Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 496 Besökare idag: 4 423
annons
annons
Laddar...

Intervju med Robert Englund

FreddyKrueger 2005-02-08

För ungefär en eller två månader sedan skrev jag ner några frågor som jag senare tänkte skulle bli en intervju. Jag visste vem jag skulle skicka den till direkt, Robert Englund (Freddy i Terror på Elm Street). Så jag skickade frågorna via email så att han fick dem, och nu har han svarat.

Obs: Intervjun är från början skriven på engelska men jag har översatt den till svenska så att alla ska kunna läsa och förstå den.

Det är Robert Englund som svarar på alla frågorna.

Du har spelat Freddy Krueger i varje Terror på Elm Street-film hittills, så jag undrar om du alltid har tyckt att det har varit kul att spela Freddy? Eller tröttnade du på att spela honom så många gånger?

Jag tyckte om att spela Freddy, men att bli sminkad (få på Freddy-makeupen) är en plåga. Varje film har en egen känsla (att spela i) tack vare de olika regissörerna och skådespelarna.

Om du blev tillfrågad att spela Freddy igen, skulle du ta emot erbjudandet?

Visst. Jag skulle spela Freddy igen. Jag är mest intresserad av att göra en föregångare till Terror på Elm Street och spela Freddy innan han blev brännskadad.

Vad tyckte du om att arbeta med den första Terror på Elm Street-filmen? Var det kul?

Budgeten var så liten så hela inspelningen var en utmaning. Vi var alla unga och kunde testa vad som helst då, både skådespelarna och teamet. Så det ligger mycket entusiasm bakom filmen.

Vad tycker du om Wes Craven som regissör, gillar du hans idéer och filmer?

Wes är en god vän till mig. Han är en smart regissör och har intressanta idéer.

Hur har framgången med Terror på Elm Street-filmerna påverkat ditt liv? Det är ju en stor succé så jag undrar om du kan gå ut utan att få (Freddy)-fans efter dig som frågar efter autografer?

Att spela Freddy flyttade upp mig från ”arbetande karaktärsskådespelare” till ”filmstjärna”. Jag bor i en liten stad utanför Los Angeles och får sällan några störande fans som frågar om autografer efter mig.

Men du gillar framgången? Eller blir du trött på den ibland?

Jag gillar framgången som jag har mött hittills.

Det finns massor av nyheter och rykten om tankar kring en ny Freddy Vs. Jason-film. Jag har till och med hört att Ash från Evil Dead-trilogin ska vara med i den om den blir av, är detta sant?

Nej. Det är inga som helst Freddy-projekt på gång just nu.

Vilken är din favorit-skräckfilm hittills? Och varför?

Jag har flera favorit-skräckfilmer. The Innocents och Sisters är läskiga och intelligenta.

Jag undrar om du gillar någon särskild/speciell skådespelare eller regissör mer än de andra som du har jobbat med, eller tycker du att alla är lika trevliga?

Wes Craven, som skapare, författare och regissör, var ett nöje att arbeta med för att han hade den klaraste uppfattningen om hur karaktärerna och storyn skulle vara (i en Terror på Elm Street-film).

Har du några roliga historier att berätta, någon rolig sak som hände under inspelningen av en Terror på Elm Street-film som du kan dela med dig till oss?

Johnny Depps (Glen i första Terror på Elm Street) snurrande rum som råkade snurras åt fel håll gjorde så att (låtsas)blodet dränkte ljudscenen, Wes Craven och kameramannen. Jag såg att kablarna började gnista så jag drog med mig Heather Langenkamp (Nancy i filmen) och letade efter en högre plats att stå på.

(Förklaring: I filmen användes ett roterande rum till scenen då blod sprutar ut ur madrassen i Johnny Depps rum, och killen som skulle börja snurra rummet råkade snurra det åt fel håll).

Det finns rykten om en Terror på Elm Street-"prequel"/föregångare och jag undrar om filmen någonsin kommer bli av eller om det bara är, som sagt, rykten? Har du något att berätta om en Terror på Elm Street-prequel , är det några planer alls på den?

Bara rykten.

Tack för att du tog dig tid och svarade på frågorna.

Robert Englund svarade genom sin frus e-mail.

Tack till Robert Englund som svarade, Nancy Englund som hjälpte till med intervjun och fixade allt, och gva1116 här på filmtipset som hjälpte till lite med översättningen.


Kommentarer (63)

 
Premiärer
Visa mer
Mest diskuterade filmer
Avengers: Endgame
Shazam!
Jurtjyrkogården
Bohemian Rhapsody
The Curse of La Llorona
Totalt antal kommentarer: 1739917
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
Slender Man
Annie
Mördaren - en helt vanlig person
ReGOREgitated Sacrifice
Totalt antal recensioner: 8204
Kolumner
Nya medlemmar
j_kubala
dlwhdgus
Amelia999
Sally1000
linsans112
Nya denna vecka: 2  Totalt: 122038
Filmtipsets Länkar
Rekommenderade sajter
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor