Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 553 Besökare idag: 4 097
annons
Laddar...

Recension av 2 Fast 2 Furious

Regissör: John Singleton
Ã…r: 2003
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2064)    Forumdiskussion (0)
15/6 2003
Recenserad av Kiril
J
ag erkänner direkt: Ja, jag var skeptisk.
Till att börja med, förstod jag inte vad det var som gjorde föregångaren ”The Fast and the Furious” till den kassakalv den överraskande råkade bli. Biljakter hade redan gjort bättre i ”Ronin”, ”Gone in 60 Seconds” och varför inte nämna klassiker som ”French Connection” och ”Bullitt”, som alla dessutom hade bättre historier att berätta och dessutom med bättre skådespelare i rollerna.
Att Vin Diesel, affischnamnet i ettan, nobbade erbjudandet att medverka i uppföljaren och faktumet att John Singleton inte gjort något värt att hänga i granen sedan sin debut ”Boyz N the Hood” för lite drygt ett decennium sedan, var ytterligare varningstecken.

I denna uppföljare har Brian O’Conner hoppat av poliskåren och flyttat från L.A. till Miami, där han försörjer sig på de prispengar han håvar in i alla street racing-tävlingar han medverkar i.
När han åker fast i samband med en tävling, så ser polisen i Miami sin möjlighet att använda Brian som verktyg att, tillsammans med Brians gamle vän Roman Pearce som Brian inte haft kontakt med på åratal, och polisen Monica Clemente som redan är satt på fallet under falsk identitet, sätta dit knarkkungen Carter Verone.

Historien är som hämtad från ett halvdant avsnitt av ”Miami Vice”, men kryddad med biljaktscener. Och vilka biljakter!

Ja, jag var skeptisk. Och jag tvingas äta upp det. Gladeligen dessutom.
Racet i filmens inledning är något av det mest adrenalinuppumpade jag faktiskt någonsin sett. Dagens teknologi inom datoriserade effekter används sömlöst för att leverera snygga övergångar mellan de klipp av för snabb och för rasande bilåkning som vi överdoseras med och ger ett fenomenalt flyt och överblick i sådana scener som i originalet var geografiskt röriga.

Skådespelarinsatserna är dugliga nog att hålla scenerna där emellan på en någorlunda hyfsad nivå och logiken och tunnheten i manuset kastar jag ur fönstret. Fartblindheten är total. En film, vars existensvärde jag har betvivlat ända sedan jag hörde talas om att den skulle göras för i princip två år sedan, har visat sig leverera ett visst underhållningsvärde i form av dessa snyggt genomförda actionsekvenser. De lyckas på ett häpnadsväckande sätt få mig att ge en film, som på papperet inte är värd något beröm på något plan, en finfin eftersmak till 100% baserat på den rena underhållningen.

Alla som är ute efter något med lite substans bör titta åt valfritt annat håll, för här finns inget som på något sätt någonsin får en att lära sig något om någonting alls. Alla som däremot är ute efter 108 minuters totalt hjärndöd underhållning och som i barndomen inte kunde få nog av att köra runt med sina leksaksbilar, kan med gott samvete spänna fast bältet och njuta av resan.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 0 har röstat
billybob 18 har röstat
Kiril 16 har röstat
 
av Kiril
Hellboy
 7 har röstat
Mean Girls
 14 har röstat
One Missed Call
 12 har röstat
Shrek 2
 11 har röstat
Day After Tomorrow
 10 har röstat
Van Helsing
 18 har röstat
Out of Time
 6 har röstat
50 First Dates
 12 har röstat
Big Fish
 46 har röstat
Scary Movie 3
 9 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor