Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 477 Besökare idag: 4 999
annons
Laddar...

Recension av Omen

Regissör: John Moore (I)
Ã…r: 2006
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3606)    Forumdiskussion (0)
7/6 2006
Recenserad av von_fantasy
D
å har man sett filmen med det kanske mest hypade datumet av alla, 06/06/06 (vilket ger 666 om man tar bort nollorna). Hur som helst så måste jag säga att datumet måste ha hjälpt denna remake (den 100:e i ordningen av skräck-remakes?) ganska långt på traven. Jag kan då säga att jag inte hade gått för att se på denna film på premiärdagen eller över huvudtaget.

Handlingen kretsar kring Robert & Katherine Thorn (Liev Schreiber & Julia Stiles) som ska få sitt förstfödda barn. Dock så dör barnet vid födseln (utan att modern vet om det) och en pastor/doktor frågar Robert om han istället vill ha ett annat barn som mist sin moder vid födseln.

Robert godtar erbjudandet och tar emot djävulens son, Damien (Seamus Davey-Fitzpatrick). Mystiska saker börjar hända och när familjens nanny begår självmord så börjar Katherine ana att det är något fel på sin son. Bättre blir det inte då en nanny (Mia Farrow) erbjuder sina tjänster. Vad familjen inte vet är att denna nanny är djävulssonens beskyddare och gör allt i sin makt för att göra så att Damien överlever.

Skådespelarinsatserna då? Ja vart ska man börja någonstans? Man kan väl börja med att ge en liten ros till Liev Schreiber som försöker trots ett bristande manus. Dock känns ingen av skådespelarna direkt trovärdiga i sina roller, vilket är synd. Julia Stiles måste nog vara den mest malplacerade skådespelerskan här. Trots att hon levererar värme och omtanke för pojken så når det inte fullt ut. Pete Postlethwaite gör en totalt överdriven gestaltning av Fader Brennan, tyvärr.

Och ska detta vara fortsättningen på denna orgie i remakes på gamla skräckfilmer så orkar jag inte med mer. Skräck? Ja man hoppade till en eller två gånger, sedan var det bara mycket prat å resande hit och dit. Men man ska inte förglömma att The Omen också hör till dramafacket... Och ja dialogerna är sådär överdrivet krystade och snudd på orealistiska (vilket i och för sig kan bero på dåliga skådespelarinsatser).

Varför görs det inga skräckfilmer som riktigt sätter sig på psyket och gör så att man fortfarande går och tänker på den, istället för att använda sig av billiga "chock"-effekter (där ljudnivån nästan spränger sönder trummhinnan)?

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
von_fantasy 28 har röstat
kanzi 52 har röstat
 
av von_fantasy
Apornas planet
 12 har röstat
Sin City
 15 har röstat
Da Vinci-koden
 12 har röstat
Omen
 28 har röstat
The Hills Have Eyes
 23 har röstat
Likplundraren
 3 har röstat
Independence Day
 14 har röstat
Cobra Verde
 11 har röstat
Harry Potter och den flammande bägaren
 11 har röstat
Black Dragons
 6 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor