Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 552 Besökare idag: 4 471
annons
Laddar...

Recension av A Lot Like Love

Regissör: Nigel Cole
Ã…r: 2005
Till filminfo
Betygsätt:
Antal visningar (3833)    Forumdiskussion (0)
22/1 2006
Recenserad av Loomis
R
egissören till din mammas favoritfilmer "Kalenderflickorna" och "Saving Grace" har korsat Atlanten för att göra en romantisk komedi med två av Hollywoods unga och heta skådespelare. Ashton Kutcher och Amanda Peet får den här gången stå för den ögonblickliga kärleken som bara tycks infinna sig på vita duken.

Filmen börjar direkt med en återblick som utspelar sig sju år tillbaka i tiden. Det är på en flygplats där Oliver (Kutcher) är på väg med nästa plan till New York. Utanför terminalen får han syn på Emily (Peet) som gör slut med sin pojkvän. När Oliver gör ett toalettbesök på planet så knackar Emily på dörren och i detta trånga utrymme på händer det grejer. Dagen följs sen av spontana händelser där dessa två människor helt faller i varandras armar. Men bara för den dagen. Telefonnummer utbytes men ingen verkar ta det hela på allvar, det var då och inget mer. Men efter några år ringer det i telefonen hos Oliver. Vem kan det vara?

"A lot like love" är en småtrevlig film med romantiska toner som får hjärtat att slå allt varmare och som får smilbanden att arbeta. Problemet är bara att det enbart är under några få scener som de där riktiga fullträffarna infinner sig. Utöver det är det här en ganska slö film med material som varken engagerar eller underhåller. Kutcher och Peet må vara ett vackert par att titta på men den där riktiga gnistan infinner sig aldrig. Mest för att deras förhållande utvecklas mer åt KK-hållet (jag översätter inte) vilket gör att man helt enkelt inte sympatiserar för deras förhållande speciellt mycket. Och gör man inte det, då säger det sig självt att en romantisk komedi inte lyckats fullt ut.

Men det finns som sagt vissa scener som lockar fram stora skratt i biosalongen och man får säga vad man vill om Ashton Kutcher men som komiker så fungerar han faktiskt utan några som helst problem. Även Amanda Peet gör en ganska så skön rolltolkning med tanke på vilket material hon har att arbeta med.

"A lot like love" är en romantisk komedi man sett massor av gånger tidigare och då både roligare och bättre. Men slutresultatet är trots allt godkänt och man har med nöd och näppe gjort en helt ok film för sin publik.

Recensera denna film själv (endast medlemmar)
Fler recensioner
Länkar
av samma film
Loomis 8 har röstat
 
av Loomis
Turistas
 7 har röstat
Kärlekens slöja
 3 har röstat
Parfymen: Berättelsen om en mördare
 23 har röstat
Annapolis
 4 har röstat
The Benchwarmers
 6 har röstat
United 93
 17 har röstat
Lucky Number Slevin
 28 har röstat
Hooligans
 15 har röstat
Höjdarskolan: Sky High
 3 har röstat
Saw 2
 13 har röstat
 
Senaste recensioner
Cannibals
1 har röstat
The Favourite
0 har röstat
G.I. Joe: Retaliation
0 har röstat
Army of Darkness - Evil Dead III
0 har röstat
Ett fall för Johnny Cousin
0 har röstat
Olofs frostiga äventyr
2 har röstat
Slender Man
1 har röstat
Annie
0 har röstat
Mördaren - en helt vanlig person
1 har röstat
ReGOREgitated Sacrifice
3 har röstat
Unforgettable
1 har röstat
Love, Simon
1 har röstat
Evil Dead
0 har röstat
Den bästa sommaren
1 har röstat
Psycho II
0 har röstat
Spinal Tap
0 har röstat
Lilja 4-ever
0 har röstat
Den blomstertid nu kommer
3 har röstat
Mystic River
0 har röstat
Hobbit: En oväntad resa
2 har röstat
 
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor