Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 382 Besökare idag: 4 556
annons
Laddar...

Recension av Terminator Salvation

Regissör: McG
Ã…r: 2009
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2388)    Forumdiskussion (0)
24/6 2009
Recenserad av connya
E
fter en lång sekvenstagning utan klipp är jag ganska imponerad och nöjd, där jag sitter bekvämt nedsjunken i biofåtöljen och låter salens fantastiska digitala bild och ljud fullkomligt skölja över mig. När eftertexterna rullar vill jag ge filmskaparna en eloge för riktigt gott filmarbete. Men också fråga dem om de var lite rädda för att ta risker. För om det är någonting som Terminator Salvation är så är det snygg och underhållande men också väldigt feg, anonym och lite väl simpel.

Att förvalta ett varumärke som detta är säkerligen inte lätt. Och då är det givetvis mycket enklare att upprepa actionsekvenserna i oändlighet, speciellt om man vet att man kan få dem otroligt imponerande. Historien om John Connor, en drös terminators och den postapokalyptiska värld som målas upp efter att Judgement Day infallit är ett skickligt hantverk – som dock aldrig känns särskilt mycket. Karaktärer är bleka, med undantag för Sam Worthington som levererar riktigt bra, och förutom ett par enskilda scener är det mesta otroligt anonymt. Det är spelet med världens snyggaste grafik som saknar medryckande spelmoment, det är Britney Spears radiohitlåten med favoritbanden som man sedan inser är bland det svagaste på skivan – brevid det personliga och det som kräver att man lyssnar in sig på.

Det är i mångt och mycket en perfekt biofilm. Presentationen är stundtals otroligt imponerande, trots att jag vid det här laget borde vara van – men effekter, miljöer och förvaltningen av ett gäng hundra miljoner är oklanderligt. I alla fall när det kommer till yta. På manusnivå är det anpassat för massorna, anpassat för den lättroade publiken och anpassat för de som nu är 14 år och ska kliva in i det här universumet på samma sätt som vi gjorde med del ett, och kanske framför allt, del två.

På ett vis kan jag förstå det – filmer skapas inte alltid för dig och mig. Precis som Nintendo tar en riktning med Wii och lockar in familjen och de som aldrig började sin TV-spelshistoria med NES och Super Mario Bros så måste det finnas, det där nya. Och under långa stunder känns Terminator Salvation som den perfekta filmen för högstadieungdomar.

Det största problemet är nog att det är extremt mycket tårta på tårta. Hur många störtade helikoptrar och spektakulära scener kan man få plats med liksom? Och detta utan att klämma in särskilt mycket substans under tiden.

Terminator Salvation lever dock på att actionsekvenserna är riktigt snygga. Och att det för alltid kommer bo en person inom mig som kan bli underhållen av det där snygga.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 6 har röstat
connya 10 har röstat
bmo 5 har röstat
Mat1az 3 har röstat
Newt 11 har röstat
AddeColciago 12 har röstat
 
av connya
Flickan
 14 har röstat
2012
 31 har röstat
Terminator Salvation
 10 har röstat
Taken
 15 har röstat
The Dark Knight
 25 har röstat
Cloverfield
 11 har röstat
Next
 4 har röstat
Tenacious D - världens bästa rockband
 23 har röstat
Livet är underbart
 13 har röstat
En långvarig förlovning
 11 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor