Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 569 Besökare idag: 4 724
annons
Laddar...

Recension av 8 Mile

Regissör: Curtis Hanson
Ã…r: 2002
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (2178)    Forumdiskussion (0)
20/2 2004
Recenserad av anonym
8
mile blev Eminems efterlängtade filmdebut och den blev hatad och älskad. Den skildrar hans egna liv väldigt bra och den är så personlig att man kan tro att Eminem är den som regisserat och står bakom allt. Men han har "bara" huvudrollen där han spelar Jimmy som lever ett hårt liv i den mörka delen av Detroit.

Eminems mamma spelas av Kim Basinger som gör ett mycket bra jobb. Men i verkligheten hade de väldigt svårt att jobba med varandra, det var det mycket skriverier om när den hade premiär.

8 mile var faktiskt väldigt underskattad av mig innan, så det blev en positiv överraskning när jag såg den på bio. Några år innan premiären var jag helt galen i Eminem och köpte alla hans skivor, men när jag tröttnade på hans musik började jag avsky honom och all rap. Det gör jag än idag, men denna film, som är fylld av rap, är inte alls dålig. Det är ju inte musiken som gör den bra, enligt mig, det är skådespelarna som gör ett fantastiskt jobb.
Filmen i helhet är också bra, men inte så där jätte märkvärdig. Jag måste erkänna att musiken inte är så dålig trots allt...

Även om Eminem bara gjort en film, så tycker jag att 8 mile inte alls märkvärdig för att vara Eminem. Jag hade föreställt mig ännu fler svordomar än vad det är och faktiskt lite mer oseriöst och slappt, så att säga, men denna film var seriös, bortsett då från en scen där Eminems kompis råkar skjuta sig i benet, vilket var lite dåligt.
Jag hade heller inte föreställt mig Eminem som en vidare skådis, men som många popstjärnor, var han duglig. Men tjejerna Basinger och Murphy stjäl showen.

Man behöver inte vara rapfantast för att se filmen, det handlar mycket om Jimmy och att han vill ha skivkontrakt, men det handlar mest om hans hårda liv och hans relationer till sin fattiga familj och flickvän.
Men förutom mig själv som underskattade den, är den överskattad av många och jag vet inte, men jag kan tänka mig att många Eminem - fantaster sätter femmor på den här bara för att det just Eminem. På så sätt kan den lätt få högre betyg än vad den förtjänar.Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
ontherocks 2 har röstat
othis 1 har röstat
cineasten89 3 har röstat
anonym 9 har röstat
goran 11 har röstat
 
av anonym
Escape from the Dead
 6 har röstat
Balladen om Berings sund
 3 har röstat
Ordinary Decent Criminal
 4 har röstat
Jordbävningen
 3 har röstat
Mission to Mars
 22 har röstat
Manhattan Murder Mystery
 11 har röstat
The Golden Child
 2 har röstat
River Wild
 7 har röstat
Simon Sez
 3 har röstat
Mandingo
 3 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor