Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 196 Besökare idag: 5 287
annons
annons
Laddar...

Recension av The Edge of Seventeen

Regissör: Kelly Fremon Craig
År: 2016
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (773)    Forumdiskussion (0)
19/2 2018
Recenserad av Stygga-Vargen
K
elly Fremon Craig har skrivit manuset till kortfilmen Streak från 2008 och till långfilmen Det perfekta livet från 2009 och år 2016 kom långfilmen The Edge Of Seventeen som hon både skrivit, regisserat och producerat. I skrivande stund har jag bara sett The Edge Of Seventeen (titeln kommer från den klassiska Stevie Nicks-låten från 1982) men jag vill gärna se fler av Craigs filmer framöver för den här filmen var faktiskt över förväntan.

Handlingen kretsar kring tonårstjejen Nadine (Hailee Steinfeld som även var med i Split) som har en storebror vid namn Darian (Blake Jenner) och socialt sett är de varandras motsatser – Darian har alltid varit väldigt populär medan Nadine alltid blivit utstött.

Men en dag träffar Nadine en tjej som heter Krista (Haley Lu Richardson) och de blir vänner direkt. I skolan umgås de på rasterna och de träffas alltid efter skolan också och de hittar på lite allt möjligt och de har väldigt roligt tillsammans och de ställer alltid upp för varandra.

En kväll är Nadines och Darians ensamstående mamma Mona (Kyra Sedgwick) bortrest och Nadine ber då sin bror att hålla sig undan då hon vill ha huset för sig sig själv så att hon och Krista kan ha fest i lugn och ro.

Men på kvällen dyker Darian upp tillsammans med några vänner och även om de inte går in i huset utan håller sig i poolen de har i trädgården så ber Nadine dem att bege sig därifrån. Darian lyssnar dock inte utan stannar kvar och lite senare hittar Nadine honom i säng med Krista, vilket leder till att Nadine blir arg på Krista och bestämmer sig för att sluta umgås med henne.

Istället börjar Nadine söka sig till läraren Mr. Bruner (Woody Harrelson) mellan lektionerna och hon anförtror honom sina problem. Och på fritiden börjar hon umgås med Erwin (Hayden Szeto), som ägnar sig åt att göra egna tecknade kortfilmer – han håller på med tecknad film som ska få vara med i en tävling. Men Nadines problem har bara börjat och en kväll hamnar hon verkligen i klistret och det rejält.

Filmen är både underhållande och gripande och stundvis lyckas den bli rolig också – scenen där Nadine skäller ut Mr. Bruner är hysteriskt rolig och det är faktiskt bland det roligaste jag sett när det gäller nyare filmer. Hailee Steinfeld gör väldigt bra ifrån sig och Woody Harrelson är klockren som Mr. Bruner (önskar faktiskt att jag hade haft en sån lärare). Jag delar även ut plus till Haley Lu Richardson, Kyra Sedgwick och Hayden Szeto. Filmen är definitivt sevärd och det är en av de bättre ungdomsfilmerna som gjorts på senare år.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Stygga-Vargen 0 har röstat
 
av Stygga-Vargen
Olofs frostiga äventyr
 2 har röstat
Slender Man
 1 har röstat
Annie
 0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
 1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
 3 har röstat
Unforgettable
 1 har röstat
Evil Dead
 0 har röstat
Den bästa sommaren
 1 har röstat
Psycho II
 0 har röstat
Spinal Tap
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Farligt experiment
0 har röstat
Captain America: Civil War
0 har röstat
Barnjungfrun
1 har röstat
Jurassic World: Fallen Kingdom
1 har röstat
Ella den förtrollade
0 har röstat
Måndag hela veckan
0 har röstat
The Lost Boys
0 har röstat
Get Out
0 har röstat
Repet
0 har röstat
A Moment of Innocence
0 har röstat
Den yttersta gränsen
1 har röstat
Kidnap
0 har röstat
Lolita
1 har röstat
En underbar jävla jul
0 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Evil Dead II
2 har röstat
The Edge of Seventeen
0 har röstat
Jimi: All Is by My Side
0 har röstat
A Child's Cry for Help
0 har röstat
Wind River
2 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor