Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 504 Besökare idag: 4 902
annons
Laddar...

Recension av 101 Dalmatiner

Regissör: Stephen Herek
Ã…r: 1996
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3346)    Forumdiskussion (0)
3/2 2004
Recenserad av anonym
D
almatiner, dalmatiner och ännu mer dalmatiner.
Ibland undrar jag hur många "statistdalmatiner som behövts i denna hundgalna film. Visst är de söta, men det blir överdrivet när det visar sig att deras hjärnor är intelligentare än människornas eller tjuvarnas. De två huvudpersonerna är dalmatiner; Pongo och Perdita (som ni säkert hört talas om); deras valpar är dalmatiner; deras valpars valpar är dalmatiner. Om man är allergisk mot dalmatiner är denna film inte att rekommendera. Det är dalmatiner och ännu mera dalmatiner.

De andra två huvudpersonerna är människor (faktiskt) och jag kan lätt säga att de är själsfrändar. Att det finns två sådana dalmatin-galna människor på vår moder jord är otroligt. Men iaf, de träffar varandra när de är ute och går med hundarna (såklart) och de blir blixtkära, en typisk Disney-film med andra ord. De har dock en konkurrent som hatar djuren som personer, men älskar dem som pälsar. Cruella De Vil heter hon och hon vill slakta alla de 101 dalmatinerna som nu dalmatinälskarna har, Anita och Roger heter de om jag glömt att nämna det. Cruella De Vil börjar en jakt efter dalmatinerna tillsammans med sina två klumpiga tjuvar till medhjälpare.

Som jag förmodligen (!!) redan sagt ingår det en hel del hundar; dalmatiner i denna film som i stort sett bara handlar om dalmatiner. Vad kan jag säga mer, det är en typisk Disney-film; allt är sådär, skådespeleriet kunde varit bättre, regin kunde varit bättre, men det som hindrar mig från att ge filmen en etta är dalmatinernas insats; de är inte bara söta, de är lydiga och lättlärda.

Det är nog en film från åldern 4 till 8. Humorn är som Disney-filmernas. Jag har lite brist på mer saker jag kan skriva om denna film, som ni kanske börjar märka nu.
En tvåa ger jag den; inte en särskilt stark sådan, men en tvåa är alltid en tvåa, stark eller svag.

Jo förresten; en sak till; det finns en uppföljare 102 dalmatiner, men den är (som nästan alla uppföljare) sämre än originalet. Eftersom jag gav denna en osäker tvåa och uppföljaren är sämre, så får 102 dalmatiner en säker och fast etta.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
anonym 3 har röstat
 
av anonym
Escape from the Dead
 6 har röstat
Balladen om Berings sund
 3 har röstat
Ordinary Decent Criminal
 4 har röstat
Jordbävningen
 3 har röstat
Mission to Mars
 22 har röstat
Manhattan Murder Mystery
 11 har röstat
The Golden Child
 2 har röstat
River Wild
 7 har röstat
Simon Sez
 3 har röstat
Mandingo
 3 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor