Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 687 Besökare idag: 6 811
annons
annons
Laddar...
 
 Genstruktur  
Kändes evighetslång trots att jag passade på att sova en kvart.
 krank-mma  
Perfekt dekonstruktion och rekonstruktion av en egentligen ganska trött franschise. Mycket expectation subversion. Rolig humor som var rolig. Porgs är typ hundra gånger bättre än ewoker.
 Filmfantast86  
De skulle ha slutat när de var på topp.
 zallaxx  
Perfekt dekonstruktion och rekonstruktion av en egentligen ganska trött franschise. Mycket expectation subversion. Rolig humor som var rolig. Porgs är typ hundra gånger bättre än ewoker. +1
 Psuchopompos  
Sevärd men disney har förstört känslan. Gulliga djur och fånig humor hör inte hemma här.
 vonadel  
Tycker den levererar även om fansen klagar på att den är "tramsig" ibland. Har inga problem med det. Var lite skeptisk ett tag i början av filmen men sedan blir den bättre och bättre. 8/10
 Sangraal  
Usch och fy.
 Misslovemovie  
Helt ok uppföljare, det som drar ner betyget är att den är aningen för lång och att det är lite för mycket Disney över den stundtals.
 jessl0h  
Min mans lillasyster berättade om någon som sett filmen och inte gillat den, sett den en andra gång och gillat den, och sedan sett den en tredje gång och grinat under hela filmen. Det måste ha varit för att det var då ljuset gick upp, "att inse att den ändå inte är bra tog mig 7 ½ perkele timmar". Jag nöjer mig med en gång. Jag är inget superduperfan av Star Wars även om en del av filmerna är bra, men jag tycker manuset har många brister, bara för att nämna en grej.
 stgurgel  
Carrie och storyn som helhet är vad som fixar fyran. Men känns ändå märkligt otillfredsställande
 zonk  
Amen vafan
 Robkiller  
Underhållande, men inte direkt minnesvärd och handlingen lämnar en hel del att önska. Ändå så fungerar det rätt så bra.
 Tonti  
Nu har jag inte hängt med på ett tag men jag märker ju att jag på nåt sett fortfarande gillar universet och mytologin. Dock är det alldeles för många klimax och för högt tempo i den här. Föredrar som alltid ett lite sävligare temperament och mer av djupdykningar i själva världen. Den dataanimerade skurken känns riktigt oinspirerad men dock kul med bra skådisar som Laura Dern och Adam Driver.
 markus1990  
Mindblown
 hullarn  
Del för del är det bra och underhållande. Och Adam Driver är så inihelvete bra som mångbottnad bad guy... Men det blir too much av handlingen. För splittrat, för långt och bitvis väldigt rörigt.
 widez  
En film som ligger under medel egentligen. Handlingen håller inte för en vuxen publik. Jag har definitivt hoppat av hype-tåget för allt som har att göra med Star Wars.
 karlmats  
Pampigt så det förslår och det är ju alltid kul att kliva in i det här universumet igen. Lite nya vändningar görs och man försöker fräscha upp serien vilket väl har sina för- och nackdelar. Det känns också som en Star Wars-film som ligger i tiden, medan Luke fick slita röven av sig för att lära sig hantera Kraften så glider Rey in och behöver knappt en introlektion innan hon svingar på för fullt, det är väl en fortsättning av vad förra filmen satte upp men det gör också att det känns lite hafsigt. Man har heller inte lyckats bygga upp de nya karaktärerna så pass bra att de ens är i närheten av originalens motsvarigheter. Jag har absolut inget emot Rey, Poe och Finn, framför allt Rey, men jag kommer inte ifrån att manuset inte är speciellt intressant. Snoke och Kylo Ren är inte tillräckligt maffiga som baddingar heller. Nu låter jag negativ, jag gillade ändå det här men det fanns ingen riktig själ i det. Lite samma känsla som efter att ha sett uppföljaren till Blade Runner. Det är en ganska stabil 3a som gärna hade blickat lite mer uppåt. Får se hur de avslutar det här, det får man ju ändå inte missa.
 KalleB  
Nja. Lite kul stundtals men känns som en dussinaction. Min största invändning är att filmen inte disponerar sin tid på ett bra sätt. Den spenderar för mycket tid på saker som inte är speciellt intressanta.
 The Herminator  
Jag kan inte låta bli att sätta en fyra även om det är med betydligt mer tvekan än vanligt för Star Wars. Den här filmen har eg väldigt mycket som jag gillar men den lider i mitt tycke av samma problem som ep 7, och det är att det händer alldeles för mycket så att ingenting riktigt hinner landa.
 Bumbi78  
Där Force Awakens var en bra mix av nya karaktärer och upptåg och en stor dos nostalgi blir Last Jedi en mellanfilm. Men någon Empire strikes back är den verkligen inte då action och effekter aldrig kan besegra en fantastisk story. Men visst är det ytterligare ett välgjort Star Wars-äventyr med både humor, action och några riktigt starka scener.
 Rixn  
Är det Episode II i en Disney reboot?
 Ful_fisk  
Jovars, absolut en hyggligt underhållande film som gick an bra. Men nog hade jag hoppats på att de skulle ha lärt sig läxan ifrån förra filmen och inte upprepat så mycket från originaltrilogin. I slutändan blir denna film lite identitetslös och ospeciell i sammanhanget. Någon ovan nämnde "mellanfilm" och det känns inte helt fel. Men som sagt inte alls dålig, utan ett hyfsat underhållande rymdäventyr som man absolut kan återvända till i framtiden.
 paninaro  
Det här är ju bra på många sätt och man gillar det. Men efteråt jag har jag mest känt lite tomhet och besvikelse. Jag tror att den främst grundar sig att interaktionen mellan filmens huvudpersoner till stor del känns ganska död. Jag gillade verkligen dynamiken mellan Rey/Finn/Poe i förra filmen och det känns tråkigt att de verkar ha släppt utvecklingen av den till förmån för andra saker som inte alls känns lika intressanta. Poes enda roll i filmen är t ex att vara ett obstinat pucko. För många actionklichéer och för lite utveckling av vad som är mer av substans. Hoppas på att det är en mellanfilm och inte är en nedåtgående trend.
 Ghostface  
En massproduktion utav Disney som gör att filmen varken känns relevant eller nyskapande. Popcornrulle som man inte har mycket minnen från såhär i efterhand.
 RunRiot  
Det finns så mycket i den här filmen som verkligen är skitdåligt, men samtidigt är det en del ruggigt bra scener som väger upp för det andra. Klassisk transportsträcka till film tre, för särskilt intressant blir den aldrig och diverse ointressanta karaktärer får ta alldeles för mycket plats. Däremot lyckades den utveckla vissa karaktärer en hel del och Kylo, som i förra filmen mest var irriterande, blev här helt plötsligt en ganska intressant karaktär med ordentlig utvecklingspotential. Synd på Finn dock, som försämrades grovt i den här. Störde mig även otroligt mycket på alla random Pokemon och den störtlöjliga "Supermanscenen". Och var fan är Lando?!?!?! På det stora hela är det en riktigt bra film, om än inte den bästa i Star Wars-universum, med en del riktigt starka karaktärer som driver handlingen rätt bra framåt. Hoppas att JJ. Abrams lyckas vända båten på rätt köl i nästa film.
 WillyV  
Strax bättre än Episode II och snäppet sämre än Rogue One och Episode III. I sanning en mellanfilm.
 lumberdajack  
Den förvånade en. Jag var väldigt taggad på den här filmen och byggde upp i mitt huvud potentiella storyutvecklingar. Det blev inte som jag hade tänkt mig. Känslan av besvikelse dröjde kvar efter första titten. Vid andra titten visste jag ju vilka val som hade gjorts och kunde njuta av filmen mer. Jag gillar den. Jag hade ingen problem med humorn, tyckte den var roligare än Force Awakens som hade mer förutsägbar humor enligt mig. Min favorit när jag växte upp var Luke, så det var väldigt rörande att se att Mark Hamill fortfarande kan leverera som han gör. Han är grym. Tyckte även Leia var mycket bättre i denna film än i Force Awakens. Här fick hon vara mycket mer syrlig och auktoritär. Yes, jag gillar den mer än Force Awakens. Tyckte den hittade mer djup, känslor och den vågar faktiskt vara lite mer feministisk på riktigt. Männen utmanas, filmskaparna nöjer sig inte bara med att inkvotera en kvinnlig karaktär. Det är viktigt tror jag i såna här storfilmer som är på tok för mansdominerande.
 Andreas_  
Riktigt dålig som Force Awakens...enda skillnaden är att denna är lite mörkare och lite mer tilltalande för vuxna än dom allra yngsta som töntiga force awakens är....men filmen i sig är inte bra, manuset är en katastrof och ännu fler fåniga karaktärer får för mycket utrymme här...visst är det kul att se Mark Hamill tillbaka som Luke men tyvärr är Skywalker karaktären skriven som en stor hög dynga bara...totalt bortkastad...sen att filmen innehåller en uppsjö av orealistiska detaljer, och då menar jag inte saker som lasersvärd och rymdskepp osv som jag kan köpa pga av Science fiction äventyret men att göra så att t.ex bomber kan fall i rymden eller att skepp kan hoppa in i lightspeed och samtidigt förstöra en hela flotta med stora....ja jag vill inte avslöja för mycket där, men det är oerhört fånigt och dåligt skriven film men det är dock mer originellt än Force Awakens som endast var en riktigt dåligt ihop plockad kopia av filmerna 4-5-6, sen ska man väl även tänka på att detta är del 2 i en trilogi, så man ska inte döma den för hårt i handlingen innan man sett del 3 i trilogin. Däremot så tror jag tyvärr inte att skurken Kylo Ren som ska ersätta den magnifika Vader gör något vidare bra jobb alls, han är en ren katastrof och blir bara värre och värre....som en liten arg trotsig 14 årig emo pojke med föräldraproblem....oerhört fånigt och dåligt, kan nog vara världshistoriens sämsta filmskurk....nåväl, vi får se om del 3 kan höja hela trilogin ett snäpp eller om alla tre ska hamna på en svag 2:a som denna oerhörda pajasdynga till film....betyget blir en mycket svag 2:a och det är endast pga att det är kul att se Luke och Leia igen som gör att 1:an hålls borta. Rogue One är fortfarande den enda riktigt bra Star Wars filmen av dom nygjorda av Disney.
 the Feber  
En härlig, skön sci-fi resa med alla de komponenter vi älskar med Star Wars! Rymdstrider, dramatiska scener, märkliga varelser och lasersvärd! Filmen har verkligen sina toppar och dalar. Dessvärre tar dalarna ned betyget ett snäpp. Filmen är på tok för lång, Finns storyark är helt meningslöst och många karaktärer missbrukar i den mening att man helt enkelt kastar bort deras potential. Topparna är dock riktigt bra och vissa scener är episka! Driver och Isaac är den stora behållningen på skådissidan. Nu väntar man på den stora finalen om två år!
 BarryHero  
Tyckte denna var battre an The Force Awakens. Dock sag jag denna pa en stor bioduk och TFA pa en liten laptopskarm. Hangde inte med alla svangarna da jag 1) inte sett alla foregangarna, och 2) det var ett tag sedan jag sag dem jag sett. Var ok. Star Wars ar inte min grej.
 Biberkolben  
Håller med om att den var sämre än både Rogue One och The Force Awakens, men vad fan, jag blev underhållen. Svag fyra.
 Björkman  
Ett rejält steg uppåt jämfört med Force Awakens som jag håller som en av de absolut sämsta filmerna i serien. Enda feta minuset är egentligen alla små animerade figurer som ska bringa nån sorts opassande Ice Age-humor. Redan Ewokerna på sin tid var på gränsen.. I övrigt gillar jag det mesta mer eller mindre och landar till slut på en stark, stark trea.
 best_jeppe  
Definitivt bättre än The Force Awakens. Där TFA kändes mest som en ganska säker rehash av en tidigare film så känns det som att de med denna försökte göra något mer originellt och unikt. Vissa bitar funkade och vissa bitar funkade inte alls. Filmen lånade precis som TFA från tidigare filmer men det kändes mer naturligt och organiskt i denna. Bitvis oerhört vackert foto och medryckande/spännande sekvenser. Och jag blir nästan aldrig medryckt i dagens blockbuster-filmer. Den senaste jag kan komma och tänka på är nog Fury Road. På det stora hela så slutade denna film på en positiv not för mig. Tyvärr så tror jag att JJ Abrams kommer att dra ned alltihopa till en medioker nivå med Episode IX. Abrams är fortfarande bättre än Trevorrow men i en ideal värld så hade Rian Johnsson gjort Episode IX också då jag är mycket mer intresserad av hans sätt att ta sig an Star Wars-universumet. Jag pendlar mellan en stark 3a och en svag 4a. I detta nu så ger jag den en svag 4a men det är inte omöjligt att jag ändrar det vid en omtitt.
 Chroniol  
Det börjar som en parodi och slutar aldrig. Hur var General Hux i TFA som person, jämfört med i TLJ som är mindre än en vecka senare... Det finns bara ett sätt att rädda Star Wars universumet efter att Rian Johnson och Kathleen Kennedy förstört 40 års historia med denna smaklösa historia. Att episode IX blir en remake på detta skit, alltså att J.J Abrams fortsätter på The Force Awakens.
 wasteoftime  
Vad ska man säga om detta egentligen, som inte redan sagt eller tjatats, kanske är ett mer passande ord? Den här vedervärdiga Disneyfieringen som pågår av allt som kan sälja stort börjar bli lite väl tjatig. Jag hade inte tänkt se den här på bio, men jag fick en lucka ledig och kände att en sista chans ska de få. Och inte var den väl förvaltad direkt. Det börjar med någon slags buskis-humor och sedan fortsätter det utför rejält i en och en halv timme. Sista timmen är lite bättre, mer action, mindre flams, men fortfarande inte bra. Att det dessutom är den första Star Wars-filmen utan en riktig Lightsabre-fight gör ju inte saken bättre. Och alla dessa lösa trådar, som ingen verkar ha något intresse av att knyta ihop... Det är pinsamt, och ironiskt samtidigt. När Disney köpte upp LucasArts hörde man folk säga "det kan ju inte bli värre än när George Lucas hade fria tyglar" - ellerrrrr? The Force Awakens var ändå helt okej. Rogue One var ett bottennapp och denna fortsätter på samma spår. 3,3 på SH-skalan.
 Lokal_Profil  
Var fanns wowkänslan?
 idd  
Samma film för tusende gången, kanske bara lite mindre trams än vanligt. Rogue One är ju den enda som haft en intressant story av alla Star wars-rullarna nånsin. Dock helt ok action
 Tenchi  
Mitt betyg började på 4... ju mer jag har tänk på den ju mer irriterad blir jag på den. Och besviken, jag hade hoppats på att det skulle bli en intressant utveckling inför den avslutande filmen nästa år. Det är den sämsta Star Wars filmen, till och med sämre än phantom menace.
 Engravadlax  
Snygg, bra screenplay, lite fattigt manus, lite plotholes, lite träig Mark Hamill (fast inte i närheten så träig som Harrison Ford var i förra). Bättre än The Force Awakens iaf.
 92axha10  
Det var så mycket jag inte gillade i den här att jag inte ska lista dem. Det jag kan säga är att jag inte är upphetsad för nästa film och kommer inte bry mig om att se dem på bio längre.
 Smultronsylt  
Svag 4:a pga brister som jag inte kan släppa.
 mr_magi  
En stor besvikelse.
 ulpe01  
Ju mer jag hör från s.k. äkta Star Wars fans som säger att det här suger, ju mer gillar jag The Last Jedi. Det kanske hjälper att hela min uppfattning gällande min barndom inte hänger på en trilogi som numera mest liknar någon sorts helig ko som inte får kritiseras. Älskar hur Rian Johnson ba': "Midi-chlorians schmidi-chlorians. Fuck the prequels". Underbara actionscener som är värda en femma, men det får räcka med en fyra så länge. Hoppas Abrams inte fuckar tillbaka alltihop i nian, bara.
 Hans Moleman  
Inte lika bra som förra filmen, men den överraskar positivt med lite oförutsägbara händelser.
 yrkeschaufföre  
Jag såg om den nu en månad senare, den är fortfarande värd sin fyra. Jag hoppas jag får se mer av Finn/Rose/Ray i nästa film, jag gillade inte Kylo i förra filmen men här börjar han bli intressant.
 Zarquon  
Mitt stora klagomål med VII var att den repeterade så mycket från tidigare, och denna tycker jag inte alls faller in i samma fälla, medan de positiva sakerna från VII (flera av karaktärerna, och att det ser väldigt bra ut) bara är förstärkta. Till det negativa kan räknas några logiska luckor i vissas beteende, lite nässkrivning, och att huvudpersonen är för mycket Mary Sue. Men på det hela - bra! En av de bättre Star Wars-filmerna helt klart!
 DiMMU BoRGiR  
Enormt bra! Det känns och bräns, likt i Empire Strikes Back. Rey är fantastisk och det enda som drar ned är de usla Casino-scenerna...
 lave  
Någon skrev något om expectation subversion. Som om det skulle vara en bra grej. Okej, mina förväntningar var att se en underhållande Star Wars film (de brukade vara underhållande, minns ni?) och BAM, jag fick det här! Expectaition subversion. Så nyskapande. Förväntas jag då ge den ett gott betyg för det?
 RaketPojken  
Dom hade kunnat skippa alla humorscener i övrigt en mycket bra film.
 jingoo  
Ju mer jag tänker på den desto sämre blir den. Svag trea. Den har en del rejäla luckor i handlingen och Reys storyline lider av realtidsfaktorn hos de andra. Kan iofs bero på att jag tycker alla rollpersoner mest är statister i jämförelse med Rey och Kylo Ren.
« Föregående   |   1 2 3
Senaste kommentarer
Törst (info) 08:00 25/2 (32) 
Den osynlige mannen (info) 04:33 25/2 (108) 
Mystery (info) 04:24 25/2 (4) 
What Happened to Monday (info) 03:11 25/2 (13) 
The Ritual (info) 01:45 25/2 (20) 
Life (info) 01:37 25/2 (59) 
Man on Wire (info) 01:20 25/2 (111) 
The Walk (info) 01:19 25/2 (54) 
Sneakers (info) 01:17 25/2 (73) 
42 (info) 01:16 25/2 (30) 
Mad Max bortom Thunderdome (info) 01:15 25/2 (225) 
Mad Max 2: The Road Warrior (info) 01:14 25/2 (275) 
The Counselor (info) 01:12 25/2 (92) 
Bränd (info) 01:10 25/2 (34) 
Selma (info) 01:07 25/2 (47) 
Go with Me (info) 01:05 25/2 (7) 
Outbreak - I farozonen (info) 01:04 25/2 (114) 
Säg aldrig aldrig (info) 01:02 25/2 (11) 
Sabotage (info) 00:59 25/2 (77) 
Atomic Blonde (info) 00:58 25/2 (45) 
The Life of David Gale (info) 00:57 25/2 (603) 
Kvinnan i guld (info) 00:54 25/2 (20) 
American Sniper (info) 00:53 25/2 (164) 
Black Panther (info) 00:49 25/2 (22) 
The Florida Project (info) 00:45 25/2 (14) 
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (info) 00:42 25/2 (37) 
Phantom Thread (info) 00:35 25/2 (10) 
The Post (info) 00:28 25/2 (18) 
Looper (info) 00:28 25/2 (314) 
Coco (info) 00:25 25/2 (13) 
The Shape of Water (info) 00:21 25/2 (23) 
Darkest Hour (info) 00:18 25/2 (15) 
Lady Bird (info) 00:14 25/2 (12) 
Dunkirk (info) 00:11 25/2 (110) 
Call Me by Your Name (info) 00:07 25/2 (25) 
Den siste mohikanen (info) 23:42 24/2 (280) 
Exam (info) 23:34 24/2 (92) 
Mitt stora feta grekiska bröllop 2 (info) 23:33 24/2 (9) 
Mitt stora feta grekiska bröllop (info) 23:32 24/2 (463) 
Folkets hjälte (info) 23:31 24/2 (11) 
Supersugen (info) 23:10 24/2 (740) 
Kungens val (info) 23:07 24/2 (10) 
Melissa P (info) 23:07 24/2 (13) 
Geralds lek (info) 23:05 24/2 (20) 
Finders Keepers (info) 23:04 24/2 (7) 
Pitch Perfect 3 (info) 22:56 24/2 (2) 
Geostorm (info) 22:47 24/2 (28) 
Hellraiser: Judgment (info) 21:51 24/2 (4) 
Going in Style (info) 21:13 24/2 (24) 
Tillbaka till framtiden del II (info) 21:04 24/2 (297) 
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor