Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 430 Besökare idag: 4 779
annons
annons
Laddar...

Recension av Scary Movie 3

Regissör: David Zucker
År: 2003
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3567)    Forumdiskussion (0)
28/2 2004
Recenserad av Kiril
I
somras såg jag om ”Airplane!” och insåg åter hur briljanta David Zucker och Pat Proft kan vara. Den fick mig att åter minnas ”Naked Gun”- och "Hot Shots"-rullarnas överlägsenhet som matade på med så många skämt per sekund att det krävdes en andra, en tredje, en tionde, en tjugoförsta titt för att hinna med alla poänger och dö av skratt när dessa uppenbarade sig. Nu är de tillbaka i kända vatten och det är inte helt oävet.

”Scary Movie” var en parodi som höll sig nära sina referensramar, men som i majoriteten av försöken misslyckades med att leverera sina skämt. Tvåan, å andra sidan, skapade flertalet gapflabb hos undertecknad, men hade färre parodiaspekter.

Här har men ett ”nytt” upplägg som plockar den ena referenspunkten efter den nästa och kängar till gamla slagpåsar som ”The Matrix”, men framför allt ”The Ring”, ”Signs”, ”8 Mile”, ”The Others” och många, många fler och väver in dem snyggt rent plotmässigt i Cindy Campbell’s fortsatta eskapader i livet när hon nu som reporter inser att det finns kopplingar mellan ett mystiskt videoband och skumma budskap i majsfält som skulle kunna utplåna hela mänskligheten.

Den enda riktiga missen som görs här, är att det bjuds på för få riktiga skämt. Zucker har på äldre dagar blivit något rostig. Det kommer inte tillräckligt frekventa gapflabb för att missa de smådetaljer som visar sig den där tjugoförsta gången och de är inte roligare än att välsigna dem med ett småleende.

Den helt mirakulösa trailern i en 90-minutersversion eller om inledningssekvensens genialitet, som bara den fick mig att krevera på biografens golv (och även resten av salongen vek sig dubbelt, så det är inte bara min sjuka humor som talar för sig) hade smittat av sig sin inspiration på hela filmen, så hade man kunnat nå upp till en framtida klassiker. Men jag klagar inte – den första titten på ”Scary Movie 3” är i vilket fall det roligaste i komediväg för tillfället.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Kiril 9 har röstat
 
av Kiril
Hellboy
 7 har röstat
Mean Girls
 14 har röstat
One Missed Call
 12 har röstat
Shrek 2
 11 har röstat
Day After Tomorrow
 10 har röstat
Van Helsing
 18 har röstat
Out of Time
 6 har röstat
50 First Dates
 12 har röstat
Big Fish
 46 har röstat
Scary Movie 3
 9 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor