Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 444 Besökare idag: 5 861
annons
Laddar...

Recension av Friends with Benefits

Regissör: Will Gluck
Ã…r: 2011
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2031)    Forumdiskussion (0)
6/11 2011
Recenserad av weng-weng
M
ila Kunis fartiga headhunter i New York hittar Justin Timberlakes mediasuperman och lockar över honom från andra sidan kusten. Han lämnar San Francisco för det nya flashiga jobbet och får henne på köpet – men bara som vänner, allt annat är ju så jobbigt. Till ingens förvåning blir förstås attraktionen snart för stor och efter ett sorts muntligt kontrakt hoppar de i säng både en och två gånger bara för sexets skull.

I och med den här filmen går det att konstatera att även två perfekt trimmade Hollywoodkroppar blir tjatiga efter tag, hur avklädda de än är, om det inte finns något annat att titta på. Ja, det är mycket Mila och Justin för pengarna här, det kan man inte klaga på (även om han är bäst när han får göra ett fånigt sovrumsframträdande med Kriss Kross gamla ”Jump”). Men inte ens oceaner av hud kan få till någon hetta i ”Friends with Benefits”. För det finns helt enkelt inget nytt någonstans.

Dialogen (i smatterbandsfart) fylls med repliker där humor och sex ska skapa ett avväpnande och avslappnat förhållande till det nakna och därmed hitta fram till temat om samtidig vänskap och sex.
Det hade funkat och varit eggande om det funnits någon överraskning i replikskiftena. I stället är det bara refuserade idéer från papperskorgen på ”Sex and the Citys” redaktion. När Kunis klagar på Timberlakes skäggstubb heter det ”If you don’t start shaving up here, I will stop shave down there”.

Kunis är på hyperfart i allt hon gör och full av tokroliga förslag på vad man kan hitta på i the big apple. Att en kille som Justin med fingret i luften (mitt inne i ”vad som gäller på nätet”) inte skulle känna till New Yorks utbud är inte bara svårt att köpa, det är direkt dumt. Fenomenet flash mobs används som någon sorts tidsmarkör för vad folk gör just nu. Är det verkligen menat att Justin ska tycka detta är exotiskt? Här presenteras det som om det vore något från en annan planet trots att det länge varit gårdagens nyheter över hela världen. Man tycker att det borde ha nått den lilla hålan San Francisco också.

Men även resten av filmen är gammal. Att regissören Will Gluck bygger ett så trist dramaturgiskt luftslott är en gåta efter att ha sett hans långt smartare ”Easy A” (där t.ex. dialogen är långt sexigare än här). Större delen av visdomen i ”Friends with Benefits” kan summeras i en Rockystripp, och så mycket billigare och behändigare det hade varit.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
weng-weng 1 har röstat
blue velvet 1 har röstat
 
av weng-weng
Ett fall för Johnny Cousin
 0 har röstat
Dance of the Dwarfs
 0 har röstat
Tvätten
 1 har röstat
Det dödliga spelet
 1 har röstat
They Live
 2 har röstat
Sleeping Beauty
 8 har röstat
Friends with Benefits
 1 har röstat
F
 0 har röstat
Baby on Board
 2 har röstat
Apflickorna
 23 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor