Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 694 Besökare idag: 4 686
annons
Laddar...
 
 Deiwos  
Klassisk svensk mysfilm :)
 fragola  
Skaparglädje, varm humor, underbara skådespelare och karaktärer. En film att må bra av!
 winston s.  
mycket värt att se, trevligt trevligt och sympatiskt budskap. men kanske inte så mycket mer?
 nelhaD  
"att ööööövaaa oss!"...Oj så trevlig den här är. Den passar sig bra en kväll med mor och far.
 Farbrorblå  
Ofattbart härlig!
 ajvar  
lena nyman gör mig i stort sett alltid glad, och det här är en väldigt fin film
 Kurganen  
En given favorit i mitt hushåll. En fantastiskt skön stämning och musiken är udnerbart arrangerad. Toppen.
 Taliah  
Snygg och speciell, rolig och mörk, superbra skådisar, grym musik och ett bra budskap - det kan inte bli mycket bättre!
 Gordyal  
En av Svenska Ords svagare filmer. Fars är inte min grej. (8+/15)
 Hengman  
Den är skön! Och något så ovanligt som en genomtänkt fars med både budskap (dock lite för vänster) och underhållningsvärde. Inte lika bra som Äppelkriget dock, och lite väl enkel ibland. Järegård äger!
 gustafullt  
Rolig på de flesta ställen och med ett vackert budskap. Och som många här nämner. Musiken är så bra.
 FabianBom  
fjantig och dålig humor.
 alexafshar  
Inte i närheten av att angöra en brygga och mannen som slutade röka.
 Funtomen  
En ganska ojämn film, som ändå får ett bra betyg mest för att den är rakt igenom charmig och rolig. Historien är ganska enkelt berättad på sagomaner och man bryr sig verkligen inte om att linda in de åsikter man vill förmedla utan kritiserar öppet fångvården. Humorn är helt klart min kopp te, jag skrattar nästan så att jag gråter stundtals och fascineras över hur otroligt komisk Ernst Hugo är och hur bra personkemin är mellan Margaretha Krook och Gösta Ekman. Skådespeleriet är bra och trots att manus har en hel del ologiska klavertramp är det hela väldigt, väldigt roligt hela tiden.
 emilstjernholm  
Inleder grymt starkt men tappar sedan något. Många underhållande rollprestationer (Ernst-Hugo, Gösta Ekman med flera).
 booby  
Helt underbar film som man kan skratta och sjunga med i. Dessutom tröttnar jag aldrig på den och har redigt udda men skön humor!
 Daniel Mott  
Det har blivit en hel del Svenska Ord nu i veckorna och i kväll sågs Släpp fångarne loss, det är vår! om (vilket produktivt sjuttiotal!). Den förnöjer fortfarande, även om manusmissarna, farstendenserna (trots att den ärligt marknadsförs som en familjefars på postern) och det på näsan klistrade slutet inte känns lika fräscha den här gången. Även om fyran sänks till en trea ger framförallt Danielsson, Järegård, Krook och Nyman den ett stort plus i kanten. Och vilken catchig titellåt, sen! Betyg: 3+
 Beigeorm  
Hasseåtages bästa. Mysig och varm politisk satir, som väl inte finns idag. Gösta Ekamans direktör är en fantastiskt skön absurd karaktär, trots det har man träffat honom obehagligt många gånger i verkligheten...
 Emcor  
En stark fyra blir det på den här. Den har, som så många andra Hasse och Tage filmer, en härlig svensk sommarkänsla som gör en lätt patriotisk. Den är rolig på gammaldags svenskt fars vis och det uppskattas hur 'osminkad' den är. Får en att längta till sommaren ute på landet. Underbara skådespelarinsatser och en rakt igenom lycklig film
 YouAreNrIchi  
Så jävla min humor. Och Gösta Ekman är alltid bäst.
 Heliopoeticus  
Öppningsscenen med Tage och Lena Nyman till hästs gör mig alldeles varm :-)
 Linusia  
Birger Sjöberg...en favorit...Jag undrar vad han gillat denna film? En kärleksfull adaption av hans Fridavisa. Ljuvlig.
 m0rten  
Fars, Usch.
 annihilat0r  
En varm och härlig sommarberättelse - med stor sensmoral involverad. Alla är vi poliser ibland - hemligheten är att vara det i så liten grad som möjligt! Vacker, välgjord, mysig och positiv. Gösta Ekman är lysande som vanligt - farligt skicklig man! Lena Nymans röst kräver tålamod - men jag lär mig tycka om den under filmen! Hans Alfredsons utstrålning och beteende är mycket likt t ex Jesus! Ernst-Hugo visar att han behärskar även positiva filmer. Det ända rätta är att ta denna film som den är - jag förstår dock att det kan vara lite svårt mentalt. Därför rekommenderar jag att du släpper alla mentala spärrar om hur en film ska vara före du ser denna galna saga. "Du.. Om man tror att det går åt helvete, då går det åt helvete."
 Hans Moleman  
Gösta Ekman gör den här filmen. När han är som bäst!
 #54  
En absurd liten saga med hög underhållningsfaktor.
 AddeColciago  
Trevlig humor och skön musik. Tage Danielssons röst är to die for. Liksom Ernst Hugos utstrålning.
 hulqen  
Innehåller en hel del roliga repliker, smarta ordvrängningar och lustiga upptåg. Men den var för långsam och hade ett aningen för infantilt tilltal för att riktigt infria mina förväntningar.
 snyltare  
Ja, ständigt aktuell diskussion, men ofrånkomligen daterat tilltal! Men Lena Nyman och "hennes vän" är ju utmanande i sina franka funderingar. Det där resonemanget om poliser, till exempel. Min sjuåring gillade också filmen.
 Qhunden  
Riktigt skön, lättsam humor som bara gör sig så jävla bra ibland. Ernst-Hugo briljerar som vanligt!
 sirkurt  
Trist och barnslig.
 Xenox  
Helt klart den bästa filmen av Tage Danielsson. Mysig film med bra humor och musik :)
 latoya  
Gösta Ekmans rollfigur är så jävla klockren:) En bra film tycker jag!
 QuiNonStultus  
Ja, den är ju barnslig, men ändå rätt djup på många d vis. Jag tycker framför allt om arr d på slutet visar äkta bilder från riktiga fängelser. En oändligt löjlig yta ovanpå något tämligen alvarsamt. Och fars lär ju aldrig bli bättre än såhär.
 AmyTatti  
Gillar denna skarpt. Underhållande. Bra skådespelare.
 mathiaskrusell  
Underhållande men lite rörig. Blir bättre mot mitten och slutet av filmen.
 Raimo_1985  
Tänkte att det skulle bli spännande att se den här när jag hört vad min mor sade: "Den är så dålig. En av de löjligaste filmer jag sett. Jag tror jag gick." :) Jag tänkte att den skulle vara BRA eller klart godkänd. Det visade sig att den var helt vidrig. Enerverande figurer och ganska dåligt skådespeleri. Skrik och sång. Kladd. Tjat. Skiten tar aldrig slut. Jag funderade själv på att gå, men härdade ut. Urk. Jag skrattade dock till några gånger.
 the bully  
Väldigt ojämnt och för mycket flumvänster
 andmoreagain  
Oerhört oförarglig film om ett mer problematiskt ämne. Såklart gillar jag det naiva och filmens snälla ton men den blir ibland lite för löjlig för sitt eget bästa. Ska man ha mer tryck och vrede se hellre Vilgot Sjömans "Ni Ljuger".
 AlbinWesley  
Samtidigt som det inte känns riktigt som den håller för hela sin speltid, så är den en ren fröjd att ta sig igenom från början till slut. Jag älskar hur filmen bygger sin inre logik på så mycket tokerier, utan att man för ett ögonblick ifrågasätter den. Det blir väl min svagaste H&T-fyra hittills kanske, men jag kan inte sätta lägre.
 Krille80  
Oj, vad jag älskade denna film när jag var liten. Jag kan ärligt inte säga hur många gånger jag såg den. Efter att sett den i mer vuxen ålder så kan jag säga att min kärlek finns kvar men inte förälskelsen. Jag njuter fortfarande av det absurda i filmen och skådespelarnas prestationer men som helhet är den inte lika stark idag. 3+
 Rehn108  
Ett fåtal minnesvärda grejer, i synnerhet biljakten i inledningen och den efterföljande sången av Lena Nyman och Tage Danielsson. Men sedan var väl inte filmen så kul. Men Lena Nymans röst!!! Den är så charmig!!!
 martin eden  
[rek. 3] En väldigt mysig och finstämd film och, som ofta var fallet med Hasse & Tage, kretsar filmen kring dagsaktuella politiska teman. Filmen är lite i den absurdistiska traditionen med många sagoelement. Trivsam men inte någon av radarparets bästa filmer. Bra!! 3.
 Filmfantast86  
löjlig
 Rai  
konstig satir av vad?
 F-M-J  
Svenska komiska genier i högform. Underfundig, rolig och med en vacker poäng.
 Ful_fisk  
Skönt 70-tal! Vacklar lite mellan trean och fyran. Varm, kreativ och mysig. Lysande skådespelarensemble! Men också en smula lättviktig, i synnerhet i skuggan av somliga av Hasse & Tages andra filmer.
 wasteoftime  
0,1
 Sture Stenhög  
Jag kan uppskatta en del av Hasse & Tages verk, men det här är ett bra exempel på deras sämre sida. När de känner att de måste få ut ett politiskt budskap och bara planlöst flummar iväg i sann 70-tals-anda, så resulterar det i sådan här dynga. Ett fenomen som känns mer Tage än Hasse. Något manus kan de inte gärna ha haft, och argumenteringen känns minst sagt spretig. Men i grunden försöker de väl stå upp för en human fångvård, och det kan jag ju trots allt sympatisera med, men den här filmen är så irriterande att den snarare får mig att vilja slänga in varenda liten snattare i tortyrkammare på livstid, så man kan väl inte påstå att de riktigt lyckas nå mig med sitt budskap. Humorn är dessutom bara dum och fånig. Kanske Gösta Ekmans sämsta roll? Men den är iaf inte lika provocerande dålig som Äppelkriget, och som tidsdokument är den lite fascinerande ändå
 yrkeschaufföre  
11 år sen jag såg den sist och jag måste faktiskt sänka den till en stark tvåa. Ständigt aktuell diskussion men den kunde framförts på 20 minuter. Fritagningen är rolig och Ernst-Hugo får man aldrig nog av.
« Föregående   |   1 2 3 4
Senaste kommentarer
The Falklands Play (info) 10:39 24/7 (4) 
Rock, Paper, Scissors (info) 09:17 24/7 (1) 
Psychomania (info) 06:40 24/7 (11) 
Prevenge (info) 04:04 24/7 (8) 
Daddy's Home 2 (info) 03:50 24/7 (11) 
Dark Hearts (info) 00:41 24/7 (1) 
Den grymma staden (info) 00:17 24/7 (1) 
Deadly Spawn (info) 00:02 24/7 (29) 
Table 19 (info) 23:50 23/7 (6) 
The Amazing Spider-Man 2 (info) 23:45 23/7 (156) 
Tolkien (info) 23:35 23/7 (1) 
Berättelsen om oss (info) 23:22 23/7 (73) 
Oäktingen (info) 23:20 23/7 (1) 
Diego Maradona (info) 23:09 23/7 (3) 
Scorpion King 5 - Book Of Souls (info) 23:08 23/7 (1) 
Pokémon Detective Pikachu (info) 22:49 23/7 (6) 
The League (info) 22:41 23/7 (653) 
Lejonkungen (info) 22:36 23/7 (9) 
The Equalizer 2 (info) 22:34 23/7 (30) 
Stockholm (info) 22:32 23/7 (4) 
Long Shot (info) 22:30 23/7 (7) 
Min värld i din (info) 22:14 23/7 (1) 
Föräldrafällan (info) 22:10 23/7 (321) 
Ett öga rött (info) 22:08 23/7 (196) 
Tusen gånger starkare (info) 22:07 23/7 (126) 
Patrioter (info) 22:05 23/7 (105) 
Capone (info) 22:03 23/7 (25) 
Murder Mystery (info) 22:00 23/7 (14) 
World Trade Center (info) 21:39 23/7 (438) 
23 steg till Baker Street (info) 21:37 23/7 (2) 
Flight 93 (info) 21:35 23/7 (155) 
Firman (info) 21:32 23/7 (124) 
Kill Bill - Vol. 2 (info) 21:30 23/7 (1308) 
Kill Bill - Vol. 1 (info) 21:29 23/7 (1726) 
12 Years a Slave (info) 21:27 23/7 (277) 
Precious Cargo (info) 21:26 23/7 (9) 
Jönssonligan – Den perfekta stöten (info) 21:24 23/7 (77) 
The Love Punch (info) 21:22 23/7 (14) 
Dolda fakta (info) 21:11 23/7 (7) 
Viking Destiny (info) 20:31 23/7 (1) 
The Witch In The Window (info) 20:26 23/7 (1) 
Jane Fonda in Five Acts (info) 19:49 23/7 (2) 
Colette (info) 19:46 23/7 (7) 
The Humanity Bureau (info) 18:32 23/7 (5) 
Les Seins de glace (info) 16:08 23/7 (1) 
Teach 109 (info) 16:00 23/7 (1) 
The Final Year (info) 15:40 23/7 (2) 
Masjävlar (info) 15:33 23/7 (809) 
Rallybrudar (info) 14:31 23/7 (133) 
Downsizing (info) 13:13 23/7 (46) 
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor