Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 686 Besökare idag: 6 812
annons
annons
Laddar...

Recension av Winston Churchill

Regissör: Richard Loncraine
År: 2002
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (846)    Forumdiskussion (0)
29/1 2018
Recenserad av oscarvilhelm
I
detta välspelade kostymdrama följer vi Winston Churchill, hans politiska karriär under 1930-talet, och relationen till hans älskade hustru Clementine.

Efter att ha förlorat all politisk makt efter misslyckande i rollerna som chef över den brittiska flottan och senare finansminister kämpar Churchill med att bli respekterad i parlamentet igen. Han framstår som opålitlig och oberäknelig efter att ha bytt parti fram och tillbaka och kommer dessutom med uppmaningar att hålla kolla på Tyskland som verkar rusta upp för krig. Han menar att Storbritannien skulle vara vara chanslösa om krig utbröt idag, men flera i parlamentet, både inom hans egna parti och hans motståndare, menar att handelsavtalen med Tyskland är viktigare och vägrar tro att Hitler är ute efter krig i Europa. Men när Churchill kommer över papper som bevisar att Tyskland mobiliserar sig börjar snart opinionen i landet vända till hans fördel.

"The Gathering Storm" är otroligt dramatisk och gripande. Albert Finney gör ett lysande porträtt av Churchill och ger honom flera dimensioner av både styrka och svaghet, hårdhet och ömhet. Men det som även lyfter filmen ordentligt är de fantastiskt stabila insatserna som birollsinnehavarna bidrar med. Många av dem skildras med egna djup och intressanta historier, exempelvis hans fru, Clementine, vars upplevelser i livet bredvid sin färgstarke make får utrymme och empati. Manuset är även det mycket starkt med gripande dialoger och dramatiska svängningar i handlingen som får speltiden att springa förbi.


Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
oscarvilhelm 0 har röstat
 
av oscarvilhelm
Winston Churchill
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Lolita
0 har röstat
En underbar jävla jul
0 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Evil Dead II
1 har röstat
The Edge of Seventeen
0 har röstat
Hendrix
0 har röstat
A Child's Cry for Help
0 har röstat
Wind River
1 har röstat
Winston Churchill
0 har röstat
Den långa flykten
0 har röstat
Dödens leksaker
0 har röstat
The Roommate
0 har röstat
The Revenant
0 har röstat
Ett päron till farsa firar jul
0 har röstat
The Voices
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
2 har röstat
Bright
0 har röstat
Mupparna på Manhattan
1 har röstat
Den onda cirkeln
0 har röstat
The Prophet's Game
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor