Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 484 Besökare idag: 4 850
annons
Laddar...

Recension av 2:37

Regissör: Murali K Thalluri
Ã…r: 2006
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2427)    Forumdiskussion (0)
2/3 2007
Recenserad av Mat1az
D
et är alltid lika roligt med filmer från debuterande unga regissörer, speciellt om de är öppensinnade och fyllda med nytänkande. Australiensaren Murali K Thalluris debut med det moderna dramat 2:37 (Two Thirty 7) är absolut inget undantag.

Filmen, som utspelar sig under en dag på ett College, följer sex studenter genom deras komplicerade liv och vardag. Klockan 2:37 PM knyts deras liv ihop med en tragedi som påverkar dem alla. Sakta vecklar sig personernas historia och bakgrund ut sig, för att i slutet blomma ut och ge oss svaren på våra frågor.

Inget är vad det ser ut att vara. Oförutsägbart slingrar sig berättelsen mellan de olika karaktärerna och lämnar en med ett "aha" på läpparna efter varje avslöjande som sakta sätter pusselbitarna på plats. De olika personernas historier byggs under filmens gång på med deras egna tankar och funderingar. Thalluris har skapat en känsla av att vi faktiskt skulle vara inne i personernas huvuden och höra vad de tänker.

Fotot är helt underbart med långa kamerasvepningar som på ett smart sätt för berättelsen framåt. Man har verkligen lyckats fånga känslorna och stämningen i korridorerna på skolan, som för de utstötta är ett öppet krigsfält av glåpord och förnedringar. De vackra och populära tycks på ytan leva de perfekta liven, men ingen är perfekt, alla ruvar de på sina hemligheter.

Jag älskar filmer där man efteråt får fundera över saker som hände och varför det slutade som det gjorde. 2:37 är precis en sådan film, desto mer man tänker igenom den, desto mer börjar man förstå hur genial den faktiskt är.

Det unga skådespelarna i filmen gör riktigt bra ifrån sig, man känner sympati för de utsatta och ibland önskar man att man själv kunde hoppa in och påverka eller hjälpa. Det är absolut en film som föräldrar borde se, samt att den borde visas för elever i skolor där det förekommer mycket mobbning (i stort sett alla skolor).

Av filmen att bedöma trodde jag att den unge Thalluris måste ha sett en hel drös med filmer och lånat idéer och byggt vidare på olika koncept med egna funderingar. Men sanningen är att han inte alls sett mycket film, han brukade faktiskt ljuga om att han sett vissa filmer, bara för att inte framstå som dum och okunnig framför filmfolk. Thalluris är enligt mig en ren naturbegåvning med massor av potential till att bli något mycket stort inom filmvärlden.

Detta är en mycket stark och rörande film som är värd att ses och diskuteras om.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Mat1az 9 har röstat
 
av Mat1az
Mission: Impossible - Rogue Nation
 4 har röstat
Ant-Man
 6 har röstat
Mad Max: Fury Road
 4 har röstat
The Water Diviner
 0 har röstat
Avengers: Age of Ultron
 4 har röstat
Fast & Furious 7
 5 har röstat
Big Game
 0 har röstat
Big Eyes
 1 har röstat
The Imitation Game
 3 har röstat
Interstellar
 9 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor