Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 422 Besökare idag: 3 838
annons
Laddar...
 
 Ibanez  
Det var två historier som var nåt att ha enligt mig (cousins och cousins?, hehe), därför blire inte mer än två.
 signeoskarsson  
lite väl name-droppig med alla berömdheter. Några av historierna var väldigt fina.
 carnevil  
Ojämn som stryk.
 martin eden  
Gillar i vanliga fall Jim Jarmusch filmer. Gillar själva konceptet. Resultatet är dock ojämt! Bra!
 Aidahog  
32 min kvar av filmen...då insåg jag att det inte var något för mig. Röker inte, missar jag hela grejen med filmen då?
 Anserine  
Bara det bisarra i att GZA & RZA paras ihop med Bill Murray gör denna film värd ens tid, och det faktum att resten av filmen på sina ställen är helt briljant. Briljant, och lite ojämn. Lite.
 Soul Survivor  
GZA har världens coolaste dialekt/röst.
 Pol Put  
Vissa segment är kanonbra och genomtänkta medans andra är rent pinsamt dåliga och oengagerande. Lite som jag i sängen alltså.
 Darjeeling  
Jag vill ge den en fyra pga den fantastiska idén, men filmen är för ojämn och får nöja sig med en trea.
 enannanplanet  
Som en improvoisationsövning. Det räcker inte för en hel film.
 QuiNonStultus  
Håller med om att filmen är ojämn, men aldrig ogenomtänkt! "Problemet" är att väldigt djupsinniga scener varvas med fruktansvärt lättsinniga. Det tar en del att se på, men se på det borde man!
 den_fonk  
Det här var verkligen inte för mig. Ettan känns solklar, och fan vad svårt jag har för råttan Benigni.
 Ragatan  
Stört härlig!
 #52  
jag stängde av o tog en kopp kaffe istället....
 tvamvarg  
Urskön.
 3D Daniel  
Intresset för de olika samtalen varierar. Fast man hittar klart något unikt med varje historia och även de minst intressanta historierna får en inte att tappa intresset. Men gillar man film med mycket dialog, känns det som det är bra att se denna, oavsett om man gillar den eller ej. Ett speciellt sätt att göra på film helt enkelt.
 levelfive  
Det här är bitvis lysande och ibland tråkigt. svag 4a
 WoodWoman  
Kul hur sådana vardagliga situationer kan göras så intressanta. Hela filmen i sig är väldigt konstnärligt upplagd, inte heller mindre de vackra fiken de olika händelserna tar plats i. Jag blev glatt överraskad över alla bra musiker som medverkade (även om iggy inte är en guldklimp på skådesleperi) över en kopp kaffe. Vårt normala mänskliga beteénde i den här filmen fick mig inte att bli uttråkad utan insugen och fascinerad. Kaffe och cigaretter- en oslagbar kombination!
 labi  
Allvarligt. Vad vill regissören säga med denna film? Jag är annars en fan av Jarmusch, men det här var mest meningslöst pladder. Se hellre "Night On Earth". Där lyckas Jarmusch mycket bättre än här.
 robbieroy  
Ett fik, ett gäng schyssta karaktärer, stark dialog, kaffe och cigaretter. Det är ingredienserna i dessa småtrevliga historier, där som vanligt vissa är bättre än andra. Jag älskar de två hesa gubbarna, Bill Murray och kanske framför allt Alfred Molina och Steve Coogan.
 Darbon  
Rockhistoriskt runkande av samma slag som exempelvis Mojo ägnar sig åt.
 mammene  
Att dricka kaffe är ett bra sätt att umgås. Med cigaretter är det väl sämre och i viss mån svårare, i alla fall i Sverige om det ska ske på ett fik. Olika sorters möten och människor fick man se här, det som var roligast var defenitivt Bill Murray, GZA och RZA. Jag är lite tveksam om det håller för en långfilm. I vilket fall som helst så innehöll den en röd tråd filmen igenom. Den slinker undan med en svag trea.
 Shaun  
Som alltid när Jarmusch är i farten: intetsägande, pretentiöst larvig. Däremot är vändningen, i delen om de två skådespelarna som råkar vara släkt, riktig snygg och elegant. Positionerna blir dom motsatta.
 Tobias Fünke  
Skön kortfilms-film som frestar en till att sitta och dricka kaffe och kedjeröka ;-) En godkänd film som blir en rekommenderlig efter att Alfred Molina & Steve Coogan storspelat (även Cate Blanchett är sjukt bra).
 Frans Hals  
Segt och tråkigt, förutom sekvensen med Molina och Coogan, som är riktigt rolig.
 Woody Strong  
Cousins? är den som faktiskt är riktigt bra, resten är bara dålig dialog med dåliga skådespelarinsatser och regi.
 Esettlokko  
Som vanligt med kortfilms-långfilmer blir det spretigt och oerhört varierande kvalité. Blanchett, Waits, och Jack White är de som tilltalar min oerhört subjektiva smak i det här fallet..
 fnskl  
Fanns bra stunder (Cousins? framförallt) men inget som för mig motiverar till mer än en 2:a
 gurra-91  
Jag tycker vissa är sjukt bra, vissa är helt okej och vissa är bara sjukt sega och tråkiga. Stark trea är den klart värd men når ändå inte riktigt upp till fyran, får nog se om den igen i så fall.
 Aristi  
Svag 4a, jag tkr den va lite rolig ibland och skön. =), lätt bra assa
 UFO_lars  
Störtskön film. Jag älskar konceptet och alla skådespelare gör en stor insats som fungerar mycket bra i harmoni med regi och manuskript. Värt att nämnas lite extra är Bill Murray, OMG vad bra han är. Jag skrattade under hela den scenen, han spelar så otroligt bra som en förvirrad och vilsen, smått paranoid servitör. Jag vill säga något positivt om varenda scen, alla underhållande och givande på olika vis och passar otroligt bra som en helhet. Ytterligare en kul detalj med filmen är alla stora skådespelare som Jarmusch har fått att ställa upp vilket helt klart bidrar till mitt positiva intryck över filmen.
 Valarn  
ànnu en svàrplacerad film. Scenen med Steve Coogan och Alfred Molina var riktigt bra, precis som den med Spike Lee's smàsyskon - och nàgra till. Stark trea eller 4/6
 Blink182  
Många roliga scener i den här filmen. En bra Jarmusch film
 Kareina  
Åhhh gubbarna i slutet :D så söta!
 Primtal  
Får en fyra då jag behöver se om den, men misstänker den kan vara värd en femma.
 sunnhed  
Gjorde sig bättre som en helhet i långfilmsformat
 eniloj  
Sista scenen är fantastisk. Så originell. Och genialisk dialog.
 Conan Barbaren  
Skön idé men känns väldigt ojämn och i vissa scener känns skådespeleriet så onaturligt och plastigt. Lyfte inte för mig förens slutscenen och engagerade mig måttligt, förväntade mig mer.
 annihilat0r  
"Coffee and Cigarettes" bygger, jämfört med Jims tre första kortfilmer på temat, upp en stark kontext. En vacker sammanhållning. En skör röd tråd. Vilket resulterar i att de tre första delarna i denna långfilm, som faktiskt är samma tre möten som kortfilmerna presenterade, växer sig starkare än när jag upplevde dem utan kontext. Nu blev alla delar till en intressant resa mellan fångande öden. Med kaffe och cigaretter som ensamma överlevare. Människoöden korsas friskt, men även djupt. Det finns rum för stor eftertänksamhet, då de flesta av kaffeborden tar upp sanningsenliga beståndsdelar i relationer. Extra plus för Alfred Molina och Steve Coogans möte, med "The Trip" i närminnet. En oerhört trivsam upplevelse, på det hela taget. Alltid intressant och aldrig långtråkigt. En från början suverän idé blev till en behaglig simtur i insjön människan. Bravo Jim Jarmusch!
 Ehrmann  
GZA/RZA/Murray samt delen med Molia och Coogan var klart sevärda och underhållande. Resten var väl mest spännande pga. alla välbekanta ansikten, men utöver det inget vidare
 Raimo_1985  
Bästa konversationen är nog den med mellan Iggy och Tom Waits :D "What do you mean about my drumming, do mean that it sucks?"
 Snåm  
Fräna kändisar gör dramaövningar. Rza/Gza och Meg/Jack tycker jag funkar bra, de går nämligen ifrån den där förutsägbara öbekvämt möte-humorn. Resten känns grymt trött.
 Solidus  
Små historier under samma tema: kaffe och cigaretter. Det är trevligt, varierande och småkul och skådespelet från samtliga är godkänt, om inte mer från vissa. De som uppskattar episodfilmer lär inte bli besvikna. Tumme upp!
 AlbinWesley  
Efter inledande tre, kortfilmerna, var jag rätt skeptisk till om detta skulle kunna hålla. Tack och lov är dock de efterföljande genomgående bättre, både var för sig men även som enhet växer det till något större. Det där klassiska när helheten överstiger kvalitén av sina beståndsdelar, liksom.
 Taandborste  
Rolig och kreativ idé. Sen var vissa delar bättre än andra.
 Punkliv  
Femman är nära men några episoder drar ned betyget. Jääävligt bra i alla fall!
 Hejochhå  
Den med Steve Coogan o Alfred Molina - brilliant!!
 Hejochhå  
Och den med Tom Waits o Iggy Pop också förstås!
 Filmfantast86  
kass
 RustyFilm  
Jim Jarmusch är favorit. Här i detta episodfilmkoncept borrar Jarmusch som vanligt i en verklighet som ligger mellan de verkligt viktiga verkligheterna här i livet. Det hela berättas på ett mycket okomplicerat sätt. Men jag måste även tyvärr tycka att det här har varierad kvalitet, kanske inte så konstigt när det är hela 11 episoder som berättas. Plus blir det för Roberto Benigni (kort medverkan). Och plus för soundtracket. Båda dessa plus är ju även dom "som vanligt" i en Jarmusch produkt.
« Föregående   |   1 ... 6 7 8
Senaste kommentarer
Scipio Africanus (info) 03:47 20/6 (3) 
The President: Lyndon B. Johnson (info) 02:22 20/6 (6) 
Himmel över Berlin (info) 00:07 20/6 (215) 
Frances Ha (info) 00:01 20/6 (104) 
Nausicaä från Vindarnas dal (info) 23:58 19/6 (391) 
Piraterna! (info) 23:57 19/6 (66) 
Captain Marvel (info) 23:55 19/6 (34) 
Zootropolis (info) 23:51 19/6 (105) 
Once Upon a Time in Venice (info) 23:48 19/6 (12) 
Aladdin (info) 23:47 19/6 (7) 
Kubo och de två strängarna (info) 23:46 19/6 (28) 
Sherlock Holmes och kvinnan i grönt (info) 23:45 19/6 (19) 
Justice League (info) 23:43 19/6 (67) 
Hacksaw Ridge (info) 23:41 19/6 (84) 
Prinsessan och grodan (info) 23:38 19/6 (218) 
Björnbröder (info) 23:36 19/6 (479) 
Vaiana (info) 23:35 19/6 (81) 
The Confines (info) 23:28 19/6 (2) 
Fjällbackamorden: Strandridaren (info) 22:57 19/6 (11) 
Bastille Day (info) 22:56 19/6 (19) 
Black Mirror - White Bear (info) 22:33 19/6 (15) 
Black Mirror - The Waldo Moment (info) 22:31 19/6 (12) 
Vox Lux (info) 21:56 19/6 (8) 
Hotel Mumbai (info) 21:02 19/6 (3) 
Stränder (info) 18:09 19/6 (35) 
Giant Little Ones (info) 17:18 19/6 (2) 
Five Feet Apart (info) 16:58 19/6 (2) 
The Beach Bum (info) 16:55 19/6 (5) 
Harold and Kumar Go to White Castle (info) 14:26 19/6 (331) 
Floating Weeds (info) 13:35 19/6 (23) 
Mandy (info) 13:07 19/6 (27) 
Captive State (info) 11:10 19/6 (2) 
Good Sam (info) 07:48 19/6 (1) 
Vice (info) 02:58 19/6 (13) 
The Last Witch Hunter (info) 01:44 19/6 (36) 
Chernobyl (info) 01:24 19/6 (7) 
Flykt undan rättvisan (info) 23:33 18/6 (1) 
Superfly (info) 23:28 18/6 (62) 
End of Evangelion (info) 23:19 18/6 (152) 
Brightburn (info) 22:19 18/6 (4) 
Black Mirror - White Christmas (info) 21:32 18/6 (12) 
Men in Black: International (info) 21:02 18/6 (2) 
Climax (info) 20:54 18/6 (11) 
Autumn (info) 20:54 18/6 (2) 
Body of Deceit (info) 20:53 18/6 (1) 
Black Mirror - San Junipero (info) 20:18 18/6 (13) 
Fitzcarraldo (info) 20:06 18/6 (178) 
Cutie Honey (info) 19:39 18/6 (43) 
Detroit Rock City  (info) 16:30 18/6 (177) 
Seven Pounds (info) 16:08 18/6 (445) 
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor