Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 459 Besökare idag: 7 012
annons
annons
Laddar...

Recension av Wind River

Regissör: Taylor Sheridan
År: 2017
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (600)    Forumdiskussion (0)
29/1 2018
Recenserad av ToddDowney
E
fter en väntetid på 5 månader efter sin Biodebut i USA så är Wind River äntligen här. Och redan efter 5 minuter så visste jag att denna filmen skulle stanna med mig långt efter eftertexterna börjat rulla.

Historien handlar om Cory Lambert, han jobbar som jägare och viltvårdare för urinvånarna i Wind River naturreservat i Wyoming. En dag när han är ute och jagar hittar han en indiansk flicka död i snön, ihjälfrusen. Den lokala sheriffen ber F.B.I att komma ditt och hjälpa till med utredningen...

Taylor Sheridan har efter Sicario och Hell and High Water skrivit ännu ett bra manus som han också regisserar. En mörk, brutal historia om fördomar, sorg och våld. Våld är något som återkommer genom hela filmen, men inget Hollywood-våld utan realistiskt, smutsigt och brutalt som ger filmen en väldigt realistisk känsla. Och som alltid har Sheridan valt väldigt bra skådespelare för sina karaktärer. Jeremy Renner, (som förövrigt gör sin starkaste roll någonsin) är väldigt kariskmatisk. Likaså hans Avengers kollega Elizabeth Olsen spelar riktigt bra som Jane Banner. En rookie agent som kommer ditt för att lösa mordet. Uppbackade är dem utav Graham Greene, Gil Birmingham och Jon Bernthal.

Filmen utspelar sig i Wyoming, ett väldigt vackert landskap som fungerar som en karaktär i sig. Man får en känsla av isolering av all skog och öppna snötäkta fält. Det är inte många filmmiljöer som fångat mitt intresse på det här sättet, som har fått mig att vilja åka snöskoter genom vildmarken. Man får även se en liten klas skillnad från de som lever i reservatet och dem som lever i en stad i närheten.

Tyvärr så kommer nog detta vara en film som inte så många kommer se, vilket är väldigt synd. Filmen är ett mästerverk. Men den har några få brister. Några av historierna blir aldrig riktigt uppklarade, men det är inget man kommer störa sig på i längden. Dessutom är de flesta karaktärerna inte helt utpräglade. De är egentligen bara Jeremy Renner's karaktär som har en bred karaktärs utveckling.

Utan tvekan en utav de bästa filmerna jag någonsin sett och kommer vilja se den fler gånger.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
ToddDowney 1 har röstat
 
av ToddDowney
Wind River
 1 har röstat
 
Senaste recensioner
Hendrix
0 har röstat
A Child's Cry for Help
0 har röstat
Wind River
1 har röstat
Winston Churchill
0 har röstat
Den långa flykten
0 har röstat
Dödens leksaker
0 har röstat
The Roommate
0 har röstat
The Revenant
0 har röstat
Ett päron till farsa firar jul
0 har röstat
The Voices
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
2 har röstat
Bright
0 har röstat
Mupparna på Manhattan
1 har röstat
Den onda cirkeln
0 har röstat
The Prophet's Game
0 har röstat
Hajen
1 har röstat
Split
0 har röstat
Låt den rätte komma in
0 har röstat
House on the Hill
0 har röstat
Dennis firar jul
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor