Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 465 Besökare idag: 5 022
annons
Laddar...

Recension av Höjdarskolan: Sky High

Regissör: Mike Mitchell (IV)
Ã…r: 2005
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (4373)    Forumdiskussion (0)
10/4 2006
Recenserad av Loomis
W
alt Disney bjuder här på en salig blandning av allt från ”Harry Potter”, ”X-Men” till ”Dawsons Creek” i ett fullspäckat familjeäventyr om superhjältar. För den yngre publiken är det här en perfekt äventyrsfilm kryddat med Disney-uppfostrande om moral och var stolt över vem du är. Typiskt Disney? Japp, från första till sista bildrutan, men det är bara att erkänna. Dom gör förbannat bra familjefilmer.

”Sky High” är som vilken ungdomsfilm som helst, kärleksproblem, finna ditt rätta jag och försöken att vara alla till lags. Allt detta har vi sett förut men denna gång är den placerad på en alldeles speciell plats, nämligen i en skola enbart för superhjältar. Vi får följa Will Stronghold (Michael Angarano) som är son till världens mest kända och respekterade superhjältar, Commander (Kurt Russell) och Jetstream (Kelly Preston). När det är hans första skoldag på Sky High är förväntningarna på honom skyhöga från alla håll. Problemet är bara det att ingen vet att han ännu inte utvecklat några som helst superkrafter och i en skola med det som inriktning är det svårt att bli accepterad. Inte minst när det visar sig att något skumt är i görningen.

Tanken på en film som driver med hela "serietidning-blir-till-film"-flugan är utan tvekan intressant och även om ”Sky High” gör vissa blinkningar både till höger och vänster så är dess mål egentligen att vara en klassisk familjefilm i sann Walt Disney-anda. Och det är den också, det är trevligt, väldigt tillrättalagt och sådär lagom spännande utan att bli otäckt. Precis vad man väntar sig idag av Walts förvaltare.

Det ska understrykas för den som trott något annat att det här är alltså inget actionäventyr för den vuxna publiken, ”Harry Potter” framstår i jämförelse som rena skräckfilmen. Men humorn fungerar på gammal som ung och upplägget är som en våt dröm för någon mellan 7-16 år gammal.


Så varför inte samla hela familjen i soffan och se något som inte behöver vara för otäckt för de allra minsta, förbannat spännande för de något äldre och en trevlig familjestund för den allra äldsta delen?

Typiskt Disney? Japp, från första till sista bildrutan, men det är bara att erkänna. Dom gör förbannat bra familjefilmer.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Loomis 3 har röstat
 
av Loomis
Turistas
 7 har röstat
Kärlekens slöja
 3 har röstat
Parfymen: Berättelsen om en mördare
 23 har röstat
Annapolis
 4 har röstat
The Benchwarmers
 6 har röstat
United 93
 17 har röstat
Lucky Number Slevin
 28 har röstat
Hooligans
 15 har röstat
Höjdarskolan: Sky High
 3 har röstat
Saw 2
 13 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor