Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 438 Besökare idag: 5 079
annons
Laddar...

Recension av 28 veckor senare

Regissör: Juan Carlos Fresnadillo
Ã…r: 2007
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1935)    Forumdiskussion (0)
22/10 2007
Recenserad av fegdyr
2
8 veckor har gått sen viruset spreds ut och zombierna började ödelägga den engelska huvudön. Nu har de svultit ihjäl efter att ha käkat upp alla människor som fanns. En USA-ledd militärstyrka går in och sätter upp en säkerhetszon i centrala London som folk får börja återvända till. Allt är lugnt och soldaterna har svårt att ta det hela på allvar. Men snart bryter viruset ut igen, såklart, och det blir gedigen zombieaction blandat med att också militären ger sin in i jakten på de stackars överlevande, för att förvandla dem till döda. Filmen följer en familj som överlevt och nu bor i säkerhetszonen, och ett av de häftigare greppen i filmen är hur en del förbipasserande råkar bli huvudpersoner.

Skådespelarna gör sina jobb helt okej, det funkar och bryter inte av. Några väldigt brutala scener som var på gränsen för vad jag ville se förstärker helhetsintrycket, och gör att alla suddiga, snabba klipp där man inte riktigt ser vad som händer får ett nytt skimmer på sig, och ett ökat allvar.

The Green zone – Amerikanernas skyddade zon i Bagdad. Soldaternas övervakning av sovrummen – övervakningskamerorna som översvämmar Storbrittanien. Soldaterna ser inte skillnad på zombierna och de vanliga civila så de skjuter alla – kriget mot terrorismen. Möjligheterna till allegoriska tolkningar är många och tacksamma att sitta och fundera över i pausstunderna med lugn rockballadsmusik och översiktsbilder. Ibland händer helt enkelt för lite, som om de satt vid klippbordet och tänkte att publiken behöver ett par kisspauser, eller så var de helt enkelt för glada åt alla bilder på ett tomt, öde London. Så alla som inte ska dit och göra shoppa höstkläder nån helg framöver kanske kan trösta sig med att det ser ganska kallt och trist ut.

Så slutligen. Kan en film som tydligt visar att det går åt helvete om man litar på sina älskade vara dålig? Och svaret är förstås: Nej.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Violya 2 har röstat
fegdyr 9 har röstat
Mat1az 6 har röstat
sethgecko 22 har röstat
 
av fegdyr
Wassup Rockers
 5 har röstat
Summer Storm
 1 har röstat
Brick
 4 har röstat
300
 27 har röstat
28 veckor senare
 9 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor