Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 209 Besökare idag: 4 253
annons
annons
Laddar...

Recension av Jurassic World: Fallen Kingdom

Regissör: J A Bayona
År: 2018
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (119)    Forumdiskussion (0)
9/6 2018
Recenserad av Mihon86
C
laire kämpar för dinosauriernas överlevnad och tar med sig sin före detta pojkvän Owen på ett räddningsuppdrag. Uppdraget går ut på att rädda dinosarierna från Jurassic Park-ön vars vulkan har blivit aktiv och hotar en andra utplåning av de förhistoriska djuren. Men finansiärerna bakom Parken och räddningsuppdraget har andra mer lukrativa mål – för att överleva en förändrad värld av konflikter så skall man sälja dinosaurier för att påkosta forskningen för den ultimata rovdjurssoldaten. Det blir Clair och Owen uppdrag att ännu en gång hjälpa livet finna en väg och låta naturen ha sin gång - Välkommen till Jurassic World.

Filmen har en tung uppgift att leva vidare från en serie som varit nära utrotning. Den spelar vidare på händelserna från fjärde filmen, som var en slags reboot/sequel. Den har klart hämtat plotpoints från böckerna och den plotiska och humanitära frågan om genetisk forskning fortsätter här i ett starkare samband än tidigare filmer. Hur länge skall skurkarna leka gud, hur länge dröjer det innan man inser faktum? För att vara femte filmen i en av filmhistoriens mest igenkännande temapark så har varken hjältar eller giriga skurkar lärt sig från händelserna 1993, 1997, 2001 och 2015.

Detta är ett rent och skärt skräck-äventyr som blandar Jurassic Park och The Lost World på ett bättre sätt än tidigare. Det är klart en fortsättning på fjärde filmen men också en film för sig för det finns karaktärer som betyder mycket för serien som poppar upp här och var som man tycker att dem borde vi hört om tidigare. Rollerna görs bättre denna gång av alla inblandade, till och med barn-skådespelarna är bättre och roligare, mer trovärdigare än tidigare. Det märks att J.A. Bayona sår för regin när han tidigare gjort hjärtkärande filmen som "The Impossible", "Barnhemmet" och Sju Minuter Till Midnatt").

Det är en nostalgi-tripp som både ger fans lite av det gamla men också det nya för de nyblivna fansen från Jurassic World. Effekterna och design är på top av ILM samt att musiken är helt underbar Michael Giacchino ger både nya stilar men också lämnar plats till John Williams oslagbara komposition. Energin är på topp och det finns ingen lung stund in den här filmen, som är klart sommarens stora popcorn-äventyr!

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Mihon86 0 har röstat
 
av Mihon86
Jurassic World: Fallen Kingdom
 0 har röstat
Iron Man 3
 1 har röstat
Oz: The Great and Powerful
 6 har röstat
Django Unchained
 3 har röstat
Röjar-Ralf
 4 har röstat
Batman: The Dark Knight Returns, Part 2
 0 har röstat
Blixt Gordon
 0 har röstat
Texas Chainsaw Massacre 3D
 3 har röstat
Skyfall
 5 har röstat
Hotell Transylvanien
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Jurassic World: Fallen Kingdom
0 har röstat
Ella den förtrollade
0 har röstat
Måndag hela veckan
0 har röstat
The Lost Boys
0 har röstat
Get Out
0 har röstat
Repet
0 har röstat
A Moment of Innocence
0 har röstat
Den yttersta gränsen
1 har röstat
Kidnap
0 har röstat
Lolita
1 har röstat
En underbar jävla jul
0 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Evil Dead II
2 har röstat
The Edge of Seventeen
0 har röstat
Jimi: All Is by My Side
0 har röstat
A Child's Cry for Help
0 har röstat
Wind River
1 har röstat
Winston Churchill
0 har röstat
Den långa flykten
0 har röstat
Dödens leksaker
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor