Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 571 Besökare idag: 4 547
annons
Laddar...

Recension av Independence Day

Regissör: Roland Emmerich
Ã…r: 1996
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3899)    Forumdiskussion (0)
15/2 2006
Recenserad av von_fantasy
N
är det är dags att recensera en sådan här film som räknades som en storfilm då man själv var ca10 år blir det svårt att inte vara partisk. Detta var någonting häftigt och coolt, rymdvarelser, ufon och Jeff Goldblum (som man sett som den coola Ian Malcolm i Jurassic Park). Trots att jag är äldre nu så blir jag fortfarande en smula berörd av filmen.

Handlingen är barnsligt enkel. Helt plötsligt börjar man se stora ufon som kommer in över stortstäderna. Det är rymdvarelser som har kommit för att ta över jorden och tömma den på alla resurser samt utrota mänskligheten.

Men då de förbereder en attack "snubblar" David Levinson (Jeff Goldblum) över rymdvarelsernas signal och får reda på en del oerhört viktig information som inte vita huset och USAs militär fått reda på. Han kontaktar sin f.d. flickvän Constance Spano (Margaret Colin), som är presidentens (Bill Pullman) rådgivare. Han berättar om rymdvarelsernas plan och genast börjar planeringen om hur man ska kunna slå ut faran från rymden.

Som en liten sidohandling får vi följa stridspiloten Steven 'Steve' Hiller (Will Smith) och hans väg där han bl.a. skjuter på ufon, slår ned en rymdvarelse och kommer med kvicka kommentarer (till och med så är dessa kommentarer roliga!)

Skådespelarna är helt underbara i sina roller förutom Bill Pullman som känns väldigt överspelad. Jeff Goldblum & Will Smith är ett riktigt bra radarpar och kompletterar varandra riktigt bra. För övrigt vill jag bara säga att Jeff Goldblum är en av nutidens bästa skådespelare (tillsammans med Christopher Walken & Johnny Depp) som fortfarande lever.

Några andra som känns riktigt bra i sina roller är Judd Hirsch som spelar Davids pappa Julius, Robert Loggia som spelar General William Grey, Vivica A. Fox som spelar Steves flickvän Jasmine Dubrow, James Rebhorn som spelar försvarsministern Albert Nimzicki och självklart Randy Quaid som spelar alkoholisten Russell Casse som påstår att han blivit bortrövad av rymdvarelser förut. Jag är inget stort fan till Margaret Colin men i den här filmen är hon helt strålande och riktigt vacker.

Så trots all USA-propaganda och smått överspel från Bill Pullman så är detta en bra film där Smith & Goldblum höjer filmens kvalite några snäpp, vilket drar bort "tönt"-stämpeln som många av dessa filmer brukar få. Helt klart en film som man ska ha sett om man är filmintresserad eller bara vill ha en mysig stund.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Dåliga_filmer 35 har röstat
von_fantasy 14 har röstat
 
av von_fantasy
Apornas planet
 12 har röstat
Sin City
 15 har röstat
Da Vinci-koden
 12 har röstat
Omen
 28 har röstat
The Hills Have Eyes
 23 har röstat
Likplundraren
 3 har röstat
Independence Day
 14 har röstat
Cobra Verde
 11 har röstat
Harry Potter och den flammande bägaren
 11 har röstat
Black Dragons
 6 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor