Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 331 Besökare idag: 4 409
annons
annons
Laddar...

Recension av Mission: Impossible - Rogue Nation

Regissör: Christopher McQuarrie
År: 2015
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1727)    Forumdiskussion (0)
4/8 2015
Recenserad av Mat1az
I
den femte delen i Mission: Impossible-serien tar Ethan Hunt (Tom Cruise) och hans team på sig ett av deras mest omöjliga uppdrag hittills – att förgöra den internationella brottsorganisationen The Syndicate.

Filmen öppnar starkt med årets mest omtalande stunt. Cruise hänger på utsidan av ett Airbus A400 flygplan medan det lyfter från marken. Det här gjorde han alltså på riktigt. Helt själv. Totalt åtta gånger. Förutom detta gör han även alla egna stunts under biljakten och den absolut hissnande motorcykelfärden – iförd hawaiiskjorta och jeans. Karln är totalt galen. Men det visste väl alla redan?

Mission: Impossible har känts lite som en andra klassens James Bond från USA. Men under operascenen i denna är det Ethan Hunt och kompani som visar var skåpet ska stå. Scenen levererar en tight och spännande ”Bond-anda” som Bond själv bara kan drömma om. Det är även här svenskan Rebecca Ferguson verkligen får visa vad hon går för, spelande den lömska Ilsa Faust.

Ferguson är riktigt bra och känns klar för den internationella marknaden. Andra kända svensken, Jens Hultén, är väl lite sådär som skurken Janik ”Bone Doctor” Vinter. Betydligt bättre är Sean Harris som ”huvudskurken” Solomon Lane.

Det som skiljer den här femte delen från de tidigare fyra filmerna är att den klart tydligare börjat tåga in på ett komedispår. Det är nästan så att man kunde kalla denna för en actionkomedi. Ibland blir det riktigt pajigt och humorn är inte direkt finurlig – mer något som hör hemma i en familjekomedi. Det känns ibland väldigt påtvingat. Speciellt då Simon Peggs karaktär Benji alltid måste försöka vara rolig.

Det filmen lever på är actionscenerna. Där emellan blir det rätt utdraget med mycket onödig utfyllnad, som tråkiga fighter. Med lite rappare tempo, aningen kortare speltid och mindre pajas humor så hade detta kunnat bli en riktig höjdare.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Mat1az 4 har röstat
Martin_Sj 1 har röstat
HillMove 0 har röstat
 
av Mat1az
Mission: Impossible - Rogue Nation
 4 har röstat
Ant-Man
 6 har röstat
Mad Max: Fury Road
 4 har röstat
The Water Diviner
 0 har röstat
Avengers: Age of Ultron
 4 har röstat
Fast & Furious 7
 5 har röstat
Big Game
 0 har röstat
Big Eyes
 1 har röstat
The Imitation Game
 3 har röstat
Interstellar
 9 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor