Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 401 Besökare idag: 4 543
annons
Laddar...
 
 JulKom1218  
Skön film e den här!!! =D Och så måste man bara ÄLSKA Yann Tiersen...!
 Ful_fisk  
Bra film, om än inte direkt en ny personlig favorit. Kan ju inte förneka att den förtjänade att bli 00-talets enda icke-engelskspråkiga blockbuster.
 agnessie  
bästa filmen som någonsin gjorts. ren perfektion
 jonassandstrom  
Fantastisk film, en av de bästa jag sett. Detaljer, historien, skådespelarna, miljöerna, allt är otroligt bra genomfört.
 pampj  
Folk pratar om att Peter Jackson skulle vara en av världens bästa regissörer och sånt trams. Titta på den här filmen. Titta på regin här. Frångår att bara köra på det genomsnittliga och försöka göra det bra och kör på att göra någonting med verklig värme och känsla bakom. Påminner mig om den otroligt välregisserade TV-serien Pushing Daisies.
 Taandborste  
Stämningen är underbar!
 Mistlake  
Härligt plottrigt, besinningslöst excentriskt stycke film som möjligen är den charmigaste rulle som någonsin spelats in. De besynnerliga, underhållande idéerna haglar, och Amelie själv är en gulligt helknäpp människa som aldrig tar till en enkel lösning när en bisarrt invecklad plan kan nyttjas i stället. Klippning och foto bidrar till det glada, skuttiga tonfallet, och på det hela taget kan man se denna fantastiska film snart sagt hur många gånger som helst. Dominique Pinon är som vanligt värd inträdet bara han.
 Milay  
Franskt men grymt!
 NektarN  
Inget stort fan av utländska filmer i vanliga fall men denna är helt fantastisk! Riktigt varm och mysig film!
 emilype  
Brilliant är ordet för denna franska film. När jag såg den för fösta gången fastnade jag direkt för den otroligt mysiga stämningen och intressanta och humoristiska karaktärerna. Än idag förundras jag över denna film. Kan det vara en utav de bästa filmerna jag har sett? Troligtvis. Detta är en oerhört kreativ film om de små detaljerna i livet och att se tillvaron ur nya vinklar. En film om hur en människas öde påverkas av en kedja av små till synes harmlösa händelser . En film om människan som den komplexa varelse hon är. Audrey Tautou är förtrollande i rollen som den udda, charmerande, oerhört kreativa och klipska unga kvinnan Amelie, och man kan inget annat än att förälska sig i henne. För mig har en riktigt bra film inte att göra med hur många specialeffekter den bjuder på, utan vilken känsla den förmedlar och denna vackert udda film får mig inte bara att må bra, utan att må bättre. Betyg 10 av 10 tack vare intressant story, vacker bild och musik, extraordinärt skådespeleri och framförallt ”den rätta känslan”.
 snutsch  
Baronen: 3:a en snygg film, coolt filmat Governor: 4:a fantastisk film som berättas i en härlig blandning av färg och ljud
 tonikinna  
Mysigt...snyggt
 Teddy1975  
Bästa franska filmen
 raggardjavul  
En av de bästa filmerna jag sett. Underbart varm och romantisk. Lämnar en med en bra känsla.
 LordOlf  
Klockren 5:a! Smart, rolig o tänkvärd! En fin film man blir lite lyckligare av!
 kakbakarn  
Omsedd igår kväll. Jag är glad att upptäcka att det är en film jag fortfarande tycker väldigt mycket om, en fin saga som är berättad med inspiration och finess. Romantisk och vacker. Lite störande och obekvämt att det Frankrike som visas upp är så oerhört vitt och nostalgiskt bara, en film som är gjord på 00-talet borde visa upp det moderna och mångfalden bättre. Jag tror inte sagokvaliteterna hade försämrats av det. Denna kritik och känslan av att kärlekshistorien kom igång lite för sent gör att jag sänker betyget till en stark fyra. Fortfarande 00-talets bästa quirkyindiefilm i alla fall, med bred marginal.
 NekkruEvul  
Hade riktigt låga förväntningar efter återkommande fetsågningar från mina väninnor. men jäklar vad outhärdlig den var. kompetent, men oerhört tråkig, irriterande och låtsas-speciell. orkade inte se klart den faktiskt
 sonocronic  
Andra gången jag såg denna filmen. Inte alls lika bra denna gången dock. Den är väldigt lång och utdragen i mitten. Händer inte så mycket liksom. Början och slutet är underbara och jag gillar alla detaljer, fotot och musiken. Underbart. Sänker till en 3a
 KarolinaS  
Helt.enkelt.Underbar!
 nikdelarge  
Franskt prettoverk. Hon var mysig, lite för kanske. Förjävla fransk var hon iaf.
 Immortale  
Fransk pretentiös film om en riktig flick-flicka som aldrig vågar konfrontera någonting, istället lägger hon sig i andras liv och gör en ganska respektlös lek av det. Alldeles för indie. Alldeles för puttinuttigt och sliskigt. En riktig dröm för hipsterpojkar som vill ha ett lenhas till kvinna som de kan bjuda på körsbärsklubbor och knyta skosnörena åt.
 dbergkamp  
Underbart mysig film, kan bara bli en femma!
 smillans  
Njah den va rätt seg. Charmig emellanåt men jag hade svårt att fastna
 DiMMU BoRGiR  
En av de mysigaste filmer som gjorts?
 Bostrom87  
Estetisk flummfilm. Regissören är antagligen extremfeminist.
 sajjons  
Ingenting för mig.
 Krille80  
Denna film är en härlig och varm hyllning till människan och hennes små egenheter som fyller vardagen. En film som också lyfter upp det "lilla" i livet som är så viktigt för oss alla för att orka med just livet. Audrey Tautou är helt bedårande pch helt perfekt för denna rollen och det franska språket är det vackraste som finns. Dock lite för lång.
 andmoreagain  
Höjer till högsta betyg efter en omtitt! En modern och snäll saga som trots sina banala karaktärer verkligen griper tag i en och man blir som ett barn; fullkomligt fängslad och hänförd! Underbar detaljrikedom som passar så väl in i det franska myllret, rörig men ändå glasklar, späckad med digitala effekter men samtidigt oerhört varm, mänsklig och rolig.
 harrodling  
Värdelös
 Starlette  
Lite svår att betygsätta. En del delar är verkligen charmiga, andra mest flummiga. Den är annorlunda, och väldigt fransk.
 olympicairways  
För alltid min favoritfilm. Så himla vackert gjort, fantastisk musik, perfekt manus, bra skådespel, fyndig story! #1 feel good film.
 booby  
Charmig, gladlynt, färgglad och egen.
 Sarakin76  
for å sette pris på denne film så kreves en viss innsikt, livserfaring og intelligens. Da blir det en soleklar femmer.
 filmfreak1  
Ne du det här går jag inte på..
 jezebel  
På tok för indie cute för mig.
 Murvel48  
Var lovande första halvtimman men kändes allt segare. Filmen kunde lätt ha kortats med en halvtimma.
 Sunken25  
Feelgood film när den är som bäst. Charmig och ytterst trevlig film, är man en sucker för feelgood och stämningsfull film är detta något för dig. Det kvittar att det är pretentiösa fransmän som gjort filmen, detta är på riktigt. 8.2/10
 Dele  
En sprakande föreställning att bli glad av. Fantastiska färger, sprudlande entusiasm och fylld med finurliga detaljer.
 supermancover  
Helt fantastisk rakt igenom. Filmning, färgskalor och musiken för att inte tala om. Magisk. Och Audrey är magnifik och fruktansvärt bra, som vanligt. Älskar, älskar, älskar.
 RadioSaga  
Den här filmen är magisk. Från början till slut, helt otroligt magisk. Se den!
 RustyFilm  
Fransk kärlekskomedi som är mycket lättsam. Det här är verkligen en film-produktion med mängder av ”egen” karaktär, härligt. Fotot är mycket bra och intressant utfört
 92axha10  
En extremt rolig film om hur alla bör vara sig själva.
 Ekkapelle  
Klart överskattad film. Visuellt läcker men storyn kommer aldrig till skott.
 wemett  
15 minuter in i filmen förstod jag att det här kommer att överträffa allt. Klar nummer 1 på min filmlista. En väldigt speciell film, man måste gilla den här typen av film för att inse storheten och djupet i den.
 Filmfantast86  
Bra klassiker men något överskattad
 Rai  
Ur tråkig film, inte alls i min smak!!!
 gjoob  
Efter att ha sett om den i vuxen ålder kan jag konstatera att det förvisso är en älskvärd film, men att den inte gjorde fullt lika starkt intryck på mig nu som när jag första gången såg den i tonåren.
 vonadel  
Oj, Filmtipset trodde jag skulle ge den en femma! Till en början kändes det nästan som om det inte skulle varit helt omöjligt. Så charmig, men sen tappar jag den någonstans på vägen. Ok, kanske att den borde vara värd en fyra ändå, men eftersom mitt fokus försvinner mer och mer under filmens gång når den inte riktigt upp. Såg den när den kom och tyckte nog den var bättre nu, så vid ännu en omtitt kanske det blir en fyra. 6/10
 kaempen  
Dess brister ligger i att den känns orealistisk, löjlig och alltför sexuellt degenererad och explicit. Svag trea.
 ekneB  
Väldigt speciell och en par 4th wall breaks. Har haft den liggande på att se listan eftersom filmtipse, innan man gjorde om rankningen till glad eller ledsen emoji, tyckte att jag borde ge den en 5a. Den är bra, inte rktigt så bra som en 5a men den har en hel del härliga fantasifrekvenser som bygger vidare på Amelies karaktär. Tyvärr för svajjig för ett solkart betyg, svag 4a
« Föregående   |   1 ... 35 36 37
Senaste kommentarer
Black Panther (info) 14:42 19/7 (90) 
Lejonkungen (info) 14:41 19/7 (5) 
Straw Dogs (info) 13:51 19/7 (189) 
Bob Lazar: Area 51 & Flying Saucers (info) 13:43 19/7 (2) 
Mikael (info) 11:50 19/7 (16) 
The Brood - missfostret (info) 11:46 19/7 (138) 
Midsommar (info) 11:41 19/7 (10) 
Den Förtrollade Vägen (info) 11:25 19/7 (1) 
Tillbaka till framtiden del II (info) 09:49 19/7 (299) 
Swiped (info) 09:33 19/7 (3) 
The Nun (info) 09:31 19/7 (32) 
The Vampire's Assistant (info) 09:25 19/7 (74) 
Kidnapping Stella (info) 09:22 19/7 (1) 
Den sjunde sonen (info) 08:53 19/7 (1) 
Gods of Egypt (info) 04:21 19/7 (48) 
Little Evil (info) 01:11 19/7 (11) 
Secret Obsession (info) 01:09 19/7 (1) 
Elvira Madigan (info) 01:03 19/7 (106) 
Sabotage (info) 00:09 19/7 (11) 
Lejonkvinnan (info) 00:00 19/7 (4) 
Judge Dredd (info) 23:56 18/7 (339) 
Defcon 4 (info) 23:40 18/7 (6) 
Long Shot (info) 23:31 18/7 (5) 
Overlord (info) 23:06 18/7 (19) 
Bleka dödens minut (info) 21:59 18/7 (335) 
Vice (info) 21:44 18/7 (22) 
Captive State (info) 20:12 18/7 (4) 
Fänrik Ståls sägner (info) 19:39 18/7 (2) 
Still the Water (info) 18:51 18/7 (7) 
Our Kind of Traitor (info) 17:28 18/7 (12) 
Social Animals (info) 15:08 18/7 (1) 
Midnight (info) 14:44 18/7 (1) 
Shoplifters (info) 13:37 18/7 (19) 
Hellboy (info) 11:49 18/7 (7) 
30 Days of Night: Dark Days (info) 11:49 18/7 (40) 
Saladdin Castique (info) 11:20 18/7 (1) 
Sakke (info) 11:17 18/7 (1) 
Flugparken (info) 10:24 18/7 (13) 
If Beale Street Could Talk (info) 10:08 18/7 (10) 
Medicinen (info) 09:48 18/7 (31) 
Goodbye Christopher Robin (info) 09:16 18/7 (5) 
Älskande par (info) 08:29 18/7 (53) 
On the Edge (info) 07:58 18/7 (1) 
The Sunset Limited (info) 04:54 18/7 (44) 
Fast & Furious 8 (info) 01:58 18/7 (44) 
We Are Your Friends (info) 00:47 18/7 (2) 
Guardians of the Galaxy Vol. 2 (info) 00:44 18/7 (93) 
Alita: Battle Angel (info) 23:36 17/7 (27) 
Carry On Camping (info) 23:19 17/7 (1) 
Demontränaren (info) 22:54 17/7 (1) 
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor