Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 585 Besökare idag: 4 432
annons
annons
Laddar...

Recension av Million Dollar Baby

Regissör: Clint Eastwood
År: 2004
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1325)    Forumdiskussion (0)
10/5 2005
Recenserad av neo_lord
Clint Eastwood senaste blev något oväntat den stora vinnaren vid årets Oscarsgala med 4 statyetter, bland annat för bästa film och bästa regi. Men var den verkligen värd alla dessa guldgubbar och håller filmen verkligen måttet? Det är det som jag ska försöka ta reda på här.

Frankie Dunn (Clint Eastwood) är boxningstränare och ägare till en boxningsklubb. En dag blir han uppsökt av Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) som vill att han ska träna henne, men Frankie tackar nej. Men Maggie är inte den som ger sig i första taget. Envist försöker hon få Frankie att ändra sitt beslut, och sakta men säkert inser Frankie att Maggie har potential att bli en mycket bra boxare och han tackar till slut ja till att träna Maggie. Allteftersom tiden går så växer vänskapsbanden mellan Maggie och Frankie sig allt starkare. Men allt är inte en dans på rosor, vilket dom båda snart kommer att bli varse om då olyckan är framme.

Clint Eastwoods senaste film, brottsdramat Mystic River var en strålande bra film. Mycket tack vare fantastiska skådespelarinsatser av bland andra Sean Penn och Tim Robbins. I jämförelse med Million Dollar Baby så faller nämnda film i skuggan. Million Dollar Baby är i och för sig ett kompetent verk, men inte alls lika bra som Mystic River. Främsta orsaken tycker jag är att filmen verkar jag svårt att bestämma sig för vad den vill vara. Vill den vara en tuff boxningsfilm eller ett känslosamt drama? Just nu är den en blandning av dom båda, vilket funkar så där.

Och skådespelarprestationerna är det också lite si och så med. Eastwood och Swank tycker jag inte presterar maximalt (trots Swanks Oscar för bästa kvinnliga huvudroll). Nej, bäst i denna film är helt klart Morgan Freeman i sin biroll som Frankies bäste vän Eddie Scrap.

För att sammanfatta Million Dollar Baby kan man säga att den är en kompetent gjord film, men med en del brister och som inte når upp till samma nivå Eastwoods senaste filmer. Dom delar som funkar bäst i filmen är boxningsscenerna, men tyvärr så är dom på tok för korta.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
othis 10 har röstat
joppejoppe 5 har röstat
neo_lord 12 har röstat
ontherocks 5 har röstat
Greenleaf 16 har röstat
 
av neo_lord
Världarnas krig
 19 har röstat
The Passion of the Christ
 3 har röstat
Irreversible
 15 har röstat
Returner
 5 har röstat
Million Dollar Baby
 12 har röstat
The Manchurian Candidate
 6 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor