Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 565 Besökare idag: 4 863
annons
Laddar...

Recension av Bad Boys II

Regissör: Michael Bay
Ã…r: 2003
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (8319)    Forumdiskussion (0)
8/10 2009
Recenserad av Rollywood
D
e två narkotikapoliserna Marcus Burnett (Martin Lawrence) och Mike Lowrey (Will Smith) är tillbaka på Miamis gator, denna gång tillsammans med Marcus lillasyster som arbetar ”undercover” åt internutredarna på ett smugglingsfall som skall få en stor knarkkung på fall. Marcus är dock mindre entusiastisk över att hans lillasyster har en sådan våldsam vardag. Vad han dock inte vet är att hans syster har ett hemligt förhållande med hans partner Mike. Något som Mike fortfarande inte vågat berätta.

Till skillnad från första filmen som mer artade sig som en riktig actionkomedi och en mordhistoria så blir det här mer en klyschig Hollywood-smörja. En uppföljare som gjordes bara för sakens skull och inte med varken bra idé eller genomtänkt förarbete. Kanske kan inledningen vara lite underhållande men det tar inte lång tid innan man tröttnar. Ett stort misslyckande för regissören Michael Bay. Nej jag tycker man hellre ska se första filmen två gånger än att se varje film en gång. Detta är verkligen inget att hurra för.

Det enda man skulle kunna använda som faktor för att skona filmen från en etta är väl Martin Lawrence humor och hyfsade skämt som här är helt okej. Men Will Smith har gått ner sig på den biten sedan första filmen och om man ska nämna någon annan så är det snarare Joe Pantoliano som är något inspirerande i rollen som deras argsinte och frustrerade chef. Vi ser också vår egen Peter Stormare i en ganska stor roll. Men han är långt ifrån någon att lägga uppmärksamheten på. Likaså Theresa Randle känns på många sätt bortklippt och det är många oväsentliga tillägg i handlingen.

Med ett bättre manus och större ansträngningar från samtliga i produktionen är jag övertygad om att den skulle kunnat blivit lite bättre. Kanske inte något mästerverk men klart värd en trea. Nu stannar den istället väldigt långt ner på betygskalan med en svag tvåa.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 5 har röstat
Filmguru 7 har röstat
ontherocks 0 har röstat
billybob 3 har röstat
Kiril 14 har röstat
 
av Rollywood
Bad Boys II
 5 har röstat
Avgrunden
 9 har röstat
Och han älskade dem alla
 1 har röstat
Freaky Friday
 0 har röstat
Spy Hard
 2 har röstat
A Man Apart
 0 har röstat
Ghostbusters II
 2 har röstat
Mitt Super Ex
 0 har röstat
28 dagar
 1 har röstat
My Horrible Year!
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor