Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 845 Besökare idag: 4 489
annons
annons
Laddar...

Recension av Wind River

Regissör: Taylor Sheridan
År: 2017
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1292)    Forumdiskussion (0)
29/1 2018
Recenserad av ToddDowney
E
fter en väntetid på 5 månader efter sin Biodebut i USA så är Wind River äntligen här. Och redan efter 5 minuter så visste jag att denna filmen skulle stanna med mig långt efter eftertexterna börjat rulla.

Historien handlar om Cory Lambert, han jobbar som jägare och viltvårdare för urinvånarna i Wind River naturreservat i Wyoming. En dag när han är ute och jagar hittar han en indiansk flicka död i snön, ihjälfrusen. Den lokala sheriffen ber F.B.I att komma ditt och hjälpa till med utredningen...

Taylor Sheridan har efter Sicario och Hell and High Water skrivit ännu ett bra manus som han också regisserar. En mörk, brutal historia om fördomar, sorg och våld. Våld är något som återkommer genom hela filmen, men inget Hollywood-våld utan realistiskt, smutsigt och brutalt som ger filmen en väldigt realistisk känsla. Och som alltid har Sheridan valt väldigt bra skådespelare för sina karaktärer. Jeremy Renner, (som förövrigt gör sin starkaste roll någonsin) är väldigt kariskmatisk. Likaså hans Avengers kollega Elizabeth Olsen spelar riktigt bra som Jane Banner. En rookie agent som kommer ditt för att lösa mordet. Uppbackade är dem utav Graham Greene, Gil Birmingham och Jon Bernthal.

Filmen utspelar sig i Wyoming, ett väldigt vackert landskap som fungerar som en karaktär i sig. Man får en känsla av isolering av all skog och öppna snötäkta fält. Det är inte många filmmiljöer som fångat mitt intresse på det här sättet, som har fått mig att vilja åka snöskoter genom vildmarken. Man får även se en liten klas skillnad från de som lever i reservatet och dem som lever i en stad i närheten.

Tyvärr så kommer nog detta vara en film som inte så många kommer se, vilket är väldigt synd. Filmen är ett mästerverk. Men den har några få brister. Några av historierna blir aldrig riktigt uppklarade, men det är inget man kommer störa sig på i längden. Dessutom är de flesta karaktärerna inte helt utpräglade. De är egentligen bara Jeremy Renner's karaktär som har en bred karaktärs utveckling.

Utan tvekan en utav de bästa filmerna jag någonsin sett och kommer vilja se den fler gånger.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
ToddDowney 2 har röstat
 
av ToddDowney
Wind River
 2 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor