En fantastisk skådespelerska.. enligt mig tillhör hon de bästa i Sverige genom tiderna... Vilken talang! Tyvärr fick hon ju aldrig göra någon huvudroll på film (kanske för att hon redan var "medelålders" när filmen som företeelse slog igenom på allvar) men tack och lov insåg i alla fall regissörer som Hasse Ekman & Gustaf Molander hennes kapacitet och begåvning, och gav henne starka - och framträdande - biroller i sina filmer.. Se henne lysa och briljera i filmer som Flickor och hyacinter, Medan porten var stängd, Trots och Kvinna utan ansikte. Tyvärr var hennes liv oerhört tragisk med först en kontrollerande far och senare en svartsjuk man som följde och kontrollerade varje steg hon tog; det smärtar att läsa de små glimtar Hjördis Pettersson berättar i sin självbiografi om denna skimrande skådespelerska som tidigt i livet tog till flaskan och bakom den glittriga fasaden söp kopiösa mängder för att stå ut med "sitt helvete" som Hjördis skriver. Hennes hälsa tog så småningom stryk och 1957 dog hon, endast 47 år gammal.. Så; en liten tribute är här på sin plats tillägnad denna lilla fjäril bland svenska skådespelerskor som gjorde så många fina, starka och unika rolltolkningar..! *kram*