Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 409 Besökare idag: 4 533
annons
Laddar...

Recension av Solstorm

Regissör: Leif Lindblom
Ã…r: 2007
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2956)    Forumdiskussion (0)
2/8 2009
Recenserad av Rollywood
E
fter att det begås ett mord på pastorn i den frireligiösa sekten som Rebecka (Izabella Scorupco) en gång i tiden var med i återvänder hon till sin hemort Kiruna för att hjälpa sin bästa vän Sanna som blivit anklagad för mordet. Men när hon kommer dit så beter sig alla som om ingenting har hänt. Alla har intalat sig att det är gud som kallat hem pastorn i frid. Utan stöd från varken polis eller vänner måste nu Rebecka inleda en privat undersökning om hur mordet verkligen gick till.

Izabella Scorupco tar den ledande rollen i den här svenska thrillern som utspelar sig i nordligaste Sverige. Hon är helt okej i sin roll men det mest fascinerande i filmen är hur man låter henne spela mot svenska superkändisar i minimala biroller. Vi ser Mikael Persbrandt, Krister Henriksson och Susanne Reuter i några av rollerna och det är svårt att döma dessa eftersom de knappt får en chans att påverka filmen. Reuter säger typ bara tre- fyra meningar under hela filmen, om ens det. Men det är ändå kul att se lite kända ansikten eftersom det ger en känsla av seriositet i produktionen. Fotot är dock gräsligt vid vissa tillfällen. Det tål att nämnas. Många av effekterna känns väldigt billigt gjorda och där kommer också handlingen in i bilden eftersom det stör mig hur orealistiska vissa scener är, vilket inte hör hemma i den här typen av film.

Solstorm baserar sig på Åsa Larssons debutroman med samma namn. Eftersom detta är den första i en serie romaner om juristen Rebecka Martinsson så är det inte omöjligt till att det kommer ett flertal uppföljare. Jag tillhör dessutom en av de som verkligen kunde se de ljusa delarna i filmen, då regissören Leif Lindblom verkligen har dramatiserat detta på ett starkt och medryckande sätt. Jag har aldrig sätt något i dess like på varken svensk och framför allt inte utländsk film.

Jag rekommenderar att man ser den här filmen för att få en inblick i hur farligt hjärntvätt är och hur lätt man kan manipuleras av sina närmaste om de bara vill. Man bör ha sett filmen för att förstå varför frikyrkor har fått den hårda kritik de har fått. Framför allt bör de som är medlemmar i frikyrkor se den här filmen för att få en annan vinkel på saker och ting och se vad en blind tro kan leda till. Jag ger filmen en trea då det är en bra filmatisering med en god idé. Dock kan jag inte uttala mig om kopplingen till romanen eftersom jag inte läst den.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Rollywood 0 har röstat
 
av Rollywood
Johnny Mnemonic
 0 har röstat
Miss Cast Away
 2 har röstat
Fröken Smillas känsla för snö
 1 har röstat
Ghosts
 1 har röstat
Captain EO
 0 har röstat
Mindhunters
 0 har röstat
Men in Black II
 1 har röstat
Wild Things
 1 har röstat
American Pie - The Wedding
 0 har röstat
Scream 3
 0 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor