Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 353 Besökare idag: 4 307
annons
Laddar...

Recension av The Hills Have Eyes

Regissör: Alexandre Aja
Ã…r: 2006
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3260)    Forumdiskussion (0)
10/4 2006
Recenserad av von_fantasy
J
aha detta är tydligen en i raden av många skräck-remakes. Men till skillnad från den uppenbara floppen House of Vax-remaken är detta en helt ok remake.

Mellan åren 1945-1992 gjorde amerikanarna en del kärnvapen tester ute i New Mexicos öken. Invånarna i de små byarna var tillsagda att lämna sina ägodelar och hem. Dock ville inte gruvarbetarna flytta så de gömde sig i sina gruvor. Efter ett tag blev alla dessa arbetare smittade med radioaktivitet vilket ledde till att deras barn blev missbildade (och tydligen psykiskt sjuka).

Nåväl, när en familj tar en "genväg" genom öknen så blir det såklart fel på bilen. Familjens ålderman och storpappa (Ted Levine) bestämmer sig för att vandra tillbaks till en bensinmack där de hade blivit tipsade om genvägen.

En efter en börjar familjens medlemmar dö eller skadas. Familjens svärson (och filmens geek) tar saken i egna händer, då bl.a. hans barn kidnappas.

Detta kan man nästan säga är en orgie i totalt menlöst våld och äckel. Dock är inte våldet så påpassande som i ex. The Passion of Christ eller äcklet så sjukt som i ex. Salo, men ändå skruvar man på sig.

Filmen börjar grymt bra med en av de bästa titelsekvenser jag någonsin sett (autentiska bilder på kärnvapen tester och på radioaktivt skadade barn). Allt är bra tills allt börjar vända, då det börjar gå "bra" för de goda. Då börjar hela amerikaniseringen av filmen vilket totalt förstör den. Sista halvtimmen av filmen sitter man inte och är rädd eller äcklad utan man är bara trött på den heroiska musiken och händelserna.

Dock ska jag inte klaga på musiken som under större delen av filmen (förutom de sista 30 min.) är riktigt stämningshöjande. Fotot och scenografin är också mycket snyggt. Dock vet jag ändå inte. Det känns som om Alexandre Aja hetsar fram handlingen, trots ett riktigt segt tempo i mitten av filmen. Dock är The Hills Have Eyes en sevärd remake, mycket bättre än House of Wax!

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
von_fantasy 23 har röstat
 
av von_fantasy
Apornas planet
 12 har röstat
Sin City
 15 har röstat
Da Vinci-koden
 12 har röstat
Omen
 28 har röstat
The Hills Have Eyes
 23 har röstat
Likplundraren
 3 har röstat
Independence Day
 14 har röstat
Cobra Verde
 11 har röstat
Harry Potter och den flammande bägaren
 11 har röstat
Black Dragons
 6 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor