Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 427 Besökare idag: 3 800
annons
Laddar...
 
 kaustiksoda  
Peter Dalle har verkligen tagit inspiration av denna, nästan på gränsen till efterapat när han gjorde sin film "skenbart". Men Hitchcocks version är såklart bäst, nu måste jag nog sänka betyget på skenbart.
 Jämte  
3+
 Planekonomi  
Slutet är väl det enda man kan klaga på antar jag kändes lite fåningt faktiskt..
 lekke  
Lite väl larvig buskishumor och Tally-ho-mentalitet samt ibland lite ologisk. Men annars var den ganska kvick och underhållande som Hitchcock brukar vara. Skönt att slagsmålen på 30-talet inte var våldsammare än att man vred om öron och näsor på folk. Sjysta dinky toys-effekter.
 Mikaela  
kul o charmig
 schramm  
när man kommer över 30-tals humorn, som i sanningens namn är lite väl tramsig, så finner man en grymt spännande historia. Roliga vändningar, bra skådespeleri, tätt regi! en grymt bra rulle med andra ord!
 Tonti  
Härligt mysterium med spänning och humor. Dock är upplösningen ganska tam vilket nästan sänker filmen till en trea.
 ilBrutto  
Härligt action äventyr av mästaren själv. Kanske inte en av hans nyskapande filmer, men definitivt en underhållande sådan. Varför görs det inte sådana här filmer idag? Dessutom är modellbygget i filmen sanslöst vackra! slår Lucas skit CGI med hästlängder
 Valarn  
Håller med Tonti. En för sin tid mycket spännande film. Underhållande och bra.
 mawan  
Gillar bikaraktärerna. Speciellt de två herrarna som vill hem och se kricket. Annars en ganska typisk Hitch-rulle, vilket i de flesta fall innebär en fyra.
 haajen  
Som väntat en mkt underhållande film som tom lyckas bli spännande emellanåt. Visst har den åldrats i vissa avseenden men känns ändå förvånansvärt fräsch, Lockwood gör en underbar hjältinna.
 goeran  
En film som håller att ses om hur många gånger som helst; underbar brittisk humor i denna klassiska spionfilm.
 jimmy ringo  
En förtjusande Hitchcock som bjuder på en perfekt blandning av spänning och humor. Mycket underhållande!
 BarryHero  
Snackar vi svartvita tågfilmer föredrar jag nog ändå Skenbart (2003). Den här hade en alldelse för lång inledning, många förvirrande så kallade "flaws" (till exempel med kistan, hur kunde han försvinna ner där? Skulle det finnas en våning till under tåget eller? Nja), men humorn (jag hoppas att det var medveten humor) var ibland alldeles briljant! Allt som allt 3/5. Inte Hitchcocks bästa, men samtidigt inte heller hans sämsta.
 Laasse  
Hitchcock i sitt esse, om än i en tidig form.
 Myllo  
Tågmässigt bättre än "Night train". Men vad är det för inkompetent svensktextare som kallar en (spår)växel för ett byte? Mycket underhållande och humoristisk.
 Scrite  
Ännu en riktigt bra Hitchcook. Hittils har ingen av hans filmer gjort mig besviken.
 kakbakarn  
Ser att nagon har nedan klagar pa den svenska oversattningen, sjalv tycker jag att min faster gjorde ett bra jobb! Filmen da: den borjade orovackande, med dalig bild- och ljudkvalitet och de ganska trakiga hotellscenerna. Men nar vi kom pa taget blev filmen battre (tyvarr inte bild- och ljudkvaliteten...) och jag maste saga att jag tycker mellandelen var bast. Overlag en nastan valdigt bra Hitchcock som dessutom ar ratt sa rolig rakt igenom. Harligt!
 bubblo  
Den inledande halvtimman är lite ofokuserad och tramsig, och överlag är kombinationen av trams och mord lite svårsmält. Men när själva grundstoryn på tåget kommit igång blir det förstås väldigt spännande. Fast det är knappast någon av Hitchcocks starkare stunder.
 kennert  
Den känns verkligen gammal.
 3D Daniel  
En tidig spännande film med hitchcock. Kul också att Hitchcock skapat karaktärer som ljuger av andra egoistiska anledningar.
 Redwood  
Urusel kopia hos SVT.
 WideOpenSpace  
Waow, här var det ju riktig action på liv och död! Tror dock att en nyinspelning hade gynnat actionscenerna. Det här var lite tacky och räddar inte en historia som lider av anorexi.
 Daniel Mott  
Hitchcock vågade sig egentligen bara på komedigenren tre gånger trots humorn i hans andra filmer: med The Lady Vanishes, den udda Mr. & Mrs. Smith och The Trouble with Harry. Denna är med sin torra trettiotalshumor och vågade scener Hitch bästa talfilm från den brittiska perioden. Betyg: 4
 madox  
Spännande och välgjort för sin tid, men lite väl förutsägbart och utan en bra pay-off.
 Mystica  
Den är säkert bra för sin tid. Men jag har svårt för klyshor och dåligt skådespeleri, det förtar actionen.
 kaj08  
Ännu en bra Hitchcockfilm. Detta är en film innan hans stora tid, men redan den här känns modern och innehåller många klyschor som kunde vara hämtad från en film idag. En spännande film som tyvärr är lite väl förutsägbar och innehåller inga direkt överaskande moment. Det mesta som händer kan förutses. Skådespeleriet är utmärkt och mitt i spänningen som lägger Hitchcock in en del komiska moment i filmen. De två engelska herrarna som diskuterat cricket och som vill hålla sig utanför allt lättar upp stämningen på ett äkta Hitchcockvis. Med tanke på hur gammal filmen är så får den en 4-a, även om den är något svag. Det hade kunnat bli ett mästerverk ifall det inte varit så tillrättalagt emellanåt.
 43seconds  
riktigt skön liten bagatell med en stor dos humor.
 the godfather  
Ev av hitchcocks bästa filmer måste jag säga. Filmen börjar bra och sen resten av scenerna på tåget så är det helt enkelt spännande. Filmen har bra story och bra skådespelare. Udda story som en del regissörer kopierat i dagens filmer, och det är en person som sett någon men alla bara förnekar. Detta är ett bra exempel på vad att om man tycker något man ingen bryr sig för att alla andra tycker samma så möts den med andra tankar av förnekelse. Så man kanske ska börja lyssna på varann mer. Så uppfattar jag det så tack vare det fina budskapet och spänningen och storyn och bra huvudrolls innehavare så får denna en femma.
 karlmats  
Förutsägbar röra från Hitchcock. Börjar sjukt segt och i inledningen får jag även lära mig att ogilla Redgraves karaktär som jag sedan förväntas hålla på i kärlekshistorian med den fabulösa Margaret Lockwood. Tyvärr, Margaret förtjänar något mycket bättre än så och därmed går den biten förlorad. Del två är klart bättre där mysteriet ska lösas upp, även här bjuds vi dock inte på några överraskningar och i den tredje delen blir det Jason Statham-action av det hela som inte bjuder på några direkta höjdpunkter. Märklig film men mittendelen gör det hela ändå hyfsat sevärt, någon 3a kan det dock inte bli tal om. Men Lockwood alltså, satan vilken laxmacka.
 Sture Stenhög  
God underhållning som vanligt från den gamle britten. En kul historia är det, den är också berättad med en rejäl dos kreativitet och med hjälp av ett färgstarkt persongalleri. Det är dessutom en rolig film där framför allt kricket-herrarna bjuder på en del skratt. Trots det tycker jag dock att humorn får ta lite för stor plats och det förstör stämningen lite grann. Inledningen blir närmast en smälla-i-dörrar-fars, och filmen tar inte fart förrän de kliver på tåget, men även där hade man tjänat på att tona ner humorn och istället bygga upp lite mer spänning, det är ju ändå sånt som Hitchcock är som bäst på. Men han var ju bra på att skapa gammal hederlig dumunderhållning också, så jag ska inte klaga alltför mycket. Hyfsat stark trea
 mammene  
En mer lättsam och lössläppt Hitchcock än man kanske är van vid och det var lite ovant i början att det kändes lite komedi. Men det fungerade rätt bra men lite olika nationaliteter inblandade, favoriterna var förståss de brittiska herrarna.
 Pol Put  
En lite sämre Hitchcockare. Ganska förutsägbart och bitvis riktigt fånigt. Det börjar bra, blir sämre och avslutas illa. Som sex med ett paket glass ungefär.
 mylar  
Oerhört spännande och välgjort. Jag märker knappt av att den är så gammal. Det här är kvalitetsfilm på hög nivå och den är skriven i en tid då manusförfattare inte behövde vrida historierna femtioelva varv för att villa bort tittarna. Det gick att underhålla ändå.
 ulpe01  
Inte så bra som många av hans andra filmer, kunde ha klarat mig utan \'Dupontarna\' (eller \'Dum & Dummare\' om man föredrar)... Inte så spännande och inte lika bra skådisar som man vant sig vid i Hitchcock-filmer. En rätt besviken trea.
 UFO_lars  
En trevlig Hitchcock rulle som börjar lite svagt med sakta men säkert bygger upp en spänning. En spänning som underhåller men inte riktigt når upp till vanlig Hitchcock-klass.
 Engravadlax  
Meh.
 Solidus  
Börjar tramsigt, men när den gamla damen väl försvinner, då börjar filmen växa ordentligt. Spännande, intressant persongalleri och välskrivet från första scenen till den sista. En enkel idé som resulterade i en fantastisk thriller av mästaren Hitchcock.
 ClintanTheKing  
Riktigt bra Hitchcock-thriller. Komiska drag och mycket action bjuds man även på i denna högst sevärda film!
 39steps  
Mycket spännande Hitchcock rulle som jag verkligen gillar, en av hans bästa från 30-talet.
 AlbinWesley  
Magnifikt! Det är så välskrivet så välskrivet, och Hitchcock utnyttjar sitt manus till max. Hur detaljerna vävs ihop och faller på plats så självklart är mycket imponerande för att vara en så pass tidig Hitchcock som det ändå är. Älskar verkligen miljöerna förresten, väldigt snyggt gjort allting, och det lämpar sig alldeles utmärkt för sin berättelse.
 Gordyal  
Stora delar av filmen känns överraskande tidlösa. Dialogen är rapp och historien välberättad. Trist nog är de sista tjugo rent patetiska. Men innan dess bjuds man på stabil underhållning. (7+/15)
 Krille80  
Jag har hört och läst mycket positivt om denna film och även länge velat se den och idag var det dags. Jag måste säga att Hitchcock var ett fullständigt geni och det redan på 30-talet. Detta är helt lysande med sin blandning av komedi och spänning med även en del actionscener. Det är synd är det inte finns någon Hitchcock i dagens filmvärld! 5-
 Mr Praline  
Underbar film, inte lika spännande som många andra av Hitchcocks andra filmer, men otroligt rolig och charmig. Tycker humorn påminner lite om "The Grand Budapest Hotel". 4/5!
 Sawatdeedrama  
En charmig och oförutsägbar film, något fånig till och från, men inte så pass att det stör. Stämningen var riktigt härlig från början till slut och dialogen kändes för det mesta klockren.
 BSBully  
vilken fantastisk film, spännande och klockren humor!
 frommen  
Filmen var trevlig, stämningen var härligt brittisk, och perspektivet var verkligen engelst upp i plommonstopen. Påminner i tonen om Grand Budapest blandat med Tintin. Michael Redgrave var ju grymt charmig rakt igenom. Sen tycker jag att handlingen i Hitchcockfilmer kan vara lite ologiska. Anyhoo, kul å se.
 Filmfantast86  
bra
 Lilla Blåa Mus  
Börjar lite knackigt men tar sig så fort tåget går.
 Jansmyr  
Underbar film om tåg och brittiska turister, och så ett mysterium och en maktkamp som fullkomligt dränks av Hitchcocks ärliga kärlek för film och kärleksfulla hån av sina landsmän. Fulländad underhållning. Det borde göras fler tågfilmer.
« Föregående   |   1 2 3
Senaste kommentarer
Sjösalavår (info) 13:54 18/6 (11) 
Blindspotting (info) 13:12 18/6 (7) 
Hemlig pakt (info) 12:11 18/6 (1) 
Mamma gifter sig (info) 11:56 18/6 (1) 
The Haunting of Sharon Tate (info) 11:44 18/6 (1) 
The Unborn (info) 09:18 18/6 (7) 
Satans skinn (info) 09:16 18/6 (19) 
Booksmart (info) 04:39 18/6 (8) 
Get Naked (info) 23:54 17/6 (2) 
Savannens härskare (info) 23:48 17/6 (96) 
På solsidan (info) 23:38 17/6 (8) 
Disaster L.A. (info) 23:36 17/6 (7) 
Everybody Wants Some (info) 23:35 17/6 (28) 
Döda eller dödas (info) 23:35 17/6 (5) 
The Affairs of Martha (info) 23:19 17/6 (1) 
Public Enemy (info) 22:54 17/6 (7) 
Micmacs (info) 22:53 17/6 (101) 
Hanasaari a (info) 21:58 17/6 (3) 
Black Mirror - Be Right Back (info) 21:57 17/6 (18) 
Psych:9 (info) 21:55 17/6 (6) 
The Square (info) 21:51 17/6 (84) 
The Equalizer 2 (info) 21:45 17/6 (27) 
Greta (info) 21:41 17/6 (3) 
En kvinnas rop (info) 21:40 17/6 (1) 
Bröllopsfest i Karelens runobygder (info) 20:48 17/6 (1) 
It Watches (info) 20:25 17/6 (1) 
The Poison Rose (info) 19:59 17/6 (2) 
Stockholm Östra (info) 19:49 17/6 (31) 
Egg (info) 19:10 17/6 (1) 
Remo - Obeväpnad, men farlig (info) 17:52 17/6 (52) 
Husdjurens hemliga liv 2 (info) 17:27 17/6 (1) 
Executive Target (info) 17:18 17/6 (3) 
Raggarjävlar (info) 16:55 17/6 (2) 
Labour of Love (info) 15:36 17/6 (2) 
Gone Girl (info) 15:34 17/6 (275) 
Destroyer (info) 14:46 17/6 (8) 
Midnight Special (info) 12:22 17/6 (41) 
Kikis expressbud (info) 12:07 17/6 (5) 
The Meg (info) 11:16 17/6 (45) 
The Mule (info) 10:01 17/6 (17) 
Maybe It's Love (info) 09:58 17/6 (2) 
Black Mirror - Fifteen Million Merits (info) 08:35 17/6 (27) 
Black Mirror - The National Anthem (info) 08:16 17/6 (31) 
Lady Bird (info) 04:22 17/6 (45) 
A Bigger Splash (info) 03:38 17/6 (16) 
Suspiria (info) 03:27 17/6 (20) 
Alan Partridge: Alpha Papa (info) 02:50 17/6 (29) 
Ukrainian Rhapsody (info) 02:45 17/6 (1) 
Ensam i Berlin (info) 02:32 17/6 (7) 
Dawn of the Dead (info) 02:24 17/6 (977) 
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor