Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 424 Besökare idag: 3 801
annons
Laddar...

Recension av I Am Number Four

Regissör: D J Caruso
Ã…r: 2011
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2957)    Forumdiskussion (0)
15/4 2011
Recenserad av Sarlac
E
n ung man som lever ett dubbelliv tillsammans med en beskyddare försöker gömma sig för en grupp morbida utomjordingar som är ute efter dem, eller närmare bestämt den unge mannen. Anledningen till detta är att de också är utomjordingar och den unge mannen (som tar aliaset John Smith) har ett speciellt arv som kommer att ge honom krafter när han mognat till sig. Det är endast han och några till som också är som han som kan stoppa dessa onda utomjordingar. Filmen börjar när den tredje av dess ungdomar blivit mördad och han är näst på tur, han är nämligen nummer fyra utav dem.

Jag kan medge att jag inte var speciellt hoppfull att denna film skulle passa mig i smaken då filmen utspelar sig på highschool och jag fick vibbarna att det skulle bli lite av en Twilight-saga fast med utomjordingar med superkrafter. Sedan har Michael Bay producerat filmen vilken inte direkt gav hopp om livet. Filmen är dock väldigt mörk och nästan morbid vid tillfällen vilket tog bort rädslan jag hade för pastellfärger och klämkäcka karaktärer.

Dilemmat med filmen är främst att vi har sett förut, många gånger. Det är väldigt mycket Smallville över den med tanke på att John måste smyga med vad han egentligen är. Samtidigt så blir han förälskad i en tjej (så klart) men kan inget berätta för henne då han inte vill försätta hennes liv i fara eller mista henne. Filmen känns vid flera tillfällen som ett pilotavsnitt till en serie då man inte känner att man får svar på speciellt mycket om Johns syfte utöver att de ska utrota den hotbild de har gentemot sig. Man vet inte ens hur många de är mer än att han är nummer fyra. Och i bästa Michael Bay-anda så haglar klyschorna ned över oss. Sedan så är det ju självklart alldeles för mycket konstig rationalitet ibland så man känner för att slå sig för pannan och undra om personerna är förståndshandikappade.

Det positiva med filmen är dock att actionen i slutet av filmen håller bra tempo och klass. Skådespelarna funkar i sina roller och manuset är helt ok, inget man stör sig alltför mycket på.

Gillar man superhjältefilmer och serier som Heroes och Smallville kommer man nog finna denna film sevärd. Jag skulle inte sträcka mig så långt som att säga att filmen är värd att införskaffa i DVD/Blu-ray-hyllan men att kika på den på bio kan den nog vara värd. Slutbetyget blir en stark trea.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Sarlac 6 har röstat
 
av Sarlac
Transformers 3
 4 har röstat
I Am Number Four
 6 har röstat
Due Date
 2 har röstat
Scott Pilgrim vs. the World
 6 har röstat
Inception
 17 har röstat
Terror på Elm Street
 7 har röstat
Terror på Elm Street
 4 har röstat
Dance Flick
 1 har röstat
Iron Man 2
 6 har röstat
Clash of the Titans
 12 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
0 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor