Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 867 Besökare idag: 5 078
annons
Laddar...

Recension av A Man Apart

Regissör: F Gary Gray
Ã…r: 2003
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1801)    Forumdiskussion (0)
27/9 2009
Recenserad av Rollywood
N
är polisen Sean Vetters (Vin Diesel) fru mördas på grund av att han satt dit en knarkkung blir han förkrossad. Han sätter som sitt primära mål i livet att utrota hela den organisation och hitta den mördare som ligger bakom mordet. Tillsammans med sin partner Demetrius Hicks (Larenz Tate) infiltrerar han en värld av droger, missbruk och död. En värld där det handlar om att på liv eller död vinna ett krig mellan olika parter.

Vin Diesel har nog aldrig varit så engagerad i en roll som nu. Det är överraskande att se en annars så ”dålig” skådespelare äntligen skärpa till sig och visa vad han går för. Han spelar den förkrossade polisen från förorten som vuxit upp i slummen. Från att ha varit i de lägsta kriminella kretsarna har han bytt sida om lagen och försöker nu förändra samhället. Något som kommer kosta honom ett högt pris. Vi ser en seriös attityd men ändå så att vi slipper en typisk b-actionskådis.

A Man Apart känns på något sätt skriven innan filmen som om det hade varit en bok eller liknande, men faktum är att manuset är original från Christian Gudegast och Paul Scheuring. De ska väl ha en eloge för att komma upp med en så bra story som den här. Det är sällan man ser amerikanska polisfilmer och knarkhistorier av så intressant karaktär. Regissören F Gary Gray, kanske mest känd för The Negotiator (1998), har väl också legat till grund till varför man lyckats med produktionen. Den intressanta storyn är nog dock det bästa i hela filmen och det största pluset bland punkterna. Jag rekommenderar verkligen andra att se filmen. Om man inte har något emot råa attityder och fattiga miljöer så är det här filmen för dig. Med en välförtjänt trea vill jag åter poängtera att detta är en av Vin Diesels bästa filmer någonsin.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 0 har röstat
niklasmatsson 4 har röstat
Loomis 1 har röstat
 
av Rollywood
Bad Boys II
 5 har röstat
Avgrunden
 9 har röstat
Och han älskade dem alla
 1 har röstat
Freaky Friday
 0 har röstat
Spy Hard
 2 har röstat
A Man Apart
 0 har röstat
Ghostbusters II
 2 har röstat
Mitt Super Ex
 0 har röstat
28 dagar
 1 har röstat
My Horrible Year!
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor