Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 427 Besökare idag: 4 703
annons
annons
Laddar...

Recension av White Noise

Regissör: Geoffrey Sax
År: 2005
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2908)    Forumdiskussion (0)
5/11 2005
Recenserad av valsinger
N
u har det kommit in spöken i maskinen igen. Japanska regissörers fäbless för högteknologisk mediaskräck har verkligen gjort stort intryck på oss västerlänningar som numera inte tycks få nog av sprakande mobiltelefoner, brusiga videoband och flimrande teveskärmar. I ”White Noise” fyller Michael Keaton hela sin lägenhet med hemelektronik för att kunna lyssna på de döda.

Den brittiska regissören Geoffrey Sax har redan en mängd teveserier av olika slag på meritlistan, men när han nu gör sin första Hollywoodfilm försöker han desperat att rida på den nya skräckvågen. Det blir ett ganska platt fall eftersom han varken lyckas skapa något vidare intresse för sina rollfigurer eller följa en logisk tråd.

Michael Keaton spelar Jonathan Rivers, en lyckad arkitekt vars lika lyckade författare till fru omkommer i en mystisk trafik-/drunkningsolycka. Strax därefter kommer Jonathan i kontakt med en man som säger sig kunna kommunicera med de döda (via videobandspelare, datorer och teveapparater). Raymond, som mannen heter, har fått ett meddelande av Jonathans döda fru och det dröjer inte länge förrän spöklyssning blir Johns största hobby.

Som åskådare väntar man på en förklaring till hustruns tragiska olycka, eller åtminstone på en fiffig twist, men förgäves. Historien tar istället en helt annan vändning, utan att för den skull bli mera trovärdig eller begriplig. Det känns som om manusförfattaren (Niall Johnson) mest tyckt sig ha en fiffig grundidé som han sedan planlöst spunnit vidare kring utan tydligt mål.

Filmens foto är snyggt men tråkproffsigt medan skrämseleffekterna är billiga och begränsade till plötsliga höga ljud samt en och annan mystisk skugga som sveper förbi i ögonvrån. Och när allt är över så sitter man mest och funderar på hur filmmakarna borde ha gjort istället.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
valsinger 4 har röstat
 
av valsinger
Cursed
 6 har röstat
It's All Gone Pete Tong
 12 har röstat
Land of the Dead
 17 har röstat
Mondovino
 2 har röstat
Kung Fu Hustle
 8 har röstat
White Noise
 4 har röstat
Breaking News
 1 har röstat
Doom
 31 har röstat
Tarnation
 10 har röstat
The Grudge
 15 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor