Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 589 Besökare idag: 4 480
annons
Laddar...

Recension av 24-timmarsjakten

Regissör: Joe Dante
Ã…r: 1987
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2495)    Forumdiskussion (0)
25/10 2006
Recenserad av RasmusOrsén
F
amiljefilm från 80-talet med Martin Short och Dennis Quaid i huvudrollerna. En film för alla barn men också vuxna som kan uppskatta barnslig humor. Producerad av mästerregissören Steven Spielberg.

Löjtnant Tuck Pendleton (Dennis Quaid) ställer upp på ett topphemligt experiment. Att göra en människa mikroskopiskt stor och att sedan skicka in denne i blodomloppet på en kanin. Allt i rent vetenskapligt syfte. Experimentet lyckas och han förminskas i en farkost som är mikroskopiskt stor och vetenskapsmännen gör en spruta där farkosten färdas för att sedan injecera den i kaninen.

Men något går fel och några bovar stormar labbet. En av vetenskapsmännen lyckas dock fly med sprutan. Men bovarna hinner i kapp honom och hans sista chans blir att injicera sprutan i någon. Det blir det stressade butiksbiträdet Jack (Martin Short) som får sprutan och därmed befinner sig Tuck inuti Jack. Nu måste de sammarbeta för att komma på ett sätt att få ut Tuck innan syret i hans kapsel tar slut, vilket bara ger dem några timmar.

24-timmarsjakten är en film med mycket barnslig humor, vilket gör att vissa vuxna nog kan tycka den är larvig. Men för de som kan finna barnet inom sig och uppskatta komiken kommer detta att locka fram många skratt. Detta är nämligen en typisk Martin Short- film och de är ju kända för att vara säregna.

Dennis Quaid passar bra i sin roll då han är en väldigt neutral person men filmen kretsar mer runt Martin Shorts rollfigur Jack. Meg Ryan som spelar flickvän till Tuck är inte så väldigt övertygande, mest söt.

Med ett roligt manus blir det här till en av 80-talets roligaste science-fictionfilmer. Men det är en ytlig film och skådespelet ligger inte på den nivå man kan för vänta sig av de här skådespelarna. Det blir en trea allt som allt.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
RasmusOrsén 1 har röstat
 
av RasmusOrsén
The Escort
 0 har röstat
Pirates of the Caribbean: Svarta Pärlans förbannelse
 7 har röstat
Like Minds
 0 har röstat
Knight Rider 2000
 1 har röstat
American Pie - Band Camp
 7 har röstat
Wallander - Bröderna
 1 har röstat
Trollkarlen från Övärlden
 2 har röstat
Simone
 1 har röstat
Nicky och Gino
 0 har röstat
Robin Hood - Prince of Thieves
 4 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor