Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 362 Besökare idag: 4 490
annons
Laddar...
 
 monsterpop  
ja precis, varför pysslar han med trams som traffic? önskvärt vore dock att hela bandet visats oredigerat på slutet
 magn-pal  
En lite berättelse. Små människor i en ännu mindre värld. Lite kul och underhållande, men inte mer.
 PeterTheW  
Väldigt, väldigt intressant och välskriven. Kvalitén på Soderberghs filmer skiftar rejält, men jag förstår att han kommit långt... han kan verkligen. Stör mig dock, som alltid, på MacDowell... otroligt irriterande.
 kennert  
Den är inte värd Guldpalmen 1989.
 Anniebunny82  
Jag tycker den här filmen är kanon. Den har en liten obehaglighet över sig som är mycket spännande och jag tycker att den är vacker. Personligen älskar jag James Spader. Starkt underskattad skådespelare!
 Ibanez  
Den var bra, men tror inte jag kommer komma ihåg den speciellt länge
 umpalompa  
jag har nån 90-talsgrej för mig så därför får den en 4. andy macdowell är ju väldigt stolpig dock. gillar folk henne för att hon påminner om deras mammor eller vad?
 *hallon*  
Andie MacDowell är jättebra i filmen tycker jag....en välförtjänt Oscarsnominering.
 pink.f  
Bra och närgången film som för tankarna lite till John Cassavetes. Bidrog ju till ett litet lyft för amerikansk indiependentfilm.
 StansGoasteMos  
Jag tycker den är konstig. Jag gillar filmen men inte filmmusiken, vilket är väldigt viktigt för mig.
 inchris  
lite väl djup kanske för min smak. konstig filmmusik också.
 Uroldur  
Stark trea, bra skådespelat, speciellt från Spaders håll
 Bijan  
Första gången jag gillar det som Andie McDowell gör. Stevens bästa film, som jag sett hittills, måste jag tycka. Jag gillar skådisarna.
 JohanHelenius  
Genomtankt manus: komplexitet och psykologisk djupt i en pa ytan rak och beprovad intrig.
 Anosoq  
Sminkreklamens Andie MacDowell är bedrövlig som vanligt och James Spader gör en minst sagt oengagerad skådespelarinsats. Handlingen ger dock filmen en 2a.
 prisonletter  
det är en väldigt stark fyra. detta var på den tiden då man trodde att soderbergh kunde bli den nye welles och att detta skulle bli hans citizen kane. sen hände något...
 Sarakin76  
Gillade den här filmen. Tycker James Spader gör en bra tolkning av en intressant karaktär. Och Andie MacDowell är väldigt charmig på sitt blyga vis.
 filosofen  
ganska bra hantverk och spel, men helt ointressant,
 Henkke  
Nej, det funkade inte..
 Cftbl  
Shit, den här tog mig med storm.. Tät, koncis, oförutsägbar, erotisk, fängslande. Inte långt ifrån en 5:a.
 Daniel Mott  
Imponerande debut, sen har det väl varit lite si och så från Soderbergh.
 stenemo  
En intressant och engagerande film där intrigerna mellan protagonisten och övriga karaktärer driver historien vidare, även om historien i mina ögon inte är så bra så lyckas den höjas av hur väl den berättas. Även intressant filmat.
 ezeikel  
Tycker att den var tämligen platt och ointressant, Palmen är i mina ögon oförtjänt jämte Splendor, zigenarnas tid sen har jag inte sett Imamuras Svart regn men jag föreställer mig att den är bättre än detta.
 Gordyal  
Enormt klyschig och förutsägbar film med nästan genant utmejslade karaktärer. Men dialogen är stundtals lysande, och den laddade stämningen är hyfsat påtaglig. Sammantaget en stabil film vars för- och nackdelar tar ut varandra. (8/15)
 Ola_Schubert  
På DVD-fodralet stod det komedi, och det är väl lika bra att det inte var en sådan. Nej detta drama imponerar inte speciellt i början. Visst sex är ju alltid intressant, men egentligen inte komplext, i sig själv. Men när man på slutet mixar sex och sociologi, så blir det riktigt, riktigt intressant. Vi är både sexuella varelser och sociala sådana. Och vad händer när något av dessa vår, i grunden, existentiella, fundament, tar mer eller mindre överhanden? Eller kan de egentligen göra det.? Kan vi helt avstå ifrån att vara sexuella varelse, i bred mening? Och kan vi helt avstå ifrån att vara sociala varelser? En svag fyra i betyg, till vidare.
 Razzel  
Viktig film när den kom
 ami86  
Som jag minns den var den rätt tråkig, egentligen. Inte dålig, men inte riktigt intressant eller spännande. Tyckte inte heller att karaktärerna var särskilt sympatiska, faktiskt tyckte jag rätt illa om allihopa.
 Masjävel  
Intressant, bra skådespelare.
 Barneyk  
Jag gillade med vilket perspektiv jag gick in i den här filmen med. Jag tänkte mycket på ärlighet och jag tyckte det var väldigt intressant att se Grahams ärlighet gentemot andra och gentemot sig själv. Jag tyckte slutet hade sina brister men på det stora hela en väldigt bra film som fungerar väldigt bra på många sätt.
 DYV  
Hade inga förväntningar på den här filmen. Det jag skarp gillar med filmen är att den på ytan känns som en stram, trång fångväst. Dock gömmer det sig ett hav av känslor där under som brilliant sveper in en. Den som bäst personifierar denna känslan är James Spader. Att lyckas ha kvar spänning i varje bildruta är inte ofta man får uppleva. En film har gjort det bra om hjärnan får arbeta genom hela filmen och låta oss skapa en egen bild av karatärernas inre. Precis det har Soderbergh lyckats med.
 Hypostas  
Andie MacDowell är fantastisk i huvudrollen och dessutom vansinnigt vacker. Peter Gallagher imponerar däremot inte lika mycket, även om han naturligtvis också är vansinnigt vacker. Det är en bra film, men slutet är svagt och sänker betyget till en stark trea.
 paragon  
Soderbergh visar redan här att han är ruggigt bra på personregi.
 ilBrutto  
Bla bla bla bla bla bla sex bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla otrohet bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
 Goham  
Kanske hade varit bättre om man sett den som vuxen, men so m jag minns den var den rätt trött (runt 10 bast)
 GinNTonic  
Bra film med skön stämning. I efterhand känns den dock en aning tom.
 beyonder  
Tre extremt frustrerande karaktärer med James Spader som håller upp något sorts intresse.
 AddeColciago  
Tät och intensiv film, med intressanta karaktärer. Samspelet och utvecklingen är fängslande.
 lekke  
Spännande manus i lågbudgetdrama! Stark 3:a.
 hestret  
Ett fint hantverk - filmen känns lite som en roman - av en debuterande Soderbergh. Han klarar av att hålla ihop en fin ensemble på ett rutinerat sätt. Intressanta religiösa undertoner i hela filmen som alltid uppskattas från mitt håll. Också cred till ett bra kameraarbete med konventionella vinklar, som absolut passar storyn, kryddat med en del fina close-ups och ett par intressanta voice/picture overlaps. Däremot går det inte sällan över till att kännas rätt oinspirerat och TV-mässigt. Det som drar ner är att den uppenbara storyn är lite för tunn, nästan helt förglömlig och väldigt förutsägbar. Visst blir det något lite nytt med videobandstillägget, men ändå inte tillräckligt imo. Det skulle nästan passa bättre som en pjäs. Fick heller ingen stark personlig känlsa för filmen. En stark trea förtjänar den ändå.
 ergopliroforia  
sådärja mer än så behövs inte för att göra bra film!
 Bjork1000  
Bästa filmen jag sett!!! Steven Soderbergh vet vad han gör. Första gången jag såg filmen kändes det som en 3:a. Andra gången en 4:a. Efter det blev det en 5:a och den håller i sig trots att jag har kikat på filmen ca 50 gånger! Skådespeleriet är i världsklass. Intressant och udda story. Snyggt foto! Kan varm rekommenderas! Men se den gärna mer än en gång.
 Dutch  
Vi gillar James Spader.
 emilstjernholm  
Jag har svårt att se storheten i den här så omhuldade filmen. Relationsdramat känns bara platt.
 #54  
Det här kan vara Soderberghs intressantaste film, vilket tyvärr inte säger särskilt mycket.
 Nihilus  
Finfint skådespel av James Spader och även Andie MacDowell får en eloge. Stark 3:a.
 Ful_fisk  
Intressant film, stilig uppgörelse med medelklassdrömmen. Lite spretig kanske, men klart sevärd. James Spader blev väldigt rosad för sin roll, men själv tycker jag nog ändå att det är Andie MacDowell som skiner starkast i den fina rolluppsättningen. Stark trea och potentiell växare.
 supermancover  
Men åh, det var seriöst en femma tills sista fem minutrarna. Jävlar var nära det var att jag satte en femma. Hepp. Kanske ändrar mig senare, men nu blev det "bara" en stark fyra.
 supermancover  
Efter en och en halv månad måste jag höja, den var för bra för en fyra.
 Filmfantast86  
bra
 Jansmyr  
Alla riktigt bra filmer prioriterar brottsycken ur genuina människors liv och existentiella frågeställningar över underhållning. Men bara för att man fokuserar på drama snarare än underhållning betyder det inte att man gör en bra film, här är ett exempel. Få, intressanta karaktärer interagerar med varandra på ett sätt som i slutändan inte blir vidare intressant. Terapiscenerna och scenen där Macdowell sätter ned foten var roliga, annars brister filmen i både charm och engagemang.
« Föregående   |   1 2 3
Senaste kommentarer
Gentlemen (info) 20:17 19/8 (32) 
Flicka och hyacinter (info) 20:08 19/8 (90) 
Wonder Woman (info) 20:00 19/8 (110) 
10 Years (info) 19:38 19/8 (22) 
Behöriga äga ej tillträde (info) 19:05 19/8 (1) 
För en liten snuvas skull (info) 18:58 19/8 (2) 
Maskeraden (info) 18:42 19/8 (3) 
Rosenbaum - Det sista vittnet (info) 18:36 19/8 (2) 
Rosenbaum - Målbrott (info) 18:27 19/8 (1) 
Rosenbaum - Bländverk (info) 18:23 19/8 (2) 
Paddington (info) 18:02 19/8 (46) 
The Last Black Man in San Francisco (info) 15:48 19/8 (2) 
Cloud Atlas (info) 15:35 19/8 (305) 
Den skyldige (info) 13:31 19/8 (14) 
Superman the Movie (info) 11:23 19/8 (268) 
Once Upon a Time in Hollywood (info) 10:57 19/8 (9) 
Scarface (info) 10:50 19/8 (1043) 
Kungsgatan (info) 09:53 19/8 (17) 
Lejonkungen (info) 09:05 19/8 (19) 
Pandoras ask (info) 06:38 19/8 (29) 
A Touch of Zen (info) 06:37 19/8 (22) 
Bring It On: Worldwide #Cheersmack (info) 04:22 19/8 (1) 
Fruktans lön (info) 03:18 19/8 (43) 
Midsommar (info) 23:59 18/8 (23) 
Poirot: The Adventure of the Egyptian Tomb (info) 23:12 18/8 (1) 
Highlander (info) 23:05 18/8 (349) 
Bloodfist VII: Manhunt (info) 22:56 18/8 (3) 
De förskräckliga barnen (info) 22:52 18/8 (14) 
Happy-Go-Lucky  (info) 22:37 18/8 (161) 
About Time (info) 22:37 18/8 (134) 
Stormen (info) 22:28 18/8 (29) 
The Warriors - Krigarna (info) 21:48 18/8 (373) 
The Jurassic Games (info) 20:55 18/8 (2) 
Free State of Jones (info) 20:15 18/8 (21) 
Kyss mig (info) 20:15 18/8 (92) 
Good Boys (info) 19:10 18/8 (2) 
Flykten från DDR (info) 18:02 18/8 (3) 
Jersey Boys (info) 17:41 18/8 (17) 
Knight of the Dead (info) 15:13 18/8 (1) 
Magic Beyond Words: The JK Rowling Story (info) 15:05 18/8 (1) 
Under pyramiden (info) 13:04 18/8 (5) 
Leprechaun - Back 2 tha hood (info) 12:59 18/8 (13) 
Solstice (info) 12:12 18/8 (33) 
UFO (info) 12:05 18/8 (10) 
Skräck i sol (info) 11:57 18/8 (15) 
Brawl in Cell Block 99 (info) 11:57 18/8 (28) 
Funky Monks (info) 11:16 18/8 (3) 
Musikfilmen (info) 09:34 18/8 (2) 
Certain Women (info) 09:34 18/8 (7) 
Ladykillers (info) 07:27 18/8 (137) 
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor