Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 425 Besökare idag: 3 838
annons
Laddar...

Recension av Ghostbusters II

Regissör: Ivan Reitman
Ã…r: 1989
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2529)    Forumdiskussion (0)
27/9 2009
Recenserad av Rollywood
H
ela gänget är tillbaka, redo att fånga spöken igen. Fem år har gått sedan Ghostbusters krossade den gigantiska ”Marshmallow Man” i första filmen och numera består den närapå bortglömda verksamheten av hembesök på barnkalas. Men när inte ens barnen blir intresserade så funderar alla på om de ska lägga spökjägardagarna på hyllan. Dana (Sigourney Weaver) har nu lämnat Peter, gift om sig, skaffat barn och skiljt sig igen. Peter (Bill Murray) leder sin egen tv-show på en av stans lokalkanaler. Ray (Dan Aykroyd) och den något udda karaktären Egon (Harold Ramis) har öppnat en affär med ockulta saker och utför experiment på folk. Men trots att de lever olika liv så har de en sak gemensamt, de saknar den gamla spökjägartiden, en som skall komma att återvända. När Danas badkar försöker äta upp hennes bebis verkar det som om det är dags att återuppväcka Ghostbusters!

Hela rollistan är precis lika klockren som i första filmen och det finns inget att anmärka på när det gäller dåligt skådespel eller felaktiga repliker. Bill Murray och Dan Aykroyd leder filmen på räls rakt igenom precis som förra gången. Tråkigt är dock att man inte får gå in mer på karaktären Winston (Ernie Hudson) som har en betydligt större roll nu än i första filmen. Han syns visserligen mer men hans identitet är fortfarande okänd till stor del. Dan Aykroyd och Harold Ramis ligger bakom manus precis som till första filmen. Men uppföljaren fick långt ifrån en lika bra story. Det gick helt enkelt inte vägen. Vem vet, kanske ska man skylla lite på regissören Ivan Reitman också?

Överlag är detta ändå en acceptabel uppföljare med humor som nästan lever upp till första filmen. Även om det är en betydligt sämre story än i första filmen så är det svårt att göra uppföljare lika bra som första filmen. Det gäller generellt. Därför kan jag väl ge filmen en stabil tvåa och ge ett citat: ”Att såga den vore helt fel”.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 2 har röstat
 
av Rollywood
Bad Boys II
 5 har röstat
Avgrunden
 9 har röstat
Och han älskade dem alla
 1 har röstat
Freaky Friday
 0 har röstat
Spy Hard
 2 har röstat
A Man Apart
 0 har röstat
Ghostbusters II
 2 har röstat
Mitt Super Ex
 0 har röstat
28 dagar
 1 har röstat
My Horrible Year!
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
0 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor