Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 423 Besökare idag: 4 724
annons
annons
Laddar...

Recension av Children of the Corn

Regissör: Fritz Kiersch
År: 1984
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1127)    Forumdiskussion (0)
6/11 2011
Recenserad av Redwood
D
et finns bra filmer, det finns dåliga filmer, och det finns filmer som är så dåliga att de aldrig borde ha gjorts. Vidare finns det äldre filmer som var bra på sin tid men fullkomligt osebara idag (påverkat av det vi kallar "tidens tand") och filmer som är så dåliga att de (ofrivilligt) blir bra.

Childern of the Corn (efter Stephen Kings novell) står på två ben. Den är både bra och dålig. Det går inte att komma ifrån att det är en B-filmsproduktion alltigenom (filmad på en vecka) med dassiga specialeffekter och ett manus som borde ha granskats en extra gång för att undvika en del plotholes. Musiken, cinematografin och skådespeleriet andas lågbudget.

Men samtidigt kan jag inte förneka att jag uppskattar den genuina känslan av terror, den där speciella krypande feelingen som man får när man läser novellen "Majsens barn" eller något annat av samme författare. Denna känsla är för en amatör-filmvetare svårt att exakt definiera med ett annat namn än "creepy".'

De vuxna invånarna i Gatlin, Nebraska, en stad vars huvudinkomst verkar komma från majsodling, utsetts en vacker dag ("för tre år sedan") av en oförklarlig raseriattack från stadens barn. Alla över 18 dör. Barnen leds av en liten grabb vid namn Malachai. (Damien Thorns kusin?) Snabbspolning till "idag" då ett läkarpar har vägarna förbi och via en serie mystiska händelser hamnar ett lika av en pojke, med halsen uppskuren, framför deras bil. De följer spåret till Gatlin. Mitt i getingboet! Jag ska inte avslöja för mycket men det blir i alla fall inte roligt för dem eftesom Gatlin definitivt är en "föräldra-fri" zon.

Många B-skräckisar har det problemet att de inte klarar av att leva upp till sin premiss: man blir inte skrämd av dem. Men Chlidren of the Corn lyckas faktiskt, och även om de riktigt ruskiga chockscenerna uteblir så lämnar filmen den där outplånliga krypande känslan.

Hur den upplevs beror förstås på tittarens humör, och viljan att överse med klaffel och tekniska imperfektioner. En bra dag är det ett minst lika gott alternativ för horrorkvällen som The Shining eller någ annan av de mer "prestigefyllda" skräckfilmerna.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Redwood 1 har röstat
FreddyKrueger 18 har röstat
 
av Redwood
Sweet Home Alabama
 0 har röstat
Flykten från Sobibor
 0 har röstat
Cape Fear
 1 har röstat
Children of the Corn
 1 har röstat
Chinatown
 3 har röstat
Jag bekänner
 1 har röstat
Aladdin
 2 har röstat
Jakten på den försvunna skatten
 4 har röstat
Mamma Mia!
 8 har röstat
Att angöra en brygga
 5 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor