Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 565 Besökare idag: 4 866
annons
Laddar...

Recension av Matrix Reloaded

Regissör: Lilly Wachowski, Lana Wachowski
Ã…r: 2003
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2103)    Forumdiskussion (0)
2/2 2004
Recenserad av XenoMorph
F
örsta Matrix filmen blev konstigt nog en succé och många ser den som ett mästerverk. Jag tycker den är bra första gången man ser den, men blir sedan sämre och sämre. Alltså är det inget mästerverk. Men fortfarande en helt ok film.

Men det är inte Matrix jag ska recensera utan uppföljaren Matrix Reloaded. Den är mycket sämre än första filmen, men bättre än tredje uppföljaren Matrix ”sömnpillret” Revolutions.

Handlingen är inget att hänga i julgranen. Neo har börjat acceptera sin roll som "the one" och människorna står inför fullskaligt krig med maskinerna. För att stoppa kriget måste Neo hitta någon som kallas för "the keymaker". Och vad kan ”the keymaker” göra för något? Jo nycklar. Och Neo behöver en nyckel för att kunna besöka Matrix skapare, Arkitekten. Det är rätt komplicerat, så ska nog inte försöka förklara handlingen mer ingående.

Filmen är full av meningslösa och tråkiga scener som t.ex. "The Zion Party", en tråkig diskussion om människans beroende av maskiner, när Neo måste kyssa en annan kvinna än Trinity och sist och absolut sämsta delen är alla Neos förbannade mardrömmar om Trinitys död. Yuck!

Keanu Reaves skådespel är på väldigt låg nivå, och han krystar fram repliker som "I love you to damn much". Fast han är inte den enda dåliga skådisen i filmen. Här finns även Carrie Ann Moss som tragiskt nog lyckas med konststycket att vara sämre än Keanu Reaves! Man ska kanske vara glad för de stora mängder action filmen bjuder på då alla dialoger är fruktansvärt dåliga. Actionscenerna är i alla fall välgjorda och det är dessa scener som rädda filmen från att få en etta.

Till filmen byggdes en motorväg, för 20 miljoner dollar, där en 20-minuter lång biljakt äger rum. Den är mycket bra gjord och stundtals är den helt underbar att se. Tyvärr blir den alldeles för lång och om man jämför med "helikopterbiljakten" i Terminator 2 har inte Reloaded mycket att sätta emot.

Detta är en film för dem som gillar första Matrix men tyckte den innehöll för lite action. Alla andra bör hålla sig så långt borta som möjligt.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
annihilat0r 7 har röstat
Rollywood 2 har röstat
Sillion 14 har röstat
Priceguy 1 har röstat
billybob 7 har röstat
velodrom 9 har röstat
XenoMorph 11 har röstat
connya 10 har röstat
TimBurton 9 har röstat
Solers 15 har röstat
 
av XenoMorph
Dawn of the Dead
 13 har röstat
Ondskan
 26 har röstat
Evil Ed
 15 har röstat
Sagan om de två tornen
 39 har röstat
Matrix Reloaded
 11 har röstat
Blixt Gordon
 15 har röstat
Death Race 2000
 20 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor