Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 547 Besökare idag: 5 317
annons
Laddar...

Recension av A Bittersweet Life

Regissör: Kim Ji-woon
Ã…r: 2005
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (1974)    Forumdiskussion (0)
12/10 2005
Recenserad av Greenleaf
S
un-Woo, en av den sydkoreanska maffiabossens favoriter, får i uppdrag att hålla koll på hans flickvän, medan han är bortrest. När Sun-woo märker att flickvännen har en affär med en annan kille, låter han bli att säga något till chefen, vilket blir ett av hans största misstag någonsin.

Filmen börjar direkt intresseväckande med ett riktigt skönt intro i en cool färgstark miljö. Vi följer en kostymklädd man genom en nattklubbs korridorer och sedan följer en häftig fight. Filmen öppnar starkt och ser väldigt lovande ut. Tyvärr är den inte lika stark i resten av första halvan. Den tilltalade mig inte särskilt mycket faktiskt, kanske på grund av avsaknaden av action, som kom under den senare halvan av filmen. Istället är handlingen bitvis rätt ointressant och det är ett onödigt långsamt tempo i början. Däremot är huvudkaraktären väldigt intressant och känns som en modern Bruce Lee på grund av den iskalla blicken och de dödliga kung fu-slagen.

Det verkar vara helt omöjligt för sydkoreanska filmer att vara fula, verkar det som. Som vanligt är kameran skarp, bilderna snygga och kameravinklarna varierar sig och är väldigt finurliga. Jag börjar bli kär i filmlandet Sydkorea och det är bara att njuta av allt det vackra som landet har att erbjuda i filmväg. Även musiken passar utmärkt in i denna film och de asiatiska tonerna klingar bra i den spännande atmosfären.

Andra halvan blir genast mycket bättre på grund av att det är mycket mer action helt enkelt. Det här är en ren och skär actionrulle vars handling genast blir mycket smartare och häftigare efter halvtid, och fortsätter så tills sluttexterna rullar. Slutet knyter an med början på grund av att det är mycket fight där också. Väldigt mycket skjutandes och blod, vilket passar utmärkt som slut för denna rätt råa film från Sydkorea. Det var skönt att filmen tog sig i kragen efter en klen början (förutom första scenen då) och blev till slut en underhållande och bra actionfilm.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Switchblade 5 har röstat
Mat1az 3 har röstat
Greenleaf 9 har röstat
 
av Greenleaf
25th Hour
 6 har röstat
Blood and Bones
 1 har röstat
A History of Violence
 32 har röstat
Flightplan
 7 har röstat
The Bow
 3 har röstat
Kingdom of Heaven
 10 har röstat
Ung rebell
 6 har röstat
Gudfadern
 28 har röstat
Brotherhood of War
 15 har röstat
The Rules of Attraction - Lustans lagar
 9 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor