Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 540 Besökare idag: 4 586
annons
Laddar...

Recension av 28 dagar

Regissör: Betty Thomas
Ã…r: 2000
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2523)    Forumdiskussion (0)
27/9 2009
Recenserad av Rollywood
S
andra Bullock har huvudrollen i det här ganska enkla men ändå helt acceptabla dramat. En historia om en kvinna som slipper undan fängelsestraff genom att istället gå rehabilitering mot sitt alkoholmissbruk. I början av sin vistelse går hon ut i protest mot alla aktiviteter i rehabiliteringsprogrammet, men vartefter hon lär känna de andra patienterna börjar hon inse att det kanske är värt att kämpa för att få ordning på sin tillvaro igen.

Det här är en fin, aningen ytlig men också sorglig historia skriven av Oscarnominerade Susannah Grant. En mycket duktig manusförfattare som låg bakom storyn till de storslagna filmerna Pocahontas (1995) och Erin Brockovich (2000). Med regi av skådespelerskan och regissören Betty Thomas är de två kvinnorna nyckeln bakom filmen. Sandra Bullock var den perfekta personen att sätta i huvudrollen även om skådespelarna runt omkring henne i filmen är mer tveksamma. Man stör sig i synnerhet på då något mindre kända Viggo Mortensen som spelar en av patienterna på rehabiliteringscentret.

Vi ser en rad kända ansikten i birollerna även om de kanske inte sticker ut alltför mycket i filmen. Den klassiske birollsinnehavaren Steve Buscemi och Viggo Mortensen är bara några av de skådespelarna som appliceras på rollistan. Fast ärligt talat så är Mortensen mest ett stort skämt i alltihopa.

Även om man ibland kan tycka att filmen går lite för ytligt fram och man borde ha grävt djupare i karaktärerna med lite mer tragedi så finns det ändå en harmoni som passar efter en stressig vecka och gör detta till en bra fredagsfilm. Jag tycker den kan komma fram med ett bra budskap till oss alla även om man givetvis hittar bättre filmer i samma stil. Återigen skulle känslorna släppts fram mer och klyschorna tryckts undan, tyvärr kan det här stundom bli tvärtom. Jag tilldelar filmen en trea i betyg då den är bättre än godkänd men inget speciellt.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 1 har röstat
 
av Rollywood
Bad Boys II
 5 har röstat
Avgrunden
 9 har röstat
Och han älskade dem alla
 1 har röstat
Freaky Friday
 0 har röstat
Spy Hard
 2 har röstat
A Man Apart
 0 har röstat
Ghostbusters II
 2 har röstat
Mitt Super Ex
 0 har röstat
28 dagar
 1 har röstat
My Horrible Year!
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor