Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 375 Besökare idag: 5 024
annons
Laddar...

Recension av 300: Rise of an Empire

Regissör: Noam Murro
Ã…r: 2014
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2057)    Forumdiskussion (0)
7/3 2014
Recenserad av August Dellert
3
00: Rise of an Empire är både en uppföljare och en sorts prequel till Zack Snyders stilistiska original. Den är baserad på Frank Millers serieroman Xerxes och är en actionladdad krigsfilm som i stora drag handlar om kampen mellan den hämndlystna drottningen Artemisia och Atens hjälte Themistokles. Den innehåller även en del kopplingar till vad som inträffade både innan, under och efter den förra filmen och den berättar även historien om hur Xerxes blev den regerande halvguden av Persien.

Det Rise of an Empire gör bäst är att efterlikna originalets trendsättande estetik, med flådiga slowmotionsekvenser, extremt övervåld och ett obarmhärtigt överflöd av vackra effekter. Det är en fröjd för ögat.

Det Rise of an Empire inte lyckas lika bra med som originalet är praktiskt taget allt annat. Skådespelet är inte dåligt, men det saknas en protagonist värd namnet. Istället för en lysande Gerard Butler som Leonidas får vi nöja oss med en alldaglig Sullivan Stapleton som Themistokles.

Filmens höjdpunkt är i min mening när Xerxes bakgrund presenteras, men tyvärr får vi inte se så mycket av Xerxes som man kunde önska heller. Istället får vi mest se hans högra hand, Artemisia, spelad av Eva Green. Green gör en övertygande prestation, men är inte alls lika ikonisk som Gudkungen själv. Handlingen känns mest som en ursäkt för filmens actionsekvenser, snarare än en engagerande drama på sina egna ben.

Striderna utspelar sig till största del till havs och är precis som väntat ett fyrverkeri av blodskvätt och svettiga muskler. Detta känns tyvärr inte lika spännande 2014 som när originalet släpptes år 2006. Det känns dessutom ganska dumt att Atenerna ska strida i bar överkropp, precis som Spartanerna gjorde. Lika dumt som att filmens titel fortfarande lyder 300, trots att det inte har mycket med filmens handling att göra. I många aspekt känns det här som en ganska onödig uppföljare.

Jag älskade den första 300 så allt detta till trots så tyckte jag att 300: Rise of an Empire var en underhållande film som jag kan rekommendera till de som uppskattade originalet. Jag hade givetvis hoppats på mer, men inte förväntat mig något annat än precis det jag fick. Om det här var ett spel, skulle jag kalla det en expansion.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
August Dellert 7 har röstat
 
av August Dellert
Star Wars: The Last Jedi
 7 har röstat
Spider-Man: Homecoming
 3 har röstat
The Mummy
 2 har röstat
Ghost in the Shell
 5 har röstat
Rogue One: A Star Wars Story
 14 har röstat
Arrival
 5 har röstat
Warcraft: The Beginning
 4 har röstat
Batman v Superman: Dawn of Justice
 16 har röstat
Star Wars: The Force Awakens
 27 har röstat
Dope
 1 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor