Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 552 Besökare idag: 4 912
annons
annons
Laddar...

Recension av A Complete History of My Sexual Failures

Regissör: Chris Waitt
År: 2008
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (961)    Forumdiskussion (0)
1/8 2009
Recenserad av MrsRatched
D
en brittiska indiefilmaren Chris Waitt bestämmer sig för att ta reda på varför alla hans gamla flickvänner har dumpat honom. Han får kontrakt med ett filmbolag och ger sig i kast med uppgiften. Nu visar det sig att i stort sett ingen av hans gamla flammor vill veta av honom, knappt ens på telefon, något som Chris själv verkar förvånad över. I brist på sympati och hjälp från exen besöker 33-åriga Chris den till synes enda bestående kvinnan i hans liv; mamma Hilary. Mamma lyckas övertyga nån flickvän som Chris hade i 11-årsåldern om att ställa upp och plötsligt ljusnar det något.

Sen blir det en resa som bitvis faktiskt är riktigt rolig, men som ibland nuddar vid det nästan obehagliga. Jag vill veta mer om varför kvinnorna är så upprörda, samtidigt som jag under vägen börjar gissa mig till svaret själv. Chris Waitt är en ganska osympatisk och grymt egocentrisk person, vars curlande mamma borde sopa honom av banan istället för att städa hans grisiga lägenhet.

Tyvärr blir den intressanta resan kort. En bit in i dokumentären (ibland måste jag erkänna att jag ställer mig mycket skeptisk till hur mycket Chris faktiskt är sig själv) ändrar den plötsligt riktning och blir en film om hans penis. Och där tappar den också mig. Han besöker plötsligt SM-grottor, överdoserar Viagra och fladdrar runt naken i bild med sin påstått impotenta kuk. Det blir plötsligt lite Borat-wannabie av det hela. Och det är inte alls min kopp te.

-Jag önskar att Chris Waitt höll sig till den ursprungliga planen; att filma och intervjua ex-flickvänner i jakt på ett svar om varför han inte lyckats behålla någon av dem. Han tror helt enkelt inte på sin egen idé, vilket tenderar att göra filmen nästan meningslös.* Han är dessutom en ganska usel intervjuare.

Trots det så lyckas faktiskt Chris Waitt hitta tillbaka till huvudleden och knyta ihop säcken på slutet, även om jag som tittare redan varit där långt före honom. Too little too late.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
pooptroop 0 har röstat
MrsRatched 3 har röstat
 
av MrsRatched
Somewhere
 2 har röstat
Away We Go
 1 har röstat
All About Steve
 0 har röstat
Flickan från ovan
 3 har röstat
Two Lovers
 1 har röstat
I Love You, Man
 7 har röstat
Sunshine Cleaning
 1 har röstat
Just Add Water
 0 har röstat
A Complete History of My Sexual Failures
 3 har röstat
Den andra systern Boleyn
 5 har röstat
 
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
The Unsaid
0 har röstat
The Green Inferno
0 har röstat
Star Wars: The Last Jedi
3 har röstat
Ben Hur
0 har röstat
Lethal Invasion
0 har röstat
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor