info) 23:03 15/7 (38) 
Maria Wern - Må Döden Sova (info) 22:47 15/7 (10) 
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor