Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 402 Besökare idag: 4 551
annons
Laddar...

Recension av My Wife is a Gangster

Regissör: Cho Jin-gyu
Ã…r: 2001
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (729)    Forumdiskussion (0)
21/1 2004
Recenserad av gnoff
L
egendaren Eun-Jin är mer känd som ”Storebror”, trots att hon ändå är kvinna. Hon har kommit långt inom en gren av den koreanska maffian, mest tack vare sin skicklighet i stridskonst och sin brutalitet.

Då Eun-Jin får reda på att hennes syster Su-Il fortfarande är i livet beger hon sig direkt till henne, men finner henne i ett långt gånget stadie av cancer. Systrarna skiljdes åt som barn då deras föräldrar dött och nu vill Eun-Jin göra allt för sin syster för att hon skall orka bli frisk.

Läkarna påstår att Su-Il inte har länge kvar att leva, något som Eun-Jin vägrar acceptera till en början. Su-Il uttrycker sin önskan att hennes syster gifter sig, vilket Eun-Jin tar till fasta på, hon sänder ut sina närmaste män för att hitta en lämplig kandidat till giftemål.

Den man som hon sedermera gifter sig får det dock inte lätt, inte bara är han omedveten om sin frus dubbelliv, men inte heller får han ha sex med henne och inte är hon direkt väluppfostrad eller ens vänlig.

Samtidigt försöker ledaren för en annan gren av den koreanska maffian, en man som kallas Vita Hajen, ta sig in på territoriet som tillhör Eun-Jins chef.


Filmen lät mycket intressant på det jag läste om den i programmet till Umeås filmfestival, så passade på att se den då jag hade tid över. Detta visade sig vara en mycket bra film, till och med bättre än jag förväntat mig.

Även om jag mest sett asiatiska skräckfilmer än så länge börjar jag luta mer och mer mot att filmer från Asien är en för mig ny nästan oupptäckt guldgruva. Hollywoodfilmerna upprepar sig hela tiden medan jag i de asiatiska hittar nya saker som jag inte sett förr, lysande!

My Wife is a Gangster är en brilliant blandning av action och komedi, samt vissa inslag av romantik, helt klart sevärd och en film som jag varmt kan rekommendera!

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
niebaotan 5 har röstat
gnoff 3 har röstat
 
av gnoff
Den siste samurajen
 15 har röstat
A Tale of Two Sisters
 9 har röstat
My Wife is a Gangster
 3 har röstat
Guds stad
 10 har röstat
Pearl Harbor
 9 har röstat
The Texas Chainsaw Massacre - Motorsågsmassakern
 19 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor