Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 690 Besökare idag: 7 057
annons
annons
Laddar...

Recension av Saw 2

Regissör: Darren Lynn Bousman
År: 2005
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1923)    Forumdiskussion (0)
15/5 2007
Recenserad av film_Alex
J
ag har lågt förtroende för uppföljare och när man får se sån här skit blir ju ens förtroende knappast bättre. Varför förvandlar man en härligt spännande och psykologisk thriller som Saw till en kass uppföljare som inte står sig mer än en B-skräckis?

För det är tyvärr vad Saw 2 är: En ytlig B-film. Det som var bra i första filmen var hur man kom in i karaktärernas situation och fick djup i deras bakgrund och "synder". Dessutom byggde den på ett ständigt spänningsmoment som ledde fram till det härliga slutet. En del av detta har man kvar, men istället för att fokusera på det psykologiska så använder man sig nästan enbart utav ytliga äckeleffekter som saknar en djupare förankring helt och hållet. De finns bara till för att chockera och äckla, vilket kanske har effekt hos en del, men för mig är resultatet bara ytligt och faller platt.

Handlingen är som sagt simpel och rak. Istället för två personer instängda i ett litet rum så har man stängt in upp mot ett dussin korkade stereotyper som sen mördas på diverse finurliga sätt. Jo, visst kan det vara aningen underhållande, men hela handlingen blir samtidigt meningslös och saknar förankring i verkligheten. Värst av allt var nog när en av de korkade brudarna var tvungen att föra in sin arm genom en liten öppning med knivblad för att nå motgiftet. Hon förde in handen bara för att upptäcka att hon nu sitter fast. Vad gör hon då? Jo hon för såklart in den andra handen också och som pricken över i så råkade hon givetvis spilla ut motgiftet. Desperation i all ära, men varför måste idioti vara ett så starkt inslag i handlingen?

Som om det inte vore nog med all idioti så genomsyras filmen dessutom av en jobbig och dålig amerikansk mentalitet som förstör det sista som kunde räddas i filmen. Med det menar jag hur amerikaner alltid har ett behov av att dela på gruppen och gå åt olika håll så fort faran visar sitt fula tryne. Och detta trots att alla som blir mördade blir mördade när dom är ensamma, eller möjligtvis i grupp av två. Istället för att jobba tillsammans för att försöka lösa problemet så är det var man för sig och ganska snart börjar man givetvis mörda varandra i rädsla för de mest meningslösa sakerna.

Det enda som stod sig i filmen någorlunda var slutet som faktiskt var lite smart och ganska bra, men tyvärr så är det en klen tröst för en väldigt ytlig och meningslös film som jag hoppas att jag snart kommer att glömma.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
film_Alex 11 har röstat
Loomis 13 har röstat
 
av film_Alex
Freedom Writers
 24 har röstat
Seven
 13 har röstat
Saw 2
 11 har röstat
The Departed
 17 har röstat
Casino Royale
 9 har röstat
Dogville
 10 har röstat
Saw
 14 har röstat
The Thing
 9 har röstat
Dr. Strangelove eller: Hur jag slutade ängslas och lärde mig älska bomben
 90 har röstat
United 93
 10 har röstat
 
Senaste recensioner
Hendrix
0 har röstat
A Child's Cry for Help
0 har röstat
Wind River
1 har röstat
Winston Churchill
0 har röstat
Den långa flykten
0 har röstat
Dödens leksaker
0 har röstat
The Roommate
0 har röstat
The Revenant
0 har röstat
Ett päron till farsa firar jul
0 har röstat
The Voices
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
2 har röstat
Bright
0 har röstat
Mupparna på Manhattan
1 har röstat
Den onda cirkeln
0 har röstat
The Prophet's Game
0 har röstat
Hajen
1 har röstat
Split
0 har röstat
Låt den rätte komma in
0 har röstat
House on the Hill
0 har röstat
Dennis firar jul
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor